Bouw je eigen europalletbed op een moderne en praktische manier

Het europalletbed is een goedkoop meubelstuk dat je gemakkelijk zelf thuis kunt bouwen – de perfecte taak voor jou als je het leuk vindt om te beheersen en te bouwen in je vrije tijd! Deze bedden zijn tegenwoordig ook erg trendy omdat ze heel goed passen in de industriële setting die momenteel erg in zwang is. Een zelf ontworpen bed van europallets is ook een prima alternatief voor het klassieke bed uit de meubelzaak en kost twee of zelfs drie keer minder. Het geeft niet alleen een fris tintje aan je slaapkamer, maar het geeft je ook de mogelijkheid om iets goeds te doen voor het milieu door de oude pallets opnieuw te gebruiken (dit wordt “upcycling” genoemd). Ben je al overtuigd van de voordelen van dit type bed? Lees dan onze instructies en breng ze in de praktijk!

Ontwerp je eigen europalletbed – praktische tips en benodigde materialen

Europallet bed in Turks groen, moderne look

Europallets bed creatieve ontwerpideeën

Europallet bed rood geverfd

Europallet bed jeugdherberg

Europallets bed in de open lucht creatieve doe-het-zelfideeën

Europalletsbed met originele look

Europallet bed met een modern look hoofdbord

groot europalletbed, rustiek

Europallet bed kinderkamer wit

Zelfgemaakt europalletbed met hoofdeinde

De constructie van een europalletbed heeft ook andere positieve kanten – u kunt het bed eenvoudig ontwerpen zoals u het wilt en natuurlijk hoe het het beste bij uw slaapkamer past. Alles wat je nodig hebt is vaardigheid, creativiteit en een verlangen naar vakmanschap – er zijn helemaal geen andere speciale vaardigheden nodig! Voordat u begint met bouwen, moet u echter de juiste pallets aanschaffen. Europallets verschillen eigenlijk van wegwerppallets – ze zijn veel stabieler en kosten minstens 10 euro per stuk, terwijl wegwerppallets vaak zelfs gratis worden gegeven in supermarkten of bouwmarkten. Zelfs als u de europallets bijvoorbeeld bij het grofvuil vindt, mogen ze in geen geval beschimmeld, nat of op enigerlei wijze beschadigd zijn. Het aantal pallets dat u nodig heeft, hangt af van de grootte en hoogte van het bed dat u wilt bouwen. Voor een eenvoudig eenpersoonsbed heb je niet meer dan twee of drie pallets nodig, terwijl je voor een hoger tweepersoonsbed minimaal acht pallets nodig hebt. Voor de instructies die we u in dit artikel aanbieden, heeft u de volgende materialen nodig: 5 tot 8 europallets in goede staat, voldoende spijkers en schroeven, houtlak, een kwast of verfroller, schuurpapier, een oude spons, slijpmachine, hamer of accuschroevendraaier en eventueel een zaag.

Europallet bed moderne look

Europallet bed indirecte verlichting prachtige uitstraling

Zelf europallet bed

Vintage slaapkamer Europallet bed prachtige look

Europalletsbedden zijn eenvoudig en praktisch te bouwen

Europallet bed moderne en grote slaapkamer

Europallet bed verlicht met een originele look

Europallet bed rood en zwart geverfd

interessante salontafel gemaakt van europallets

Bank gemaakt van Europallets woonkamer

Salontafel gemaakt van Europallets woonkamer

Salontafel gemaakt van Europallets met een rustieke uitstraling

Bank gemaakt van Europallets, grijze bekleding

Europalletsbank creatieve doe-het-zelfideeën

Stap 1: Voorbereiden, kleuren en schilderen van de Europallets

Europallets bouwen een bed op Koop pallets in goede staat

Zorg dat doe-het-zelf europallets bedpallets in goede staat verkeren

Bereid het Europalletsbed voor en bouw de pallets

Eerst moet u de pallets goed voorbereiden – het hout moet met de slijpmachine worden geschuurd totdat het ideaal glad is. Op deze manier verwijder je alle uitstekende spijkers, splinters of schroeven en vermijd je het risico op letsel dat ontstaat. Schuur vervolgens het oppervlak van de pallet opnieuw met schuurpapier en maak het hout schoon met een oude spons. Ten slotte kunt u de Europallets schilderen of zelfs schilderen in de kleur van uw keuze.

Stap 2: Schik de pallets en zet ze stevig vast

Bouw je eigen Europalletsbed en zet de pallets stabiel vast

Bouw het europalletbed, bereid de pallets voor en zet ze stevig vast

Ontwerp je eigen europalletbed Bouw een bedframe

Nadat de lak of verf al is opgedroogd, moet u de pallets correct rangschikken: plaats eerst drie pallets naast elkaar op hun lange zijde en vervolgens twee andere pallets haaks daarop – opnieuw met hun lange zijde. Om de hoogte van het bed te vergroten, kunt u op deze constructie ook extra europallets plaatsen. Als u tevreden bent met de vorm van het bed, moet u alle pallets stevig vastzetten met spijkers of schroeven – zo vormt u het frame van het bed.

Stap 3: geef de constructie meer stabiliteit

Europallet bed zelf bouwen Instructies in foto's

Doe-het-zelf europallet bed bouwen

Bouw je eigen europalletbed, eenvoudige instructies

Om de hele constructie meer stabiliteit te geven, kunt u meerdere planken op het ligvlak en aan de zijkanten bevestigen. Dan moet je controleren of de lak of verf er nog goed uitziet en eventueel overschilderen of lakken. Plaats vervolgens de matras op het palletframe. Je zelfgemaakte bed staat al klaar!

Stap 4: bouw een hoofdeinde

Bedframe met hoofdbord gemaakt van europallets

Zelfgemaakt europalletbed met hoofdbord, prachtige uitstraling

Bouw je eigen Europallet bed modern tweepersoonsbed met hoofdeinde

Europalletsbed met groot en praktisch hoofdeinde

groot europallet bed met hoofdbord zelf gebouwd

Bouw je eigen palletbed met hoofdbord

Tot slot leggen we uit hoe u een mooi hoofdbord kunt maken voor uw europalletbed. Het is gemaakt van twee pallets, die met de lange zijde bovenaan het bed worden geplaatst en vervolgens worden vastgezet met spijkers of schroeven. Het zou heel origineel zijn als je de openingen in de pallets als kleine planken zou kunnen gebruiken of interessante optische effecten zou kunnen creëren met een lichtketting in het bedframe. Als je de voorkeur geeft aan een zelfgemaakt bed gemaakt van houten panelen, hebben we ook de beste instructies voor jou! Veel plezier met bouwen!