Koffiecapsules zijn op het eerste gezicht erg praktisch en je zet er snel een heerlijke koffie mee. De capsules zijn echter niet recyclebaar. Bovendien smaakt de warme drank uit de capsules helemaal niet naar koffie van hoge kwaliteit. Gemalen koffie blijft maar een paar dagen echt vers. De bonen voor de koffiecapsules worden geroosterd, gemalen en verpakt, waarna ze 3-5 maanden in magazijnen of supermarkten worden bewaard voordat ze zelfs de consument bereiken. Als u het nog steeds niet kunt verdragen om uw gewoonte van koffiecapsules op te geven, moet u proberen de gebruikte kopjes te blijven gebruiken in plaats van ze weg te gooien. En er zijn een aantal echt briljante manieren om het te doen. We laten je enkele ideeën en vier eenvoudige beginnersinstructies zien over hoe je zelf elegante sieraden kunt maken van koffiecapsules.

Koffiecapsules zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en zijn gemakkelijk te verwerken

Sieraden van koffiecapsules veel verschillende kleurrijke bloemen

Maak het gewoon plat met een hamer, plak het op binnenbandcirkels van de fiets en bind het aan een ketting of armband

Sieraden gemaakt van koffiecapsules mooi en eenvoudig

Ook hier weer – zo mooi en toch zo makkelijk te imiteren

Sieraden gemaakt van koffiecapsules en fietsbuizen

Recycling van sieraden gemaakt van koffiecapsules – de nieuwe edelstenen

Diamanten zijn een beetje ouderwets geworden. Fancy ringen, Oorbellen en halsbanden gemaakt van meteorieten, botten of zelfs koffiecapsules zijn de nieuwe hit. Je zult verrast zijn hoe gemakkelijk en effectief je elegante sieraden kunt maken van wegwerpmaterialen. Voor deze tutorial gebruik je voornamelijk materialen die je zeker al in huis hebt, zeker als je een fervent hobbyist bent. Je hebt twee filters van koffiecapsules, acrylverf of gekleurde inkten en vernissen of mod pods nodig, een kraal van 14 mm naar keuze, smeltlijm, een speld voor sieraden, kleine kralen en ringetjes en een ketting.

Zo ziet je handgemaakte gerecyclede ketting er uiteindelijk uit

Sieraden gemaakt van koffiecapsules ketting

Er zit een filter aan de onderkant van de koffiecapsule

Sieraden verwijderen uit filter koffiecapsules

Begin door de koffiepads uit elkaar te halen, het papier weg te gooien en het filter te verwijderen. Maar het is beter om de bekers niet weg te gooien – u kunt ze voor andere projecten gebruiken. Verf de plastic filters zoals je wilt en laat ze goed drogen voordat je verder gaat.

Verf je filters volledig gekleurd of monochroom

Verf sieraden van koffiecapsules

Neem de kraal van 14 mm en plaats deze tussen twee filters. Lijm de randen en verzegel de kraal. Terwijl de lijm droogt, moet je ervoor zorgen dat de stukjes niet uit elkaar vallen. Met wasknijpers kun je je project veilig op slot houden.

Plaats de parel tussen de twee delen

Plaats en vergrendel parelsieraden gemaakt van koffiecapsules

Lijm ze aan elkaar en gebruik wasknijpers terwijl de lijm droogt

Houd sieraden gemaakt van koffiecapsules gesloten met wasknijpers

Nu kunt u uw sieraad verfraaien door er een paar geluksbrengers aan te bevestigen. Schuif een paar kralen op een stift en vorm een ​​klein koord van de draad. Knip overtollig materiaal af en hang het op filters door er een ringetje doorheen te schuiven. Schuif de ketting door een tweede springring aan de andere kant. Je handgemaakte recyclingketting is nu klaar.

Bevestig de kralen aan de draad met een kleine strik

Draai sieraden uit koffiecapsules en maak een geluksbrenger

Hang vervolgens de geluksbrengers aan de afgewerkte basis

Bevestig kralen en geluksbrengers aan sieraden gemaakt van koffiecapsules

Rustieke geometrische ketting, oorbellen of broche: maak sieraden van koffiecapsules en vilt

Heb je de capsules van het vorige project bewaard? Nu kun je ze toepassen op deze retro geometrische snuisterijen. Het zijn perfecte cadeaus voor de herfst of winter en zijn goed voor het milieu. Alles wat je nodig hebt zijn je koffiecapsules, dun vilt, gel- en viltlijm, ringetjes en kettingen, oorhaken of speldjes.

