Zelf een tuinhaard bouwen modern design terras

Een tuinhaard is een echte blikvanger in de buitenruimte en zorgt ervoor dat u zowel in de lente en zomer als in de koude herfstmaanden gezellige avonden buiten kunt doorbrengen. Het bouwen van een tuinhaard is eigenlijk niet zo ingewikkeld als het op het eerste gezicht lijkt, daarom bieden we u in dit artikel een eenvoudige handleiding waarmee u zelf een klassieke stenen haard voor in de tuin kunt bouwen. Hieronder geven we je ook een paar tips die de onervaren doe-het-zelver kunnen helpen. Veel plezier en succes met bouwen!

Zelf een tuinhaard bouwen – benodigde materialen

eenvoudige instructies bouw je eigen tuinhaard

Tuinhaard Opvallende buitenruimte

DIY ideeën open haard bouw zelf tuinterras

Bouw je eigen tuinhaard massief steen

Eenvoudige handleiding voor het maken van een doe-het-zelf tuinhaard

Bouw snel en eenvoudig uw eigen tuinhaard Instructies

Tuinhaard bouwsteen hoe het te doen

Tuinhaard bouw zelf baksteen

Bouw zelf een stenen tuinhaard

Tuinhaard open haard moderne ideeën tuinontwerp

Zoals hierboven vermeld is een tuinhaard niet al te moeilijk te bouwen en bestaat meestal uit een gesloten of U-vormig metselwerk, grillrooster en dak. Voor het idee dat we je in dit bericht aanbieden, heb je de volgende materialen nodig:

• Baksteen onderdelen

• Kant-en-klare mortel

• Beton

• Versterkingsrooster

• een groot metalen vat of olievat van plaatstaal

• een rond grillrooster met de diameter van het metalen vat

• een houten bord

• 3 dunne ijzeren staven

• Vierkante balken voor de steigers

Instructies voor het bouwen van een tuinhaard – giet de betonplaat

Tuinschoorstenen zorgen voor meer comfort op de tarrasse

Bouw een tuinhaard van breuksteen

creatieve ideeën om zelf een tuinhaard te bouwen

Terras design moderne tuinhaard

Terrasinrichting met tuinhaard

Gartenkamon bouwt zelf moderne ideeën voor tuinontwerp

Montage-instructies voor tuinhaarden originele ontwerpideeën

Tips bouwinstructies tuinhaard

Bouwinstructies en tips voor tuinhaarden

Eerst wordt de betonplaat gebouwd die het metselwerk zal bedekken en dienst zal doen als opslagruimte voor het metalen vat/olievat. Hiertoe wordt van de houten plank een bekisting gebouwd, die aan alle kanten ongeveer 5 cm groter moet zijn dan het geplande metselwerk. Verwijder de bodem en het deksel van het metalen vat en snijd meerdere keren verticaal langs de onderrand. Buig nu de flappen die je hebt gemaakt naar buiten – zo krijg je de voet van de bak. Plaats vervolgens het vat in het midden van de houten plaat – het moet zo dicht mogelijk bij het houten oppervlak liggen, zodat er geen beton door de opening kan dringen. Verdeel vervolgens op gelijke afstanden enkele vierkante stukken hout (2 cm dik) over de plaat – ze zorgen ervoor dat het wapeningsrooster als tussenlaag in het beton wordt verwerkt. Vervolgens moet u een rond gat in het rooster uitsnijden met de diameter van het metalen vat. Leg het wapeningsrooster over de loop en bouw een frame van 5 cm lang vierkant hout om deze constructie als bekisting. Meng het beton en giet het in de afgewerkte bekisting. Nu moet je wachten tot het beton volledig is uitgehard (meestal 1-2 dagen).

Bouw het metselwerk

Tuinhaard bouw benodigde materialen

Hoe een tuinhaard te bouwen

Handige tips voor het maken van een tuinhaard

Zelf een tuinhaard bouwen voordelen

DIY tuinontwerp bouw een tuinhaard

In de tussentijd moet je beginnen met het bouwen van het metselwerk. De stenen worden versprongen en vastgezet met kant-en-klare mortel. Omdat het metselwerk zichtbaar blijft, moet u voorzichtig bouwen – de voegen moeten zo gelijkmatig mogelijk zijn en niet meer dan 1 cm breed. Of je nu kiest voor een gesloten of een U-vorm is een kwestie van smaak. U moet opnieuw 1-2 dagen wachten totdat de mortel is opgedroogd. Als u een U-vormige haard bouwt, staat de haard open. In dit geval moet u de locatie zorgvuldig kiezen – de open haard moet uit de buurt van gebouwen en struiken zijn, evenals van andere structuren. Als de mooie uitstraling ook belangrijk voor u is, kunt u voor de constructie bestrating, klinkers of puinstenen gebruiken in plaats van bakstenen.

Monteer de tuinhaard

DIY-ideeën om een ​​tuinhaard te bouwen

Bouw een doe-het-zelf tuinhaard

eenvoudige montagehandleiding tuinhaard

Montagehandleiding tuinhaard

Zelf een tuinhaard bouwen

Als de betonplaat al is uitgehard, moet u de bekisting verwijderen en op het metselwerk plaatsen. Om uw nieuwe haard ook te kunnen gebruiken om te grillen, moet deze ook zijn uitgerust met een grillrooster. Om dit te doen, snijdt u met een haakse slijper nog een opening aan de voorkant van het metalen vat uit. Slijp de scherpe metalen randen voorzichtig om onaangename verwondingen bij het grillen te voorkomen. Om het grillrooster stabiel te bevestigen, moet u van de ijzeren staven een houder maken. Boor hiervoor drie gaten op dezelfde hoogte aan beide zijden van het metalen vat. De ijzeren staven worden vervolgens door deze gaten geduwd. U moet de uiteinden naar beneden buigen zodat ze er niet uit kunnen glijden. Plaats tot slot het grillrooster op de paal en je zelfgemaakte tuinhaard is al klaar!