Značilnosti tračnih žag in njihova uporaba

V industriji in lesnopredelovalni industriji se pri proizvodnji pohištva aktivno uporabljajo posebne tračne žage, ki zlahka režejo les..

Z njihovo pomočjo lahko izdelate slepe liste, ki bodo kasneje uporabljene za ustvarjanje določenih izdelkov. Na spletni strani lahko kupite tračne žage in druga orodja https://ditc-contact.ua/ru/.

Glavne značilnosti opreme

Tračne žage poganja električna energija. Pogosto se uporabljajo v pohištvenih delavnicah. In celo doma. Oprema je lahko različnih kapacitet in velikosti. List žage je zaprt in je predstavljen v obliki majhnega obroča, na katerem so zobje. Poleg tega je lahko širina takega rezila drugačna, pa tudi oblika zob, lahko ima tudi nekaj razlik. Ti parametri določajo, s kakšnim materialom lahko ročna tračna žaga ravna..

Oprema lahko opravlja naslednja dela:

  1. proizvodnja kosov iz hlodov;
  2. oblikovano rezanje, navzkrižno in vzdolžno žaganje;
  3. ustvarjanje enakih elementov.

Trenutno je v prodaji tako navpična kot vodoravna žaga. Na podlagi imena lahko razumete, v kakšnem položaju so in kako natančno se izvaja rezanje.

Navpične žage so majhne velikosti in so bolj primerne za delo v delavnici in doma. Oprema je precej vsestranska in lahko opravlja široko paleto del. Pri izbiri takšnih žag morate biti pozorni na hitrost delovnega tlaka, dolžino rezila, največjo globino rezanja in dimenzije opreme..

Poleg tega so priljubljene tudi tiste tračne žage, katerih listi so vodoravno razporejeni. To opremo aktivno uporabljajo tako profesionalni obrtniki kot začetniki. Te naprave so odlične za križne in poševne reze. V industrijskih pogojih se uporabljajo posebni veliki stroji, ki delujejo avtonomno in jih upravlja računalnik..

Če se oseba odloči za uporabo vodoravne tračne žage za delo, je treba paziti na dimenzije in moč naprave, največjo hitrost rezila. Poleg tega morate preveriti, ali je mogoče žaganje izvajati pod kotom.