Preproste lekcije vezenja s trakom. Fotografija in video

Vezenje s trakom je enostaven način za okrasitev oblačil, prtov, torb ali blazin. Z najpogostejšimi orodji boste lahko v kratkem času spremenili stare stvari. Sodobne šivanke so se naučile vezenja ustvarjalnih vzorcev, vrtnic, marjetic in drugega cvetja. Če sledite navodilom po korakih, boste hitro obvladali lekcije vezenja satenskega traku različnih velikosti.

Materiali:

– trakovi širine 1 cm

– brisačo ali krpo za vezenje

– igla z velikim ušesom

– škarje

Mojstrski razred: Preprosta lekcija vezenja s trakom

Idealno, če so v prtu ali brisači posebne luknje, skozi katere lahko previjete trak. Naredite jih lahko tudi sami, če potegnete dve vzporedni črti na širini drug od drugega, tako da se trak lepo prilega. Po tem naredite reze na isti razdalji..

Idealno, če so v prtu ali brisači posebne luknje, skozi katere lahko previjete trak. Naredite jih lahko tudi sami, če potegnete dve vzporedni črti na širini drug od drugega, tako da se trak lepo prilega. Po tem naredite reze na isti razdalji.

Začnite z glavnim šivom tako, da potegnete trak skozi zareze. Nato potegnite trak skozi šiv za lep vzorec obrobe..

Začnite z glavnim šivom tako, da potegnete trak skozi zareze. Nato potegnite trak skozi šiv za lep vzorec obrobe.

Kako vezenje trakov na blazino

Ko obvladate osnove dela s trakovi, lahko nadaljujete na bolj zapletene korake vezenja. Če želite to narediti, pripravite obroč in satensko tkanino. Lahko vzamete vzglavnik.

Ko obvladate osnove dela s trakovi, lahko nadaljujete na bolj zapletene korake vezenja. Če želite to narediti, pripravite obroč in satensko tkanino. Lahko vzamete vzglavnik.

Najprej se odločite za obliko in jo naredite s kredo ali milnico. Nato odsek obročite tako, da bo vzorec na sredini. Najlažji način je, da vezete marjetice. Če želite to narediti, narišite jedro in cvetne liste..

Najprej se odločite za obliko in jo naredite s kredo ali milnico. Nato odsek obročite tako, da bo vzorec na sredini. Najlažji način je, da vezete marjetice. Če želite to narediti, narišite jedro in cvetne liste.

Sedaj previdno prebodite tkanino in raztegnite trak, tako da dobite cvetne liste. Ne zategnite preveč, da se tkanina ne naguba.

Sedaj previdno prebodite tkanino in raztegnite trak, tako da dobite cvetne liste. Ne zategnite preveč, da se izognete mečkanju tkanine.

Jedro kamilice lahko vezete v vozle. Če želite to narediti, v dveh zavojih navijte trak okoli igle in ga nato previjte skozi tkanino. S to metodo popolnoma napolnite jedro..

Jedro kamilice lahko vezete v vozle. Če želite to narediti, v dveh zavojih navijte trak okoli igle in ga nato previjte skozi tkanino. S to metodo popolnoma napolnite jedro.

Narišite veliko cvetja, potem boste lahko vezeli celo marjetico.

Narišite veliko cvetja, potem boste lahko vezeli celotno marjetico.

Oglejte si video: Uvodna lekcija o vezenju s trakom

Kako na tkanino vezeti preproste vrtnice

Vrtnice so najbolj priljubljena vrsta dekorja, ki bo lepo videti na torbi ali majici. Izberite trak v rdeči ali drugi barvi.

Najprej vstavite trak v iglo in ga nato nežno zavijte v zvitek. Rožni brst sešite postopoma, da se ne razpade.

Najprej vstavite trak v iglo in ga nato nežno zavijte v zvitek. Rožni brst sešite postopoma, da se ne razpade..

Vrtnice so najbolj priljubljena vrsta dekorja, ki bo lepo videti na torbi ali majici. Izberite trak v rdeči ali drugi barvi.

Nato lahko na tkanino pritrdite brst in iz njega vezete volumetrične cvetne liste..

Nato lahko na tkanino pritrdite brst in iz njega vezete volumetrične cvetne liste.

Več cvetnih listov, bolj veličastna je vaša roža..

Več cvetnih listov je, bolj veličastna je vaša roža.

Vezenje s trakovi je precej preprosto, glavna stvar je biti potrpežljiv in poiskati ustrezne lekcije. Z lastnimi rokami boste stare stvari spremenili v nove in resnično lahko presenetite svojo družino in prijatelje.