Gnojila in elementi v sledovih. Hranjenje rastlin in cvetja. Kompleksno gnojilo

Ni skrivnost, da sobne rastline ne potrebujejo le ljubezni in nege v vsakdanjem življenju, ampak tudi posebno hranjenje, ki je sestavljeno iz oskrbe s hranilnimi minerali. Za kaj je to? Seveda, tako da cvet ne doživi pomanjkanja mineralov in vitaminov. Ker so rože živi, ​​rastoči organizmi, to pomeni, da bi morala biti skrb zanje podobna majhnim otrokom. Vredno je spremljati njihovo stanje, videz in splošno počutje. Cvetličar, ki jim daje nego, v zameno dobi veliko več, kot daje: čudovito zelenje, močno cvetenje, estetsko prijeten videz in seveda koristi, saj ima filtriranje zraka poleg tega veliko “zelenih favoritov” zdravilne lastnosti. Cvetličar z minimalno skrbjo dobi največjo korist zase, ostane le v črni barvi.

Ne bomo oporekali dejstvu, da zemlja za sobno cvetje vsebuje potrebne minerale in hranila, še posebej, če je bil substrat za rastlino sestavljen čim bolj kompetentno. Toda po mesecu ali dveh se zemlja izčrpa in cvet začne nujno potrebovati prehrano. Upoštevati je treba, da vas bo rastlina, ki potrebuje prehrano, o tem takoj obvestila s svojim videzom: močno se bo poslabšala, vendar je bolje, da tega ne pripeljete in pravočasno zagotovite vitaminsko pomoč, saj cvet sama nikakor ne bo mogla skrbeti zase. Seveda v trgovinah za pridelovalce cvetja police pokajo od količine in raznolikosti gnojil. Vzemite in hranite v skladu z navodili: ne prekoračite, ne pozabite in vse bo v redu. Vsak amater in še bolj pa profesionalec bi moral imeti vsaj začetno predstavo o tem, kaj so mikrohranila in s čim jih jemo. To bo prihranilo zdravje rastline in živce pridelovalca..

Da roža normalno raste in ne potrebuje ničesar, ne zboli in se redno razveseljuje s cvetenjem, je pomembno, da se vanj dovajajo naslednji mikroelementi: žveplo, železo, kalcij, magnezij, ki ga zemlja obilno vsebuje in stvari z dušikom, fosforjem in kalijem so težje, jih je treba dodatno dodati. In če bi imela sreča, so temelj za normalno rast in razvoj rože..

Kompleksno gnojenje na vrtu in cvetličnem vrtu

Podrobneje preberite več o vsakem elementu. Pravi zaklad in bistveni element za prehrano korenin je cvet dušik. Ugodno vpliva na rast in je v tej fazi ključnega pomena za cvet. Obstaja nevarnost “prevelikega odmerjanja” z dušikom, lahko povzroči pretirano ohlapnost rastlinskih tkiv, zato poveča dovzetnost za bolezni. Previdno morate cvetoče rastline hraniti z dušikom, saj poudarja razvoj listja in stebla, hkrati pa zavira cvetenje.

In tukaj fosforja ravno obratno je zdravilo za rastline, ki cvetijo ali bodo kmalu zacvetele. Hkrati ima fosfor odlično prebavljivost. Pomanjkljivost fosforja je, da upočasni rast cvetja in samo cvetenje.

Za kaj je to? kalij? Seveda ima krepitev cvetnih tkiv in kalij rastlino bolj odporno na bolezni, blagodejno vpliva na fotosintezo. Pomanjkanje kalija je enostavno opaziti: robovi listov tako rekoč odmrejo v obliki zgorelega.

Pri nakupu gnojila v trgovini bodite pozorni na njegovo sestavo. Po skrbnem preučevanju in oceni, kateri “zeleni favoriti” in v katerem trenutku bodo morda potrebni, lahko varno kupite.

Gnojila so lahko organska in mineralna. To ne pomeni, da je eden slab, drugi pa dober, obe vrsti sta koristni. Toda večinoma izbira pade na naravna organska gnojila (gnoj, perutninski iztrebki), saj je odnos do organskih snovi veliko boljši. Obstaja recept za organsko gnojilo s perutninskim iztrebkom: 1 žlica. žlico ptičjega iztrebka vlijemo v trilitrski kozarec in infundiramo približno deset dni. Po fermentaciji infuzijo razredčimo z vodo 1: 1. Nadalje, če je ta preliv razredčen 1: 2, je odličen za vsakodnevno zalivanje..

Kako izbrati in uporabiti gnojila za rože in rastline

Toda to ne pomeni, da morate zanemariti hranjenje z minerali..

Poleg naštetih v članku obstaja še veliko elementov v sledovih, ki so uporabni in potrebni za sobne rastline, vendar se uporabljajo le, kadar je to potrebno in z veliko previdnostjo..