Če želite v stanovanju ustvariti dodatno toplo in prijetno sobo, je loža povsem primerna, samo narediti morate njeno izolacijo in to narediti po vseh pravilih. S pomočjo kakovostne toplotne izolacije lahko dobite funkcionalno sobo, ki jo lahko uporabljate kot pisarno, spalnico ali jedilnico. Izolacija lože z lastnimi rokami je precej preprosta, glavna stvar je, da preberete nasvete iz navodil po korakih in si ogledate Fotografija.

Preberite tudi: Izolacija Penoplex, tehnične značilnosti

Kako izbrati materiale za izolacijo balkona z lastnimi rokami

Skoraj vsaka oseba, ki želi narediti svoj dom boljši in udobnejši, je povsem sposobna izolirati in opremiti ložo. Na pomoč prihaja velika izbira materialov, ki so visoke kakovosti in vzdržljivosti..

Skoraj vsaka oseba, ki želi narediti svoj dom boljšo in udobnejšo, je povsem sposobna izolirati in opremiti ložo. Na pomoč prihaja velika izbira materialov, ki so visoke kakovosti in vzdržljivosti.Shema izolacije lože

Preden izberete izolacijo, morate izračunati debelino listov izolacijskega materiala, velikost pritrdilnih konstrukcij. Izračuni morajo biti točni! Velikost izoliranega območja je odvisna od pravilnih izračunov, saj je v tem primeru vsak centimeter zelo pomemben.

Preden kupite izolacijo za ložo, morate razumeti prednosti in slabosti tega materiala. Najboljša možnost je nujno kupljena z majhno maržo..

Preden kupite izolacijo za ložo, morate razumeti prednosti in slabosti tega materiala. Najboljša možnost je nujno kupljena z majhno maržo.

Ložo lahko izolirate tako od znotraj kot od zunaj. Zunanja izolacija se brez težav izvede le z nizke višine. Če je loža višja, to pomeni, da je izolacija narejena od znotraj, saj je neodvisna izolacija v takem primeru skoraj nemogoča.

Kako izolirati ložo z mineralno volno

Za notranjo izolacijo se najpogosteje vzame mineralna volna. Minvata je cenovno dostopen in preprost material. Pomanjkljivosti mineralne volne vključujejo neprijetnosti med namestitvijo in verjetnost odtekanja med delovanjem.

Za notranjo izolacijo se najpogosteje vzame mineralna volna. Minvata je cenovno dostopen in preprost material. Pomanjkljivosti mineralne volne vključujejo neprijetnosti med namestitvijo in verjetnost odtekanja med delovanjem.Fotografija izolacije lože od znotraj z mineralno volno

Pri izolaciji s tem materialom boste potrebovali:

 • posebno lepilo
 • vrtalnik
 • 2 lopatici
 • material za parno zaporo
 • mozniki "metulji"
 • ravni
 • posoda za mešanje lepila.

Navodila po korakih za izvedbo izolacije z mineralno volno:

 1. Kakovost lepila določa tesno prileganje in zanesljivost pritrditve mineralne volne.
 2. Lepilo ne sme kapljati z lopatice. Debelo lepilo ne bo moglo enakomerno pritrditi materiala. Stopnja gostote mora biti na ravni kisle smetane.
 3. Zaradi varnosti od zgoraj je material pritrjen "metulji".
 4. Pritrditev se izvede šele, ko se lepilni sloj posuši.
 5. Na vrhu izolacije je v vsakem primeru parna zapora.

Kakovost lepila določa tesno prileganje in zanesljivost pritrditve mineralne volne. Lepilo ne sme kapljati z lopatice.

Izolacija lože s peno

Ta material je zelo priljubljen pri izolaciji različnih površin. Pena vam omogoča izolacijo skoraj vseh površin lože, kar zagotavlja kakovostno izolacijo. Material je precej enostaven za namestitev, ima majhno težo, odlično ščiti pred vlago, mrazom, hrupom in vetrom. Je proračunska možnost za grelnike, ki se uporabljajo za ložo. Pomanjkljivosti vključujejo pomanjkanje prevodnosti pare in nastanek kondenzata, kar vodi do uničenja površine pod izolacijo brez organizacije kakovostnega prezračevanja..

Ta material je zelo priljubljen pri izolaciji različnih površin. Pena vam omogoča izolacijo skoraj vseh površin lože, kar zagotavlja kakovostno izolacijo. Material je precej enostaven za namestitev, je lahekFotografija izolacije lože s peno

Za vgradnjo pene potrebujete:

 • poliuretanska pena
 • standardni pomožni nož
 • lepilo
 • zmogljivosti
 • mozniki "gobe".

Ta material, tudi če se vogali odcepijo, zlahka obnovimo s pomočjo poliuretanske pene, kar prihrani material in čas. Klobuki "gobe" po pritrditvi so tudi prekriti z lepilom.

