Milieuvriendelijk tuinontwerp met open haardHaarden zijn geschikt voor romantische avonden

Een nuchtere romance wordt geassocieerd met de vuurkorven, die wordt geassocieerd met vuurkorven. Dit geldt vooral voor degenen die hout verbranden. Ze doen ons denken aan gezellige avonden rond de open haard. Maar we weten allemaal dat zo’n mooi landschap bijdraagt ​​aan luchtvervuiling.

Hierdoor zijn er in veel landen regio’s waar dit verboden is.

Tuinontwerpers en landschapsarchitecten reageerden onmiddellijk en namen hun toevlucht tot het creëren van installaties die aardgas, bio-ethanol en andere houtalternatieven gebruiken. Zo kunnen familie en vrienden op een milieuvriendelijke manier rond het vuur in de tuin en bij de planten worden verzameld.

Onderstaande voorbeelden tonen moderne haarden gemaakt van actuele materialen, die deze magische geest verdrijven. Je hoeft je op geen enkele manier zorgen te maken of je beperkt te voelen.

Zoek naar een stijl of een element dat je tuin of huis helemaal afmaakt.

Milieuvriendelijk tuinontwerp met vuurkorven

Milieuvriendelijk tuinontwerp vuurkorven huis buitenkant

Natuurlijk gas

Deze keuze maakt het bedienen van de apparaten erg gemakkelijk voor u. Het is een populaire optie die al vele jaren wordt gebruikt. Het werd geplaatst met de taak om de aandacht van mensen naar de randen van de binnenplaats te brengen en te genieten van het prachtige uitzicht op het pand.

Aardgas wordt via een gasleiding aan de haard toegevoerd. Daarom moet het onbeweeglijk en stationair zijn.

Bent u van plan een haard op maat te bestellen bij een designer? Als dat zo is, moet u van tevoren goed nadenken wat voor soort bijeenkomsten u doorgaans organiseert. De haard kan in veel gevallen ook dienst doen als salontafel. Dat zou een geweldig idee zijn voor tuinontwerp, toch??

Geweldige zithoek

Milieuvriendelijk tuinontwerp vuurkorven steen

Topcoat materialen

Deze gashaard contrasteert het nonchalante, organische karakter van de vuurring met eigentijdse glasvlakken. Je kunt tegenwoordig eco-glas van veel fabrikanten vinden. Vraag je je af waar het van gemaakt is? Het is gerecycled glas, dat na het eerste gebruik zou zijn gesmolten en vervolgens een geweldig ontwerp zou hebben gekleurd.

Je kunt de haard ook afdekken met lava en bewerkte rivierstenen. Gebruik in geen geval onbehandelde stenen, omdat deze bij brand kunnen uiteenvallen.

Bio-ethanol

Milieuvriendelijk tuinontwerp, moderne vuurkorven

Bio-ethanol

Velen van ons zijn al bekend met deze optie voor milieuvriendelijke auto’s. Ze kunnen ook worden gebruikt voor gas of houtgas.

Hier moet u een veiligheidsinstructie toevoegen: Deze haarden bevatten uiteindelijk vuur. Ze moeten op een materiaal worden geplaatst dat in dit opzicht onschadelijk is. Ze worden het best geplaatst op beton, steen, kiezels of vuil.

Hoewel deze installaties geen gloeiende as verspreiden, moet u toch zorgen voor een afstand van ongeveer 10 meter van uw huis. Bij het plannen van uw tuinontwerp, plaats deze ook niet onder een boom met een lage kroon.

Prachtig exterieur

Milieuvriendelijke landschapsarchitectuur vuurkorven buitenkant

De vuurelementen worden prachtig weerspiegeld in het water. Door bio-ethanol te gebruiken, kun je ze ook gemakkelijk naar verschillende locaties verplaatsen. Android zwarte stoelen zouden hier ook prachtig staan.

Perfecte sfeer buiten

Milieuvriendelijke landschapsarchitectuur vuurkorven zwembaden

Bio-ethanol haarden kunnen in verschillende vormen worden ontworpen. Hier zie je de retro grill en deze kan in de hoek worden geschoven om een ​​vurige sfeer te creëren.

Mooi uitzicht

Milieuvriendelijk tuinontwerp met vuurkorven

Maar wat moet je doen als je al een houtkachel hebt??

Kijk eerst van welk materiaal het is gemaakt. Als het een moderne faciliteit is, zal het vrijwel zeker 80 procent minder uitstoot produceren dan normale houtverbranding. Ook hoef je minder de wanden rond de haard schoon te maken.

Milieuvriendelijke materialen zijn natuurlijke was, zaagsel, koffiebonen, soja en switchgrass.

Hoe vind je deze ideeën??

Milieuvriendelijk tuinontwerp met vuurkorvenbos

Je hoeft de haard niet per se te laten branden!

Het laatste voorbeeld van vandaag is bedoeld om de decoratieve waarde van de haard te benadrukken. Want dit uiterlijk is niet alleen in brandende staat aantrekkelijk. Het verroeste oppervlak zorgt voor een warm gevoel. De brede en smalle Cor-Ten roestvrijstalen kom vertegenwoordigt een onderliggende basis waarop je artistiek hout kunt weergeven.