Črpalne postaje za oskrbo z vodo za zasebno hišo. Cena

Življenje v zasebni hiši brez komunikacij do njega je nepredstavljivo, vsem je jasno. Zato je pri nakupu parcele vredno skrbeti za razpoložljivost pogojev za oskrbo z vodo. Če na podeželju ni centralne oskrbe z vodo, lahko tu nastanejo naravne težave. Ponujamo vam, da ugotovite, kaj so črpališča za oskrbo z vodo za zasebno hišo in njihove cene, da se lahko pravilno odločite..

Zanimiv članek: Vrste črpalnih postaj

Naprava črpalne postaje

Vprašanje je rešeno, če je na lokaciji vodnjak ali vodnjak z neizčrpnim virom vode. V finančnem smislu je to celo bolj donosno kot priključitev na vodovod, saj takšne vode ni treba plačati.

V primeru, da je možno priključiti na cevi centralnega vodovoda, pod zemljo pa je dovolj vode, lahko uporabite obe metodi. Ko je voda iz podzemnega vira dovolj čista, jo je bolje uporabiti za pitje, kuhanje in zalivanje vrta..

o raziskavi se odloči, če je na lokaciji vodnjak ali vodnjak z neizčrpnim virom vode. V finančnem smislu je to celo bolj donosno kot priključitev na vodovod, saj za takšno vodo ni treba plačati.Shema črpalne postaje

Črpalna postaja se bo odlično spopadla s črpanjem vode iz vrtine in vrtine. Pogosto so to enote, ki ne zasedajo velikega območja, so avtomatizirane in relativno poceni. Kakovostni modeli lahko hiši zagotovijo pravo količino vode pri pravem tlaku. Izbor postaj šteje na stotine modelov, za navigacijo po njih boste potrebovali jasno razumevanje ciljev in ciljev aparata.

veliko območje, avtomatizirano in relativno poceni. Kakovostni modeli lahko domu zagotovijo pravo količino vode pri pravem tlaku. Doseg postaj je ocenjen na sto

Različne vrste črpalk lahko izpolnijo vsa pričakovanja uporabnikov, v bistvu pa je njihova zasnova enaka. Upravljanje postaje je samodejno. Če v rezervoarju ni vode, tlak niha, sistem bo zaustavil črpalko. Samodejno se spremenijo tudi načini delovanja. Ne smemo pozabiti, da se vse črpalne postaje napajajo z električno energijo, in če pride do prekinitev svetlobe na dači, se bo oskrba z vodo ustavila..

  1. Črpalka. Seveda je postaja brez nje nepredstavljiva. Je mehanizem za vnos in prenos vode v sistem..
  2. Hidroakumulator. Akumulira vodo in spremlja tlak v sistemu. Prostornina rezervoarja je lahko od 24 do nekaj sto litrov..
  3. Obrambni mehanizmi. Nepovratni ventil blokira odtok vode iz naprave. Filter, ki preprečuje zamašitev črpalke. Hladilnik motorja preprečuje pregrevanje. Plavajoče stikalo zagotavlja delovanje postaje in njeno zaustavitev pri različnih ravneh količine vode, kar ni na voljo pri vseh modelih.

Vrste gospodinjskih črpalnih postaj

Črpalne postaje so po namenu razdeljene na domače in industrijske. Seveda tudi za največjo hišo ni smiselno kupiti specializirane enote, saj je izbira gospodinjskih postaj zelo velika in lahko odgovori na vse zahteve.

sesalne postaje so razdeljene po namenu na gospodinjske in industrijske. Seveda tudi za največjo hišo ni smiselno kupiti specializirane enote, saj je izbira gospodinjskih postaj zelo velika

Po vrsti naprave je treba črpalne sisteme razdeliti na:

  1. Vrtinec
  2. Samosesalno
  3. Večstopenjski

Vrtinčne ali dinamične črpalke poganja gibanje poševnih rezil na vrtljivem tekaču. Primerno za plitve vrtine, ki niso globlje od 7 metrov. Modeli vrtinčnih črpalk so včasih napolnjeni z mešanico plina in tekočine, kar je koristno v primeru izpada električne energije. Dajejo odlično glavo, vendar so na splošno neučinkoviti..

Dinamične postaje lahko črpajo samo čisto vodo, hitro se zamašijo od mulja, peska itd. Pozitivno merilo za izbiro takšnih črpalk je njegova cena. Če je voda v državi potrebna le za zalivanje in kuhanje, bo dovolj naprava v vrednosti 3000 rubljev ali več.

Preberite tudi: Kako namestiti črpališče

Samosesalne črpalke delujejo na površini in črpajo vodo z globine devet metrov. Načelo delovanja je naslednje: cev in ohišje sta napolnjena z vodo, nato pa se rotor aktivira, zahvaljujoč vrtenju in centrifugalni sili voda zapolni prazna območja.

Ko se tlak v središču kolesa zmanjša, voda po cevovodu vstopi v telo. Očitna pomanjkljivost samosesalnih postaj je močan hrup med delovanjem. In če je glavni dejavnik pri izbiri črpalke za poletno rezidenco cena, potem je to najboljša možnost. Najbolj proračunski model takšne postaje bo stal 2500 rubljev..

