Wonen dicht bij de natuur in de stad is mogelijk. Volgens veel gezondheidsexperts is het zelfs verplicht. Een stap in deze richting zou zijn om een ​​tuin op te nemen bij het ontwerpen van uw balkon. Het onderwerp heeft veel verschillende aspecten: de selectie van planten, de juiste verdeling van licht en wind en soortgelijke zorgen zijn één kant van het onderwerp. Omdat het balkon echter ook een verlengstuk van ons huis is, zijn stijlvragen ook van groot belang. We willen deze in het volgende beschouwen:.

Dit balkonontwerp komt overeen met de sfeer op straat

Ontwerp een balkon - geweldig idee

Regel je prioriteiten heel goed bij het ontwerpen van je balkon

Als je je balkon wilt ontwerpen en er een tuin in wilt integreren, dan zijn er twee even belangrijke aspecten. Enerzijds is er de verzorging van de planten en anderzijds het creëren van een huiselijke sfeer. U kunt zich concentreren op het eerste of het tweede aspect.

In alle gevallen heeft u echter een evenwichtig en praktijkgericht concept nodig. U vindt gemakkelijk te begrijpen en bruikbare tips om dit te doen in het volgende artikel. Als je de geweldige sfeer en gezelligheid voorop stelt en het gebruik van planten daaraan ondergeschikt maakt, dan zijn de volgende tips in ons artikel geschikt voor jou.

Tuin op het balkon en werkplek in één – een geweldig idee, nietwaar?

Creëer een balkon voor gezellige avonden

Er is altijd genoeg ruimte

Met moderne ontwerpideeën kunt u zelfs in de kleinste ruimtes wonderen verrichten. Met planten creëer je het smalste balkon. U vindt duidelijke ideeën in onze foto’s! Hoe beperkt de oppervlakte ook is, u kunt de ene of de andere hoek opfrissen met geschikte potplanten. Er zijn speciale frames voor de plantenbakken die je aan de balkonreling kunt bevestigen. De bloempotten kunnen op een tafel of in een hoek geplaatst worden.

Het textiel en de patronen corresponderen met elkaar op deze tuin op het balkon

balkonontwerp groen en geweldig textiel

Veiligheid en flexibiliteit

Overweeg ook hanging baskets. Bij het ontwerpen van balkons met planten zijn de aspecten veiligheid en flexibiliteit erg belangrijk. Als je de emmers en potten aan de buitenkant van de reling bevestigt, moeten ze heel goed worden bevestigd. Zeker als er soms een stevige wind staat! Anders kan uw tuin een gevaar vormen voor degenen die op de straat beneden lopen. Ook de bloempotten en andere plantenbakken moeten makkelijk verplaatsbaar zijn. In een echt koude winter kan het balkon dodelijk zijn voor hen! Bovendien zijn op kleine gebieden altijd optimalisaties nodig. Daarom zijn makkelijk verplaatsbare bloempotten altijd een hele goede oplossing.

DIY-projecten zijn erg populair voor de tuin op het balkon

balkon ontwerp historische wijk

De planten als achtergrond of als accent

Als u uw balkon tegelijkertijd ontwerpt en plant, moet u zich houden aan de regels voor decoratie en inrichting. Wat betekent dat in de praktijk? In dit geval moet je gewoon kijken naar de planten en de bijbehorende bloempotten en andere voorzieningen als decoratie. Ze moeten een achtergrond zijn, zodat je ze kunt gebruiken voor het muurontwerp. Om dit te doen, heb je weelderig groen nodig! Je zou meerdere planten naast elkaar kunnen zetten. Ook op de vensterbank, aan de balkonreling of zelfs aan het plafond heb je ruimte als je kiest voor hangplanten! De planten dienen als accenten wanneer ze strategisch zijn verdeeld in de rest van de faciliteit, zodat ze deze compleet maken.

Zelfs op het kleinste balkon is er ruimte voor een tuin!

balkon creëer landelijke ideeën

Een uniform concept met het interieur

Dankzij de kleuren, texturen en vormen van de bladeren kunnen de planten overeenkomen met andere patronen en elementen van interieurdecoratie. Zo kunt u uw balkon zo inrichten dat het aansluit bij het gehele interieurontwerp en een uniform beeld creëert. Maak van deze gelegenheid gebruik om je leefomgeving op een hele prettige manier uit te breiden.

Hier heb je een zen-stemming bereikt in een kleine ruimte met weinig middelen

Maak een balkon met weinig groen

De inrichting in de tuin op het balkon kan aansluiten bij de sfeer in het interieur

Creëer een balkon met een huiselijke sfeer

Ikea-meubels en geweldige planten maken de Balko-tuin zo charmant

balkon ontwerp mooi idee

Shabby chic op het balkon? Waarom niet??

balkons creëren geweldige zitplaatsen

Planten en geweldige verlichting kunnen samen worden gebruikt om een ​​prachtig balkon te creëren

Creëer een balkon als een oase

balkon maken prachtig uitzicht

ontwerp een gesloten balkon

ontwerp het balkon in een grote stad

ontwerp het balkon met grotere planten

Wat dacht je van aromatherapie met geurige planten in de tuin op het balkon?

ontwerp het balkon met verplaatsbare plantenbakken

balkonontwerp in nautische stijl

ontwerp een smal balkon

maak een heel klein balkon