De paastafeldecoraties kunnen eenvoudig, traditioneel en stijlvol tegelijk zijn. Bovendien kan dit gegarandeerd naadloos worden geïntegreerd in uw eigen woonstijl. Het is een stuk eenvoudiger dan je zou denken, en we zullen je graag leren hoe je het in de volgende paar regels kunt doen. Allereerst willen we u wijzen op de typische paassymbolen. Op basis hiervan zou je kunnen overwegen of je ze allemaal of slechts enkele als paasversiering wilt gebruiken en verschillende combinaties wilt bedenken. Dan geven we je tips voor verschillende stilistische ontwerpen van de decoratie.

Weinig en opvallende details vormen de moderne paastafeldecoraties

moderne bijzettafel Pasen tafeldecoratie

Symbolen voor uw paastafeldecoraties

Paas eieren

de paaseieren zijn niet alleen het meest onderscheidende, maar ook het meest universele symbool voor Pasen. Deze kunnen zowel natuurlijk zijn als gemaakt van verschillende door de mens gemaakte materialen. Ze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitendecoratie met Pasen. Je kunt het gebruiken om verschillende spellen te organiseren.

De uitgeholde paaseieren zijn een van de beste decoratie-ideeën die er zijn.

Een paasstruik zonder bladeren en metalen accenten – een universele, moderne tafeldecoratievariant

Paastafeldecoraties - decoratie in zwart-wit

Wortels

De wortelen zijn een motief dat duidelijk bij Pasen hoort en een geweldige lentesfeer uitstraalt. Daarom zijn ze bijna perfect voor rustieke en traditionele nostalgische decoratie-ideeën.

De paasmand

De paasmand kan ook op verschillende manieren worden gemaakt. Een paar dagen geleden hebben we instructies gepubliceerd om er een van deeg te maken. In dit geval zal het ook deel uitmaken van het Paasmenu. Paasnesten passen bijzonder goed bij traditionele decoratie-ideeën.

Met felle kleuren zorg je voor een nostalgische noot tijdens de paasviering 

Paastafeldecoraties - verse drankjes - frisse ideeën

Decoratie met gras, mos en planten

We associëren Pasen met de lentestemming. Daarom zijn kleinere en grotere decoratie-ideeën met mos, gras of andere plantaardige elementen perfect voor deze gelegenheid. Dit idee is ook ideaal voor iedereen die een stukje van de prachtige natuur in huis wil halen.

De traditionele paasdecoratie past goed bij klassiek ingerichte appartementen

Paastafeldecoratie - houten tafel met witte decoratie

Konijntjes en andere paashighlights gemaakt van chocolade

Nu komt het tot het hoogtepunt en het belangrijkste element bij sommige paasvieringen. De konijntjes en grote paaseieren gemaakt van chocolade zijn essentieel om je in een goed humeur te houden. Je kunt ook geweldige paasdesserts maken met of helemaal uit chocolade. Wat dacht je van een feestelijke paastaart??

De bloemen en doe-het-zelf-ideeën zorgen ervoor dat de decoratie er rustiek uitziet

Paastafeldecoraties - moderne tafelideeën

Paastafeldecoraties in verschillende stijlen

Zie jij al deze paassymbolen al in je interieur? Je kunt ze aanpassen aan verschillende ontwerpen. We illustreren dit graag met de volgende voorbeelden en ontwerpideeën.

De heerlijke taarten en muffins kunnen perfect zijn voor de paastafeldecoraties voor kinderen

Paastafeldecoraties - Scandinavisch design

Eenvoudig tafelontwerp

Met het zeer eenvoudige, minimalistische tafelontwerp kunnen deze symbolen het beste worden verwerkt in de vorm van patronen of in neutrale kleuren. Bovendien moet het kleurenpalet zeer ingetogen zijn. Dit zou neutraal moeten zijn of ten minste één kleur. Als het om paaseieren gaat, kiezen mensen graag voor eenvoudige doe-het-zelfideeën gemaakt van moderne materialen.

Geef je een kinderfeestje met Pasen? Vind je de aankleding van dit buffet mooi??