Je kunt je retro geometrische sieraad op zoveel verschillende manieren van koffiecapsules ontwerpen

Sieraden van koffiecapsules de voltooide projecten

Teken eerst je sjabloon op een vel papier of karton en knip het uit. Plaats de sjabloon op het vilt, trek de vorm over en knip twee stukken vilt uit. Knip met een hobbymes voorzichtig alle details van het patroon uit een deel van het vilt.

Teken eerst de vormen op een stuk papier en breng het patroon over op het vilt

Sieraden van koffiecapsules, verf en uitgeknipte patronen op papier

Knip nu alleen de zijkanten van de koffiecapsules uit, d.w.z. zonder de basis – die heb je daarna niet meer nodig. De stukken die je eruit knipt, moeten alle details van je ontwerp invullen en een beetje groter zijn, zodat je de hoeken achteraf niet ziet. Lijm nu de details op de achterkant met de gellijm en laat alles volledig drogen. Leg het tweede deel van het vilt erop en lijm het aan elkaar met de viltlijm. Naai of lijm tot slot je kettingen, oorhaken of naalden om je sieraden af ​​te maken.

Knip de vormen uit de koffiecapsules en plak ze op het vilt

Sieraden gemaakt van koffiecapsules. Geometrische figuren gemaakt van de capsules

Lijm het tweede deel van vilt over het andere en laat de lijm goed drogen

Sieraden gemaakt van koffiecapsules, de afgewerkte retro geo-ketting

Je kunt de ketting op vilt lijmen of naaien

Bevestig sieraden gemaakt van kettingen van koffiecapsules

Maak koffiecapsules plat en verander ze in een paar stappen in een mooie broche

Veel van de projecten die met koffiecapsules zijn gemaakt, beginnen met het platdrukken van de capsule met een hamer. De capsule kan dan gemakkelijk met de hand of met een tang worden gebogen en verder worden verwerkt. In dit project laten we je zien hoe gemakkelijk het kan zijn om het te doen.

De platte koffiecapsules zijn op dit sieraad nauwelijks als zodanig te herkennen

Bevestig kralenjuwelen gemaakt van koffiecapsules en werk af

Je hebt twee capsules, smeltlijm, een stukje vilt, een speld en decoratie nodig. Eerst moet je de koffiecapsules plat maken. Je kunt er direct met een hamer op slaan of, het beste van alles, een stuk hout gebruiken, het op de capsule plaatsen en dan hameren. Lijm nu de twee capsules aan elkaar zodat ze een beetje overlappen. Teken hun contouren op een stuk vilt, knip het uit en plak het op de achterkant van de capsules. Hier gaat u de brochespeld bevestigen (lijmen of naaien). Lijm tot slot de gekozen decoratie op de koffiecapsules. In plaats van parels kun je ook draad, knopen enz. gebruiken en je broches personaliseren.

Gebruik een stuk hout en een hamer om je koffiecapsules helemaal plat te maken

Sieraden maken van koffiecapsules

Lijm de platte delen aan elkaar en breng de vorm over op vilt

Lijm sieraden van koffiecapsules aan elkaar en breng ze over op vilt

Knip het vilt uit en plak het op de achterkant. Lijm er dan ook de brochespeld op

Steek sieraden gemaakt van koffiecapsules met een naald op de achterkant

Verras je geliefde met een upcycling cadeauset bestaande uit een ketting en oorbellen

Cadeaus voor je partner of moeder op Valentijnsdag, geboortedatum, Moederdag of andere gelegenheden hoeven niet duur of exotisch te zijn. We garanderen dat de persoon veel blijer zal zijn met een cadeau dat je zelf hebt gemaakt, omdat je persoonlijk de tijd hebt genomen om dit sieraad liefdevol uit koffiecapsules te sleutelen. Bovendien is het super eenvoudig om deze set opnieuw te maken.

Maak een interessant stekelig sieraad van koffiecapsules

Sieraden van koffiecapsules de afgewerkte set

Je moet drie kralen kopen (2 x 8 mm, 1 x 12 mm), draad, smeltlijm, conische tang, ketting en oorhaken en natuurlijk een paar koffiecapsules. Nu moet je voorzichtig de basisringen uit de koffiecapsules snijden en ze in twee (ketting) of vier (oorbellen) exacte stukjes snijden. Gebruik de punt van je tang om elk stuk in vele kleine spiralen te rollen. Knip de scherpe hoeken van de onderkant van elke rol af met een schaar en maak ze zo hoog mogelijk.

