Cola water gezonde voordelen

Kokoswater wordt tegenwoordig steeds populairder en er wordt gezegd dat het extreem gezond is. De trendy drank, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, staat bekend om zijn sterke isotone effecten, daarom wordt het vaak aangeboden in de sportschool als een natuurlijk alternatief voor de kunstmatige sportdranken, en men gelooft dat het ook kan helpen met gewichtsverlies. In dit artikel lees je of dit waar is, welke voedingsstoffen kokoswater bevat en welke effecten het heeft op het lichaam!

Kokoswater: wat is het eigenlijk??

Water eigenschappen kokosnoot

Kosnuss trenddrankje zomer drinken

Water eigenschappen kokosnoot

Verschillen in kokoswater en kokosmelk

Drink isotoon kokoswater

Men verwart kokoswater vaak met kokosmelk, hoewel het er niet hetzelfde uitziet of smaakt. Dit komt eigenlijk door de wijdverbreide veronderstelling dat de kokosmelk in de kokosnoot zit – in werkelijkheid wordt het gemaakt van het vruchtvlees van de rijpe kokosnoten, terwijl het kokoswater wordt gevonden in de nog jonge, groene vruchten. Omdat er in Duitsland geen groene kokosnoten op de markt zijn, kun je kokoswater alleen in een drankenkarton kopen – het is verkrijgbaar in goed gesorteerde supermarkten en natuurvoedingswinkels. De licht troebele vloeistof zal je misschien verrassen met zijn smaak – het smaakt niet naar kokosnoot, zoals je zou verwachten, maar heeft een lichtzoete smaak met een zure noot. Het drankje is eigenlijk heel verfrissend en als je ervan houdt, kan het drinkwater in het dagelijks leven gedeeltelijk vervangen. Ter vergelijking: de kokosmelk smaakt aangenaam naar kokosnoot en is een echte caloriebom omdat het vetgehalte rond de 20 procent ligt! Het wordt echter veel gebruikt in de Aziatische keuken als ingrediënt in veel gerechten.

Kokoswater als isotone drank

Kokoswaterdrank isotoon

Kokoswater rewe is goed voor de gezondheid

iso kokoswater drinken Oefening

Koop kokoswater kokoswater dm

Zoals hierboven vermeld, heeft kokoswater een isotoon effect – dit betekent eigenlijk dat de verhouding van voedingsstoffen tot vloeistoffen erin exact overeenkomt met die van menselijk bloed. Om deze reden is kokoswater een zeer goede dorstoplosser en kan het het lichaam na een training weer van mineralen voorzien, daarom is het zo populair bij sporters. Het is ook een prachtig alternatief voor de gebruikelijke frisdranken en sportdranken, omdat het weinig vet en suiker bevat, maar ook veel vitale voedingsstoffen bevat. Deze omvatten verschillende vitamines zoals C, B1 en B2, calcium, magnesium, foliumzuur en enkele sporenelementen zoals ijzer en zink. Kokoswater is ook erg rijk aan kalium – met een verhouding van 600-700 mg per 250 ml zou het aritmie en verschillende longziekten die voortkomen uit een kaliumtekort kunnen voorkomen. Het drankje bevat ook erg weinig calorieën – het bevat slechts 16-20 calorieën per 100 ml, ongeveer 40 calorieën voor een glas!

Kokoswater gezond: kun je er sneller mee afvallen?

Kokosdrank kokoswater

Kokoswater gezonde isotone drank

Kokoswater rewe iso drink

Koop kokoswater biologisch product

Kokosmelk gezond trendy drankje

Kokoswater is goed voor een gezonde huid en haar

Vanwege het lage vet- en suikergehalte wordt kokoswater vaak een wondermiddel voor gewichtsverlies genoemd. Dat is waar, maar slechts gedeeltelijk. Omdat de drank de stofwisseling niet kan versnellen en de vetverbranding niet kan stimuleren. Het is slechts een gezond alternatief voor frisdranken met een algemeen positief effect op het organisme.Je moet er dan ook geen wonderen van verwachten – het werkt niet zonder beweging en gezonde voeding! Kokoswater kan veel meer voor je huid en haar doen, omdat het rijk is aan antioxidanten die een snelle celregeneratie bevorderen.

Recept voor smoothie met kokoswater

Hoe maak je smoothies met kokoswaterrecepten

Kokoswater gezonde iso-drank

Kokoswatercocktails bereiden

Kokoswater Recepten Smoothie Gezond

Het kokoswater wordt zowel als drank als in de keuken gebruikt. In de zomer is hij het lekkerst direct uit de koelkast. Je kunt er ook veel verfrissende drankjes mee bereiden, zoals alcoholvrije cocktails en gezonde smmothies. U kunt bijvoorbeeld het volgende recept zelf proberen:

• 150 ml biologisch kokoswater

• 100 g papaja

• 100g watermeloen (pulp)

• 1 banaan

Eerst moet je al het fruit schillen en de papya en watermeloen kernen. Doe vervolgens de vruchten in de blender, giet het kokoswater erover en pureer alles goed. Je kunt de smoothie 10-15 minuten in de koelkast zetten en ervan genieten als tussendoortje of bij het ontbijt!