Ko se tlak v središču kolesa zmanjša, voda po cevovodu vstopi v telo. Jasna pomanjkljivost sa

Večstopenjske črpalne postaje se lahko štejejo za priljubljene poletnih prebivalcev. Za zasebno hišo, v kateri družina živi vse leto, je to edina pravilna odločitev. Široka funkcionalnost vodi do visoke cene, od 6.000 rubljev. Vendar se bo izplačalo z visoko zmogljivostjo in črpanjem velike količine vode. Črpalka ima več rotorjev.

Različni modeli ponujajo različne ravni glave, tlaka in moči koles. Enota je nameščena tako na tleh kot v vodi. Ima veliko komunikacijsko nadzorno ploščo. Hrup med delovanjem je zanemarljiv, na splošno je sistem zanesljiv in bo deloval dolgo časa.

Če je treba ograjo narediti iz velike globine, je vredno kupiti večstopenjsko postajo z daljinskim izmetalnikom. Lahko se potopi do globine 45 metrov.

Kako izbrati najboljšo postajo za vodo

Tudi ko boste preučili vse vrste naprav, obiskali trgovino in si ogledali različne modele, bo vsak kupec zmeden. Glavna merila za izbiro postaje:

  • Cena;
  • Pregledi proizvajalcev in modelov;
  • Potrebe uporabnikov, ki določajo moč motorja.

Pri nakupu črpalne postaje je treba upoštevati nekaj pomembnih stvari:

Glavni odločilni dejavnik je namen pridobivanja vode. Za vzdrževanje zasebne hiše v celoletnem načinu delovanja potrebujete zmogljivo površinsko postajo, za preprosto namakanje pa lahko ekonomičnejši model potopite v vodnjak ali vodnjak..

Glavni odločilni dejavnik je namen pridobivanja vode. Za celoletno vzdrževanje zasebne hiše potrebujete zmogljivo površinsko postajo in za preprosto namakanje v vrtino ali vrtino

Predhodno izračunajte opremo. Vredno je upoštevati globino vodnjaka, višino od površine vode do tal, natančno število točk porabe vode: tuš, pipa za namakanje, umivalnik itd. Število uporabnikov vode je treba pomnožiti s 5 – to je prostornina vode v prosti glavi, nato pa sešteti vsoto meritev višine in globine. To številko z majhno rezervo 10% je treba upoštevati pri določanju zahtev glede količine vode za območje.

Treba je opozoriti, da so podatki o glavi in ​​učinkovitosti značilnosti modela pogosto precenjeni. Realne številke so 20-30% manjše. Pozornost je treba nameniti kakovosti vode. Nekatere črpalke ne bodo kos nalogam, ki so jim dodeljene, če so v vodi nečistoče, mulj in naplavine.

Treba je opozoriti, da so podatki o glavi in ​​učinkovitosti značilnosti modela pogosto precenjeni. Resnične številke so 20-30% manjše. Pozornost je treba nameniti kakovosti vode. Nekatere črpalke ne bodo kos nalogam, ki so jim dodeljene, če so v vodi nečistoče, mulj in naplavine. Ko ob

Pri izbiri je enostavno pozabiti na energetske parametre. Nekateri modeli tujih podjetij potrebujejo 230 V za kakovostno delovanje, čeprav je pogosto napetost v vtičnicah podeželskih hiš manj kot 200 V.

Pri nakupu morate pogledati podatke o prostornini akumulatorja. Za aktivno uporabo v veliki hiši je bolje, da se zanesete na prostornino z rezervo (približno 50 litrov).

Podjetje, ki se je uveljavilo na trgu, bo zagotovo najbolj zaželeno za tiste poletne prebivalce, ki ne želijo zapravljati denarja za nekvalitetno stvar. Postaje za oskrbo z vodo blagovnih znamk Wilo, Grundfos, Karcher, Jileks, Aquario.

Cene postaj za vodo

Cene črpalnih postaj se v povprečju začnejo pri 1500-2000 rubljev za potopne modele z nizko porabo energije. Izdelki z najboljšo zmogljivostjo bodo stali 3.000-10.000 rubljev. Stroški velike večstopenjske črpalne postaje z visoko zmogljivostjo se začnejo pri 12.000 rubljih.

Cene črpalnih postaj se v povprečju začnejo pri 1500-2000 rubljev za potopne modele z nizko porabo energije. Izdelki z najboljšo zmogljivostjo bodo stali 3.000-10.000 rubljev. Cena je velika

Črpalne postaje za oskrbo z vodo bodo postale nepogrešljiv pomočnik na primestnem območju. Nezahtevni poletni prebivalci bodo cenili samosesalne in vrtinčne gospodinjske črpalke, ki ne bodo pustile svojih pridelkov brez namakanja in zagotovile majhno količino vode za pitje in pranje. Ljubitelji podeželskega življenja za udobno bivanje v zasebni hiši bi morali kupiti večstopenjsko črpalno postajo, ki ne bo samo zalivala dvorišča, ampak bo tudi dovajala vodo v vodovod.

Gospodinjske črpalne postaje za poletne koče so najboljša možnost za območje, kjer ni centralnega vodovodnega sistema in morate to narediti sami. Če nimate časa, lahko namestitev postaje zaupate izkušenim strokovnjakom..