Zimske obrti DIY. Kako narediti barvni led

Na prvi pogled se lahko zdi, da je takšno plovilo, kot je barvni led, popolnoma neopazno. Vendar pa ni. Poskusite s svojimi otroki narediti svetle kocke ledu in videli boste, kako navdušeni so.. Izdelava ledu z lastnimi rokami zmorejo tudi otroci, zato je ta vrsta obrti idealna za vrtec. Zimske obrti niso le snežne kepe in snežaki, ampak tudi izvirne kocke ledu različnih barv, ki jih lahko obesite na drevo med hojo.

Zimske obrti niso le snežne kepe in snežaki, ampak tudi izvirne kocke ledu različnih barv, ki jih lahko med hojo obesite na drevo.

Zimske obrti DIY za vrt

Za izdelavo barvnega ledu potrebujete pladnje za kocke ledu. Silikon je idealen, saj so celice v njih lahko zelo različnih oblik, na primer zvezde, srca, krogi. Za barvanje ledu morate uporabiti barvilo ali navadne akvarelne barve..

Za izdelavo barvnega ledu potrebujete pladnje za kocke ledu. Silikon je idealen, saj so celice v njih lahko zelo različnih oblik, na primer zvezde, srca, krogi. Za barvanje ledu morate uporabiti barvilo ali navadne akvarelne barve.

Če nimate pladnjev za ledene kocke, bodo tudi majhne plastične skodelice primerne za lepo zimsko plovilo..

Če nimate pladnjev za ledene kocke, bodo tudi majhne plastične skodelice primerne za lepo zimsko plovilo.

Zdaj morate v kalupe naliti vodo. Otroci se lahko sami spopadejo s to nalogo. Po tem v vsako jamico spustite barvo določene barve. Ne pozabite se naučiti barv pri šivanju s predšolskimi otroki..

Zdaj morate v kalupe naliti vodo. Otroci se lahko sami spopadejo s to nalogo. Po tem v vsako jamico spustite barvo določene barve. Ne pozabite se naučiti barv pri šivanju s predšolskimi otroki.

Preberite tudi: DIY Kinetic Sand

Otrokom nežno uporabite palico, da mešajo vodo v celicah ali skodelicah. Rezultat je lepa barvna voda. Zdaj morate obrazce postaviti v zamrzovalnik, in če je zunaj zima, jih postavite na balkon, da voda zmrzne.

Otrokom nežno uporabite palico, da mešajo vodo v celicah ali skodelicah. Rezultat je lepa barvna voda. Zdaj morate obrazce postaviti v zamrzovalnik, in če je zunaj zima, jih postavite na balkon, da voda zmrzne.

Če želite narediti ledene igrače z lastnimi rokami, morate v kalup naliti vodo in preden jo postavite na hladno, vstavite vnaprej pripravljeno zanko niti. Led se bo strjeval in iz kalupa boste lahko izvlekli čudovite figure..

Če želite narediti ledene igrače z lastnimi rokami, morate v kalup naliti vodo in preden jo postavite na hladno, vstavite predhodno pripravljeno zanko niti. Led se bo strjeval in iz kalupa boste lahko potegnili čudovite figure.

Tako bodo videti igrače:

Fotografija obrti iz ledu

Če imate primerno obliko, lahko celo naredite ledene svečnike z lastnimi rokami. Pokažite svojo domišljijo in naredili boste katero koli obliko, tudi brez posebnih oblik. Na primer, svečnik lahko naredimo tako, da povežemo dve skodelici različnih premerov, manjšega pa je zaželeno namastiti, da ga lahko odstranimo, ko se voda strdi..

Če imate primerno obliko, lahko celo naredite ledene svečnike z lastnimi rokami. Pokažite svojo domišljijo in naredili boste katero koli obliko, tudi brez posebnih oblik. Na primer, svečnik lahko naredimo tako, da povežemo dve skodelici različnih premerov, manjšega pa je zaželeno namastiti, da ga lahko odstranimo, ko se voda strdi.

Izdelava barvnega ledu je zelo zanimiva. Če uporabljate naravne ali živilske barve, bo takšen led okrasil vaš koktajl ali običajno mineralno vodo. Dragi vzgojitelji, popestrite zimske obrti v vrtcu in poskušaj iz ledu narediti figure.