Snijd de basisringen in twee of vier delen

Snijd sieraden uit de ringbasis van koffiecapsules in stukjes

Maak nu veel spiralen met de tang

Sieraden van koffiecapsules die spiralen maken

Je kunt dan een schaar gebruiken om de vloeren vlak te maken

Sieraden gemaakt van koffiecapsules maken de bodem plat

Nu moet je de kraal voorbereiden. Schuif een stuk draad door je kraal en gebruik de tang om het uiteinde te vouwen. De vouw moet iets groter zijn dan het gaatje zodat de kraal er niet meer doorheen kan. Maak nu een lanyard van de draad, knip de rest af en begin de rollen stevig aan elkaar te lijmen op de kraal. Op deze manier moet je het hele oppervlak van de kraal bedekken. Bevestig vervolgens de ketting en oorhaken en voltooi het project.

Bereid de draad voor, trek hem erdoor en begin met lijmen

Sieraden gemaakt van koffiecapsules Bereid de draad voor op de parel

Bedek de hele kraal met de spiralen totdat je hem niet meer kunt zien

Lijm sieraden gemaakt van koffiecapsules op de parel

Conclusie: Gooi je koffiecapsules niet meer weg. Met deze knutselideeën maak je niet alleen mooie sieraden van koffiecapsules, maar bescherm je ook de natuur. Scroll naar het einde van onze galerij voor meer knutselideeën. Nu je de basistechnieken kent, zullen deze moeilijk ogende projecten veel gemakkelijker voor je zijn.

Voor deze sieraden gemaakt van koffiecapsules zijn de zijkanten van de kopjes als schubben uitgesneden, geverfd en met hars gegoten

Sieraden gemaakt van koffiecapsules, ringen met giethars en gekleurde schubben

Schalen van een goudvis gemaakt van koffiecapsules en echt goud ingesloten in hars voor de eeuwigheid

Sieraden gemaakt van koffiecapsules en giethars, gouden schubben en goud

Blauwe schubben en stukjes glas

Sieraden gemaakt van koffiecapsules en hars in blauw

Met zwarte verf voor schaduw, zien de schalen er 3D uit

Sieraden gemaakt van koffiecapsules gemaakt van gegoten hars zwarte schubben

Hier werden enkele koffiecapsules platgedrukt, gebogen en samengebonden met een hamer

Sieraden gemaakt van koffiecapsules armband gemaakt van gebogen capsules

Bedek eenvoudig een armbandbasis met koffiecapsules en plak deze op

Sieraden gemaakt van koffiecapsules, armbanden aan de zijkanten

Echte designer sieraden gemaakt van koffiecapsules en polymeerklei lijken op de staart van een pauw

Sieraden gemaakt van koffiecapsules ongebruikelijke kleurrijke pauwenstaartketting

De platte koffiecapsules werden met de hand een beetje uit elkaar getrokken en met parels verbonden

Sieraden gemaakt van koffiecapsules ongebruikelijke ketting

In plaats van spiralen kun je ringen vouwen en vervolgens aan elkaar vlechten

Sieraden van koffiecapsules, basisringen ombuigen tot halskettingen

Afgeplat, in het midden gebogen en bedekt met versieringen – je stijlvolle sieraden met koffiecapsules zijn klaar

Sieraden gemaakt van koffiecapsules blauwe ogen

Zelfs ontwerpers houden ervan om te knutselen – de platte koffiecapsules werden in grote spiralen gebogen en aan elkaar gebonden

Sieraden van koffiecapsules gebogen platte capsules ongebruikelijke ketting

Een hele designer set oorbellen, ketting en armband

Sieraden uit koffiecapsules die ongebruikelijke kettingen en oorbellen recyclen

Rock’n’Roll oorbellen gemaakt van de gevouwen centra van de koffiecapsules

Sieraden gemaakt van koffiecapsules rocknroll oorbellen in rood en zwart

Deze bloemenbroches zien er prachtig uit en zijn super eenvoudig te maken. Video-instructies hier

Sieraden gemaakt van koffiecapsules mooie lotusbloem

Je kunt in elke handwerkwinkel parels van verschillende groottes vinden, dan zien je sieraden gemaakt van koffiecapsules eruit als kleine parelschelpen

Sieraden gemaakt van koffiecapsules met parels op platte capsules

Sieraden van koffiecapsules blauwe bloemen set

Sieraden van koffiecapsules moderne stijlvolle ketting met bloemen

Sieraden van koffiecapsules spiraalketting