Izolacija balkona s penopleksom

Boljša različica izolacije je penoplex. Je bolj zanesljiv kot polistiren in je nameščen veliko lažje kot mineralna volna. Prednosti ekstrudirane polistirenske pene vključujejo nizko toplotno prevodnost, visoko gostoto, hidrofobnost, vzdržljivost in varnost. Edina pomanjkljivost je dovzetnost za uničenje zaradi izpostavljenosti ultravijoličnemu sevanju.

Boljša različica izolacije je penoplex. Je bolj zanesljiv kot polistiren in je nameščen veliko lažje kot mineralna volna. Prednosti ekstrudirane polistirenske pene vključujejo nizko toplotno prevodnost, vFotografija izolacije balkona s penoplexom

Za namestitev penoplexa potrebujete:

 • material v listih
 • zaboj
 • pritrdilni elementi in mozniki
 • poliuretansko lepilo
 • poliuretanska pena
 • kovinski trak
 • penofol ali kateri koli drug odsevni material.

Listi so med zabojem posajeni z lepilom, spoji so zaprti s kovinskim trakom. Popolna izolacija je dosežena s peno, ki pokriva izolacijo lože. Poliuretanska pena, ki se uporablja pri polaganju pene

Listi so med zabojem posajeni z lepilom, spoji so zaprti s kovinskim trakom. Popolna izolacija je dosežena s peno, ki pokriva izolacijo lože. Poliuretanska pena, uporabljena pri polaganju pene, ne sme vsebovati toluena, sicer ta snov "korodirati" vsa izolacija. Pri izbiri grelnika za ložo morate biti pozorni na proizvajalca, najbolje je izbrati iz linije znanih blagovnih znamk, kar zagotavlja visoko kakovost materialov.

Oglejte si video: Kako pravilno izolirati balkon in ložo

Kako izolirati ložo, navodila po korakih

Korak 1. Pred izolacijo se parapet pregleda. Po potrebi se ustvarijo dodatne kovinske podporne stene. Preprosta možnost za parapete je uporaba penastega bloka ali opečne opeke. Penasti blok je veliko toplejši in lažji od opeke.

2. korak. Nato so nameščena plastična okna. Vse razpoke se po montaži oken penijo.

3. korak. Najprej se pri izolaciji betonska talna plošča obdela s sestavo za izolacijo vlage. Reže so zapečatene. Tla in dno sten sta prekrita s tekočo gumo.

Korak 3. Najprej se pri izolaciji betonska talna plošča obdela s sestavo, odporno proti vlagi. Reže so zapečatene. Tla in dno sten so prekrita s tekočo gumo.

4. korak. Izolacija je položena in prekrita s filmom. Od zgoraj se vlije estrih. Pri uporabi mineralne volne se hlodi namestijo na tla, material se položi v hlod, na vrhu je parna zapora. Tla so prekrita z laminatom, linolejem, pluto, ploščicami.

5. korak. Izolacija sten in stropov je izdelana iz podobnih materialov kot izolacija talne površine. Vse razpoke so napolnjene s peno. Nastale površine morajo biti ravne, brez vrzeli in ovinkov. Na penoplex lahko z lastnimi rokami nalepite hidrofobni suhozid.

Korak 5. Izolacija sten in stropov je izdelana iz podobnih materialov kot izolacija talne površine. Vse razpoke so napolnjene s peno

6. korak. Plošče se lepijo s hladnim mastikom na osnovi bitumna. Mastika se razprostira po površini in pritrdi material.

7. korak. Za toplotno izolacijo stropa lože se uporablja podobna metoda. Namesto suhozidov se za skrivanje električnih napeljav uporablja viseči strop. Viseči strop, mavčne plošče so pritrjene samo na zaboj.

Korak 6. Plošče so zlepljene s hladnim mastikom na osnovi bitumna. Mastika se razprostira po površini in pritrdi material.

8. korak. Na koncu izolacije so nameščeni prezračevanje in klimatska naprava. Izolirano površino lahko naredite z oblogo, stransko stranjo, MDF, plastičnimi ploščami.

Korak 8. Na koncu izolacije so nameščeni prezračevanje in klimatska naprava.Izolirano površino lahko zaključite z oblogo, stransko oblogo, MDF, plastičnimi ploščami.Fotografija izoliranega balkona zunaj

Iz članka ugotovite, kaj je bolje: Penoplex ali stiropor

Dobro izolirana in končana loža vam omogoča, da v stanovanju ustvarite dodaten prijeten kotiček. Za to lahko uporabite kateri koli material izolacijo lože naredite sami. Navodila po korakih s fotografijo vam bodo pomagala izvesti vsa dela v pravilnem vrstnem redu.