Volumetrična zvezda

Volumetrična papirnata zvezda

V tem članku boste izvedeli, kako lahko brez truda naredite lepo in volumetrična zvezda iz papirja z lastnimi rokami. Zvezda lahko postane ne le idealna dekoracija vašega doma na predvečer novoletnih praznikov, ampak tudi kot nalašč za razrede z otroki. Tako boste otroku dali priložnost, da v vizualnem primeru razume, kaj je prostorsko razmišljanje, poleg tega pa vam bo tudi sam koristen, če boste spremljali, kako ustvarjalno je vaš otrok. Beli list papirja je idealen kraj za ustvarjalnost in če ima še vedno neko tematsko obliko, mu lahko damo spektakularen videz z barvami, svinčniki ali flomastri. Spretnost in malo domišljije vam in vašemu otroku pomagata ustvariti pravo mojstrovino, ki bo razveselila oči vaših gostov.

Potrebni materiali za izdelavo papirja

Potrebni materiali za izdelavo papirja

Vse, kar je potrebno za izdelavo volumetrične zvezde z lastnimi rokami, je mogoče zlahka najti v vsakem domu, kar pomeni, da lahko to stori čisto vsak, zato je potrebno vse:

1. List papirja (lahko vzamete navaden bel list ali uporabite barvni papir).

2. Kompas.

3. Ravnilo-kotomer.

4. Pisarniške škarje.

5. Preprost svinčnik

6. Barve, markerji, barvni svinčniki (če se odločite za barvanje svoje mojstrovine).

Navodila za izdelavo volumetrične zvezde

Začeti morate izdelovati volumetrično zvezdo tako, da določite glavni material, oziroma papir, iz katerega bo izdelan. Možnosti papirja je zdaj veliko, zato lahko vzamete tako najpreprostejši ležeči list kot čudovit papir, namenjen zavijanju daril. V ta namen je primeren tudi papir, ki se uporablja za beležke. Če uporabljate papir visoke gostote, to pomeni, da lahko takšno obrt uporabite za okrasitev novoletnega drevesa ali pa ga postavite na polico v sobi kot okras sobe..

Prvi korak: na zadnji strani papirja (če uporabljate embalažo) morate narisati krog – to bo premer prihodnje zvezde. Najlažje to storite s kompasom, če pa ga ni v hiši, lahko vzamete krožnik ali krožnik prave velikosti in ga obkrožite. Nato morate narisati ravno črto od roba do središča kroga..

Navodila za izdelavo volumetrične zvezdeNavodila za izdelavo volumetrične zvezde

Drugi korak: v naslednjem koraku potrebujete ravnilo kota, z njegovo pomočjo morate označiti kot 72 stopinj in narisati še eno ravno črto. To je treba narediti vzdolž celotnega premera vašega kroga. Posledično bi morali imeti pet vrstic..

Tretji korak: na tej stopnji morate vse nastale črte povezati v obliko zvezde. Nato je treba v samem središču zvezde potegniti dodatne črte, ki jih lahko naredimo črtkano.

Četrti korak: zdaj morate izrezati nastalo zvezdo in jo povaljati po vodilnih linijah (pregib je treba izvesti proti vam, zato bo vaša risba videti navznoter). Če želite zložljivim črtam dati največjo izraznost, jih morate obdelati s topim predmetom (škarje, ravnilo, hrbtna stran noža), to je treba storiti le, če ste uporabili zelo debel papir.

V tem članku se boste naučili, kako lahko brez težav naredite lepo in obsežno papirnato zvezdo z lastnimi rokami. Zvezda je lahko popolna dekoracija ..

Peti korak: upognite obdelovanec, ki ste ga dobili v zvezdo.

Volumetrična zvezda “naredi sam” je pripravljena, preostane le še zanka in jo lahko postavite na drevo. Če na ta način naredite več zvezdic različnih barv in jih povežete, dobite čudovit okras v obliki mavričnega venca.

Oglejte si zanimiv video: Pentagonalna papirnata zvezda

Če eksperimentirate z velikostmi in barvami zvezdic, jih lahko uporabite kot okrasje za novoletna darila, namesto običajnih in dolgočasnih lokov za vsakogar. Takšne elemente lahko pritrdite med seboj z navojem, lepilom ali dvostranskim trakom in pritrdite na različne površine pod želenim kotom..