Uw ultieme gids voor correct behangen

Gisteren was het schilderen, vandaag is het behangen weer in! Alleen met dit adembenemende behang in gedachten kan de renovatie beginnen. Maar hoe? Hier vindt u alle benodigde tips en trucs voor behangen – uw ultieme gids voor correct behangen!

Stap voor stap behangen

Muren correct behangen: uw ultieme gids

Romantische bloemmotieven, minimalistische grafische patronen of de klassieke streeplook – de ongewone behangcreaties zijn weer helemaal in. Of het nu gaat om alleen een muur, de hele kamer of waarom niet het plafond behangen, steeds meer mensen kiezen ervoor om te behangen in plaats van de muren te schilderen. Misschien is de reden wel dat behang een individuele touch en een geheel nieuw gezicht aan de ruimte geeft en je muren pas binnen een paar uur een echte blikvanger worden. Dankzij de nieuwe producten en materialen op de markt is behangen tegenwoordig een fluitje van een cent. Overtuig uzelf hiervan als u onze tips voor correct behangen volgt!

  • Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes

Om uw werk soepel en moeiteloos te laten verlopen, moet u over alle tools beschikken die u nodig hebt. Door alle benodigde materialen van één fabrikant te kopen, kunt u veel tijd en zenuwen besparen. Methylan heeft het bijvoorbeeld allemaal Noodzakelijk voor goed behangen – Van het afpellen van het behang, over producten voor het herstellen van gaten en scheuren in het interieur, tot de optimale primer en hoogwaardige wandbekledingslijm. Naast deze materialen voor het voorbereiden van de muur, heb je ook een goed knutselmes, een behangborstel, een pasta nodig, als je hebt gekozen voor vliesbehang en natuurlijk voldoende ruimte. Ook tijdsplanning is een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding. Vaak is de reden voor kreukels op de muur en luchtbellen onder het behang de onvoldoende inweektijd van de behangplaksel.

  • De keuze van behangrollen

Zijn de behangrollen voldoende voor de bestaande vierkante meters? Hoe bereken je de behoefte aan behang? Wij weten het antwoord!

de formule is: De som van de breedtes van alle muren maal de hoogte van de kamer gedeeld door vijf. Dit geeft het aantal benodigde rollen behangpapier.

Noteer ook het productienummer. Alle rollen moeten hetzelfde productienummer hebben zodat ze niet verschillen qua patroon en kleur.

De volgende beslissing die u moet nemen, is het type behang. De meest voorkomende zijn twee soorten behang – vliesbehang en papierbehang, of houtsnipperbehang.  Vilestapeten zijn gemaakt van polyester en cellulosevezels en zijn het gemakkelijkst aan te brengen. Met behulp van een ville behanglijm kunnen ze direct aan de muur worden bevestigd. Houtsnippers behang zijn papierbehang en zijn goedkoper. Het voordeel – ze kunnen gemakkelijk worden overschilderd. Fotobehang, plastic behang en textielbehang zijn ook op de markt te vinden.

  • Wees niet bang voor voorbeeldachtergronden 

Als je behang met patronen hebt gekozen, moet je het membraan op een bepaalde manier lijmen, zodat de patronen op elkaar aansluiten. Geen angst! Je hoeft alleen maar voorzichtig te zijn bij het snijden. Anders heb je gewoon de rapport Opmerking. De herhaling is een symbool op het behang dat de behangfabrikanten gebruiken om aan te geven hoe de stroken verlijmd moeten worden. Aan het begin en einde van elke rol kan bijvoorbeeld worden vermeld dat elke tweede strook ondersteboven moet worden bevestigd, zodat de patronen correct zijn. Of het kan zo op de rol worden gegeven dat je de stroken kunt lijmen zoals ze komen. Bij een gespreide aanpak is het raadzaam om het behang door professionals te laten plaatsen.

  • Correct vouwen van de behangstroken 

Dit is een van de belangrijkste dingen die u moet doen om uw muren goed te behangen. Zorg ervoor dat het uiteinde van de ingelijmde strook voor 2/3 en het andere voor 1/3 naar binnen wordt gevouwen. Let er bij het vouwen van de behangstroken op dat de naden niet zichtbaar zijn.

Extra tip: Als er na het drogen nog luchtbelletjes zijn, maak dan twee kleine sneden met het mes en plak een beetje behangplaksel onder de randen van de snede. Daarna alles weer gladstrijken.

3 behangtrends voor creatief muurontwerp

1. Als u de voorkeur geeft aan een eenvoudig ontwerp in plaats van een muur met volledig patroon, papier dan slechts een of twee vierkanten en omlijst ze met stukstrips. Op deze manier kun je een effect bereiken van schilderijen die dienen als creatieve wanddecoratie.

3 behangtrends voor creatief muurontwerp

2. Behang op het plafond is een rage! Vooral in het minimalistische interieur en in de eenvoudig ingerichte appartementen zet je een creatief accent als je het plafond behangt. Ook een goede keuze voor kinderkamers en toiletten!

Het plafond behangen - behang op het plafond is een rage

3. Het behangen van de muur achter het bed helpt om een ​​creatief hoofdeinde te creëren. Tip: behang de muur alleen tot de breedte van het bed. Zelfs met een schuine wand boven het bed ziet het behang er geweldig uit en lijkt de helling hoger.

Papier de muur achter het bed