Paastafeldecoraties - geweldige ideeën in groen en roze

Paastafeldecoratie voor een geweldig kinderfeestje

Het kinderfeestje met Pasen moet zoveel mogelijk DIY-ideeën bevatten. Vind eenvoudige knutselideeën en maak er een deel van uit. Gebruik het om de tafeldecoratie te ontwerpen. Ook andere leuke knutselideeën kun je tijdens het feest realiseren. Je moet ook ten minste enkele van de desserts versieren met paaspatronen.

In dit geval zijn de wortelen slim gebruikt als accenten voor de weelderige groene decoratie

Paastafeldecoraties - geweldige interieurinrichting - geweldige ideeën

Landelijk tafelontwerp

Bij de rustieke paastafeldecoratie verdeel je de typische paassymbolen tussen de natuurlijke decoraties. Je zou mos en gras kunnen gebruiken, zoals eerder gesuggereerd. Heb je ons artikel over versieren met paasstruiken ook al gezien? We raden ook een traditionele paasmand aan. Het zal zeker een goede feeststemming verspreiden. Naast groen kun je voor dit soort dessins ook mooie, vrolijke kleuren gebruiken als rood, geel en oranje. Geruite stoffen in deze tinten zouden in dit geval een perfect idee zijn.

Kijk eens wat een geweldige decoratie je zou kunnen maken van een bril en een waterkan

Paastafeldecoratie konijntjes en andere glazen

Vintage en shabby chic

Vintage en shabby chic decoratie-ideeën combineren DIY-ideeën en de bijbehorende kleurenpaletten en materialen. Dit type paastafeldecoratie is vooral populair omdat het ons, net als de landelijke decoratie, in een nostalgische bui brengt. Voor de vintage-stijl kun je wat oude items van de rommelmarkt halen die je aan je grootouders en jeugd zullen herinneren. Combineer ook hier met plantaardige accenten. Vertrouw voor de shabby chic stijl meer op eenvoudige objecten in typische kleuren zoals paars en roze. Als je accenten wilt leggen met bloemen, dan moeten deze een sculpturaal effect hebben.

Door de zilveren accenten oogt deze gekleurde paastafeldecoratie bijzonder modern

Paastafeldecoraties - geweldig tafelontwerp gemaakt van hout

Aanpassing aan het interieurontwerp

Maatwerk door middel van kleuren en patronen

We hebben je concrete tips gegeven voor de hipste woonstijlen. De paasdecoratie is natuurlijk ook aan te passen aan elk ander interieurontwerp door de juiste patronen en kleuren te kiezen. In een industriële ruimte zou je kleuren en patronen kunnen gebruiken die goed bij deze stijl passen bij het kiezen van de decoratie. In dit geval zijn de kleuren rood en oranje en enkele metallic tinten aan te raden. De paasversieringen gemaakt van struiken zonder bladeren, zoals servetten met rechthoekige patronen, zouden ook geschikt zijn. Al deze zullen een eclectisch tintje geven aan het interieurontwerp.

Paaseieren en konijnen, chocolade en bruine metaaltinten creëren een fusie tussen moderniteit en traditie

Paastafeldecoratie lang mooi gedecoreerde tafel

De andere optie zou zijn om gewoon een spannend contrast te creëren tussen verschillende stijlen. Uw supermoderne interieur kan heel goed profiteren van de rustieke paasflair. Dat zorgt voor een tijdelijke verandering. Puur stilistisch gezien zou je appartement er een tijdje eclectisch uit zien.

In ieder geval moet je de paasversieringen en de rest van het interieur op de een of andere manier aan elkaar lassen. Als de stijl bijvoorbeeld niet hetzelfde is, moeten ze allebei een vergelijkbare kleur, patroon of ander element hebben.

Alles met Pasen straalt harmonie en vreugde uit. Laat dit duidelijk zien met de decoratie!

In dit geval heb je minimalistisch maar traditiegetrouw ingericht. Fantastisch, nietwaar?!

Paastafeldecoraties - geweldige tafel in de hoek

Paastafeldecoratie lila bloemen en hout

Paastafeldecoratiebord met gehaktballen

Zoek naar charmante vintage paasideeën?

Paastafeldecoratie vintage tafelontwerp

Paastafeldecoratie thuis DIY vintage

wit vintage decor Paastafeldecoratie

Verander de paasdecoratie in een feest van levendige kleuren en patronen!

Roze en wit - geweldige ideeën - Paastafeldecoraties

Tafelideeën in blauwe en roze paastafeldecoraties