Bloeiende kamerplanten zijn tegenwoordig in bijna elk appartement te vinden. Maar waar is deze specifieke populatie aan te danken??

Bloeiende kamerplanten als noodzaak

Kamerplanten Hibiscus

Als je een prettige sfeer in huis wilt creëren, zijn bloeiende kamerplanten onmisbaar. Zonder bloemen ziet het appartement er op de een of andere manier ongemakkelijk uit, omdat het precies de planten zijn die elke kamer levendigheid kunnen geven. Hier vind je 20 soorten prachtig bloeiende kamerplanten die makkelijk te onderhouden en niet bijzonder veeleisend zijn.

Afrikaanse viooltjes (Saintpaulia ionantha)

Kamerplanten Afrikaanse viooltjes

Afrikaanse viooltjes

afrikaanse viooltjes bloeiende kamerplanten

Afrikaanse viooltjes zijn bijzonder gemakkelijk te verzorgen en bloeien het hele jaar door zonder veel moeite. Er zijn veel verschillende soorten van deze bloem, dus er is een breed assortiment om uit te kiezen. De Afrikaanse viooltjes hebben warmte en indirect zonlicht nodig. Maar wees zuinig met water geven.

Hibiscus (Hibiscus rosa sinensis)Kamerplanten Hibiscus

Hibiscus met rozabloemig

Hibiscus met rode bloemen

Hibiscus met gele bloemen

Deze prachtige tropische plant heeft bijzonder grote en mooie bloemen in allerlei kleuren. De plant bloeit van het late voorjaar tot de vroege winter. Hij heeft direct zonlicht en weinig water nodig om optimaal te groeien.

Bloeiende kaasjeskruid (Abutilonx hybridum)

Bloeiende kaasjeskruid kamerplanten

bloeiende kaasjeskruid

Deze bloem is te vinden in rood, geel, roza of oranje. Het wordt vrij hoog, daarom wordt het vaak een decoratieve boom genoemd. Om thuis lang van de kaasjeskruid te kunnen genieten, heb je een plek met intens zonlicht nodig voor de bloem.

Klaverzuring (Oxalis triangularis)

Kamerplanten Klaverzuring

Klaverzuring bloeiende kamerplanten

Klaverzuring

De meest voorkomende variant van deze originele kamerplant heeft driehoekig paars blad en roza of witte bloemen. Deze prachtige bloem heeft elke dag water en indirect licht nodig, dus een raam met gordijnen is daar de perfecte plek voor.

Decoratieve lelie (Spathiphyllum wallisii)

bloeiende kamerplanten lelie

decoratieve lelie

bloeiende kamerplanten lelie

Deze kamerplant kenmerkt zich door haar schoonheid en elegantie. Hij bloeit in de zomer, maar er zijn ook soorten die het hele jaar door bloeien. De bloem is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig licht en vocht nodig. Maar de plant is giftig – pas goed op als je huisdieren of jonge kinderen hebt!

Anthurium (Anthurium andraeanum)

Anthurium bloeiende kamerplanten

bloeiende kamerplanten Anthurium

Vooral bloeiende kamerplanten zijn erg mooi. Een goed voorbeeld hiervan is anthurium. De plant bloeit in alle tinten roze, rood en wit en de bloei duurt bijna twee maanden. Deze plant houdt van matig zonlicht, regelmatig water geven.

Jasmijn (jasmijn)

bloeiende kamerplanten jasmijn

Jasmijn bloeiende kamerplanten

bloeiende kamerplanten jasmijn

Er zijn maar weinig kamerplanten zo mooi als jasmijn. Er zijn veel soorten van deze bloem – de overvloedige en Afrikaanse jasmijn is bijzonder gemakkelijk te verzorgen. Deze plant heeft in principe veel licht en water nodig. Meestal zijn de bloemen roze of wit.

Clivia (Clivia miniata)

Clivia

clivia kamerplanten

bloeiende kamerplanten Clivia miniata

Clivia bloeiende kamerplanten

Deze plant is zeer gemakkelijk te verzorgen en bijzonder indrukwekkend zijn de grote gele of oranje bloemen. De bloem houdt van droogte en lage temperaturen. Hij bloeit in de winter voor bijna elke andere kamerplant.

Streptocarpus (Streptocarpus hybridus)

bloeiende kamerplanten Streptocarpus

Streptocarpus in blauw

bloeiende kamerplanten Streptocarpus

kamerplanten Streptocarpus

bloeiende kamerplanten Streptocarpus

Als het gaat om bloeiende kamerplanten, is deze echt indrukwekkend. Het kan bijna continu bloeien als het de juiste omstandigheden krijgt om te groeien. Er zijn meer dan 100 soorten met rode, roza, paarse en witte bloemen. De bloem heeft lichte en warme kamers en voldoende water nodig.

Decoratieve sinaasappelboom (Citrofortunella microcarpa)

decoratieve sinaasappelboom kamerplanten

decoratieve sinaasappelboom bloeiende kamerplanten

Dit is niet jouw typische vertegenwoordiger als het gaat om bloeiende kamerplanten. De decoratieve sinaasappelboom bloeit in de late winter of lente. De tedere bloesems veranderen langzaam in kleine vruchten. Deze vruchten zijn eetbaar en kunnen maanden aan de boom staan. Deze plant heeft absoluut warmte en intens zonlicht nodig.

Kerstcactus (Schlumbergera buckleyi)

Kamerplanten Kerstcactus

Kerstcactusknoppen

Kerstcactus bloeiende kamerplanten

De prachtige bloemen met een exotische vorm maken deze kamerplant zo populair. Het is goed aangepast aan de lage temperaturen en de kortere duur van de dag in de winter. De kerstcactus is niet veeleisend en heeft weinig water nodig.

Braziliaans vuurwerk (Porphyrocoma pohliana)

Braziliaans vuurwerk bloeiende kamerplanten

Braziliaans vuurwerk bloeiende kamerplanten

Kamerplanten Braziliaans vuurwerk

Kamerplanten Braziliaans vuurwerk

Hoe komt deze bloem aan zijn interessante naam? Misschien komt het doordat de bloemen van deze plant te vergelijken zijn met een explosie van kleuren. Hij bloeit in de late lente en zomer en heeft niets meer nodig dan zonlicht en regelmatig water geven.

Begonia (Begonia)

Begonia bloeiende kamerplanten

bloeiende kamerplanten begonia

Kamerplanten roza begonia

Kamerplanten gele begonia

Begonia in het rood

Begonia bloeiende kamerplanten

Er zijn veel soorten van deze bloeiende kamerplant en ze zijn allemaal mooi en gemakkelijk te verzorgen. De bloemen van de begonia worden vaak vergeleken met die van de roos, daarom wordt hij ook wel de “kleine roos” genoemd. In de winter moet je de bloem elke 7 dagen water geven en in de zomer elke 3 dagen. De begonia houdt ook van matige luchtvochtigheid en indirect zonlicht.