verzonken kas klassieke look

In dit artikel bieden we een creatief idee voor mensen die het leuk vinden om in hun vrije tijd onder de knie te krijgen – zelf een kas bouwen! Want de kas is nodig voor elke tuin – je kunt er het hele jaar door verse groenten en fruit kweken, of je bloemen er in de winter in bewaren zodat ze niet doodvriezen. Hieronder vindt u gedetailleerde instructies hoe u zelf een kas kunt bouwen en wat hiervoor de belangrijkste voorwaarden zijn. Laat je hierdoor inspireren!

Bouw je eigen kas – voorbereiding

Zelfgemaakte kas moderne look

Kas stevig staal en glas

Kas eenvoudige montage-instructies

Voordelen voor het bouwen van een kas

DIY-ideeën om zelf een tuinkas te bouwen

Zelf een kas bouwen is eigenlijk een veeleisende taak en tenzij u een ervaren doe-het-zelver bent kunt u dit het beste aan professionals overlaten. Ten eerste moet u weten wat voor soort kas u in uw tuin wilt: een koud huis voor zaailingen waar de temperatuur niet hoger is dan 12 ° C; een temperatuurgecontroleerde kas die het hele jaar door kan worden gebruikt, of liever een warm huis voor planten met speciale behoeften, zoals sinaasappels, citroenen etc. vind ook andere suggesties die u misschien ook leuk vindt. Ten tweede is het belangrijk om de ideale locatie voor de kas te vinden – deze moet beschut zijn tegen de wind en mogelijk op het zuiden gericht zijn.

Bouw je eigen kas – benodigde materialen

Grote kas, stabiele constructie

Bouw zelf de benodigde materialen

Kassenbouw tips en begeleiding

Bouw je eigen kas stap voor stap

Om zelf een klassieke kas te bouwen volgens onze instructies, heb je de volgende materialen nodig:

• 8 vierkante balken, 200 cm lang

• 8 vierkante balken, 100 cm lang

• 7 vierkante balken, 90 cm lang

• 4 vierkante balken, 150 cm lang

• 4 vierkante balken, 55 cm lang

• 1 vierkant stuk hout, 160 cm lang

• 2 vierkante balken, 92,5 cm lang

• 28 rechte schroefhaken, 3,5 × 40 mm (M4)

• 8 groothoeken, 40x40x40 mm

• 28 Ӧsen

• Houtschroeven, 5 × 80 mm

• kasfolie

• Dakleer

• Houtprimer

• nagels

Bouw je eigen kas – gedetailleerde instructies

Bouw je eigen creatieve doe-het-zelfideeën voor een kas

Bouw je eigen kas handige tips

Bouw je eigen kas Voorbereiding

DIY-ideeën om een ​​kas te bouwen

Bouw je eigen kasplan

Prime het hout eerst zorgvuldig om het weerbestendig te maken en laat het goed drogen. De 200 cm lange vierkante balken moeten later in de grond worden gestoken, dus bedek ze ongeveer 30 cm hoog met dakleer. De basisconstructie bestaat uit vier identieke elementen. Voor elk heb je 6 vierkante balken nodig – twee 200 cm lang, één 150 cm lang, één 55 cm lang en twee 100 cm lang. Schroef het 150 cm lange vierkante hout haaks op het 2 meter lange hout. Gebruik een hoekverbinding. Vervolgens wordt het 55 cm lange stuk hout met een schroef in het midden van het korte stuk hout vastgezet. Het schuine dak wordt gevormd door twee vierkante balken van 1 meter lang. Ze moeten aan één uiteinde op de bijbehorende afschuining worden gezaagd en zo worden vastgezet dat aan de punt een hoek van 90 ° ontstaat. Herhaal hetzelfde proces voor de andere drie elementen.

Knip en zet de kasfolie vast

Bouw je eigen kas

Bouw zelf een tuinontwerpkas

DIY instructies voor het bouwen van kassen

Kas DIY instructies eenvoudig

Bouw uw eigen kasvoordelen

Vervolgens moet je elk element bedekken met broeikasfolie – hiervoor gebruik je spijkers. Dat wordt de achterwand van je kas. Snijd nu drie stroken folie voor de zijwanden – ze moeten ongeveer 570 × 90 cm zijn en van de ene kant naar de andere van de kas lopen. In het midden van de twee buitenste vellen folie moet je de 92,5 cm lange vierkante balken bevestigen, en aan de randen ook de 90 cm lange balken met spijkers. Spijker de drie vierkante balken, die 90 cm lang zijn, op het middelste paneel. Leg de folie langs de rand en vouw de stukken hout vijf keer aan de uiteinden zodat ze aan het uiteinde helemaal bedekt zijn met folie. Om de folie aan het houten frame te kunnen bevestigen, moet u oogjes aan de randen op een toegankelijke hoogte bevestigen – 8 oogjes zijn voldoende per vel folie. Ook voor de beloopbare wand van de kas moet u folie snijden. Op het bovenste gedeelte is het bevestigd met spijkers en op het onderste gedeelte – met 4 ogen. Het laatste vierkante hout van 1 meter lang is ook aan het onderste uiteinde van de fiolie genageld.

Zet de kas in

Zelfgebouwde kas

Bouw je eigen kas zo doe je dat

Bouw je eigen kas Tips en trucs

Eenvoudige handleiding voor doe-het-zelf broeikas

Kas kleine doe-het-zelf

Tot slot moet de kas nog worden ingericht. Steek de vier elementen op een afstand van 85 cm in de grond zodat het dakleer niet meer zichtbaar is. De folievellen worden over de houten steiger gelegd en met spijkers op het dak bevestigd. Schroef vervolgens ter hoogte van de ogen de schroefhaken in het hout en hang de tegel op. Je zelfgebouwde kas is al klaar!