De adventstijd is begonnen en kerstcadeautjes zijn het hotste onderwerp van allemaal. En de kleintjes zijn degenen die het meest gefascineerd zijn door geschenken. Dat is ook de reden waarom er steeds meer moeite wordt gedaan om een ​​mooi kerstcadeau voor haar te bedenken. Zoals we al meermaals hebben benadrukt, zijn adventskalenders een populair cadeau-idee voor jong en oud. Niet alleen omdat ze een grote verrassing zijn, maar ook omdat ze de wachttijd voor Kerst verkorten en het spannender maken. In de post van vandaag staan ​​deze weer centraal, maar we zullen de adventskalenders voor kinderen nader bekijken. Welk ontwerp is geschikt voor de kleintjes, wat zou je erin kunnen stoppen? Verzamel daarnaast ideeën om adventskalenders voor kinderen te maken en geef je kleine schatten veel plezier.

Tinker Adventskalenders voor kinderen voor aan de muur 

adventskalender voor kinderen knutselen vilt gekleurde wanddecoratie

Tinker adventskalenders voor kinderen – een enorme verscheidenheid aan ideeën

Als u uw kinderen met Kerstmis wilt verrassen, kunt u vertrouwen op de echte klassieker – de adventskalender. Je bespaart natuurlijk veel tijd als je een adventskalender kant-en-klaar koopt en deze vervolgens vult met cadeaus.

Maar het geheim van een passend cadeau is dat het hart van de ontvanger sneller gaat kloppen. Dat is ook de reden waarom men zoveel belang hecht aan het zelfgemaakte. En al kunnen hele kleine kinderen dit niet inschatten, een zelfgemaakte kerstkalender betekent voor de iets oudere kinderen veel meer dan een gekochte. Het is persoonlijker en blijft daarom lang een dierbare herinnering. We raden je daarom aan om een ​​adventskalender voor kinderen te maken en te genieten van de unieke vreugde in de kinderogen.

Van stof kunnen verschillende ontwerpen worden gemaakt

knutsel adventskalender voor kinderen wat zit erin

En aangezien er zoveel heerlijke ideeën voor u beschikbaar zijn, zult u verwend worden met de beste van hen. Je kunt de kalender van stof naaien of van lege blikjes maken. De kerstkalenderslinger is ook een modern alternatief. Moet het een adventskalender zijn in de vorm van de kerstman? Of misschien een grappige kalender gemaakt van wc-papierrollen? Jij beslist zelf, vooral de voorkeuren van je kleintje zijn belangrijk.

Een uitstekende kalender laat jong en oud uitkijken naar Kerstmis

adventskalender voor kinderen knutselen hangende dozen gekleurde pom poms

Waarmee vul jij de adventskalender voor je kind? Dat bepaalt eigenlijk het kalenderontwerp!

En wat moet er in de kalender verborgen worden? Om eerlijk te zijn, het is een kwestie van creativiteit van ouders. Volwassenen kennen de interesses van hun kinderen het beste en dat zou hen moeten helpen beslissen waarmee ze de adventskalender willen vullen. De 24 individuele geschenken zijn ook bepalend voor het ontwerp van de kerstkalender. Omdat dit moet worden bepaald aan de hand van het type en de grootte van de kleine souvenirs. Dus je zou eigenlijk eerst moeten nadenken wat je in de adventskalender moet zetten en, afhankelijk van welke, de kalender moet ontwerpen.

Verander de boterhamzakjes in een adventskalender

adventskalender voor kinderen knutselen met papieren huizen

Het identificeren van geschenken voor een enkele persoon is geen gemakkelijke taak. Omdat elk cadeau een echte vreugde zou moeten zijn! Je zou dus een hoofdthema voor de kerstkalender kunnen bepalen en de kleine souvenirs ondergeschikt maken aan dit thema. Vertrouw je op een Aventskalener dessin van stof, die ook als mooie wanddecoratie kan dienen, dan zijn losse puzzelstukjes zeer geschikt als vulling. In elke tas die deel uitmaakt van een geheel zit een kleine verrassing. Volgens dit principe kunnen Lego-stukjes ook verstopt worden in de adventskalenderzakjes of een setje voor bijvoorbeeld knutselwerk.

En waarom maak je geen adventskalender met boeken? Een serie boeken zou een interessant idee zijn! Dit is een prachtige kans om kinderen op een subtiele manier kennis te laten maken met lezen. Kleine kleurboekjes zijn ook een goed idee voor kinderen die van schilderen houden. In dit geval zou je de adventskalender kunnen ontwerpen in de vorm van een aparte verpakking die je op een ladekast tegen de muur leunt.

Maak adventskalenders voor kinderen die graag boeken lezen

adventskalender voor kinderen knutselcadeautjes kleine boekjes

De adventskalender met kerstkoekjes blijft natuurlijk de echte klassieker! Wie houdt er niet van snoep in schattige kerstvormen? Maar ouders die de suikerconsumptie van hun kinderen willen verminderen, zien af ​​van zo’n idee. Een adventskalender met zoete verrassingen is niet bepaald geschikt voor geen kinderen. Een geweldig alternatief is de kalenderslinger, waar al het speelgoed te vinden is, geselecteerd om geschikt te zijn voor kinderen. Je zou deze kunnen verbergen in speciaal genaaide Nikolausstifeln. Of in losse zakjes die je met wasknijpers aan een touw vastmaakt.

Adventskalenders zijn ook een prachtige kerstversiering

adventskalender voor kinderen knutselen slinger wasknijpers

Verras de kinderen met een originele kerstkalender! Dit maakt het adventseizoen een stuk spannender en zorgt voor geweldige momenten met het gezin. Laat de verwachting van Kerstmis toenemen met een persoonlijke adventskalender!

Deze adventskalender zou ook grote kinderen blij maken! Wat zou er in de kleine dozen kunnen zitten??

adventskalender voor kinderen knutseldozen gekleurde linten

Hoeveel dagen zijn er tot Kerstmis??

adventskalender voor kinderen knutselen aan individuele zakjes

adventskalender voor kinderen knutselen kerstboom papieren dozen

adventskalender voor kinderen knutselen slinger mooie kerstversieringen

adventskalender voor kinderen knutselen creatieve knutselideeën kerstversieringen

adventskalender voor kinderen knutselaar mini nicholas laarzenslinger

adventskalender voor kinderen knutselen aan adventskransdozen

knutselen adventskalenders voor kinderen adventskalenders vullen ideeën