Kleine keukens met spatschermen van glas

Kleine keukens moeilijk in te richten? Lees ons artikel om jezelf precies het tegenovergestelde te overtuigen! Want alleen met een paar tips, trucs en een goede planning kun je de beschikbare ruimte verstandig gebruiken, zodat de keuken er uiteindelijk netjes en uitnodigend uitziet. Hieronder bieden we u ook enkele moderne ontwerpideeën aan die speciaal zijn ontwikkeld voor de kleine keuken en als model kunnen worden gebruikt. Laat je hierdoor inspireren en volg onze tips om tot het gewenste resultaat te komen! Wij wensen je veel plezier en succes met de inrichting!

Ontwerpideeën voor kleine keukens – gebruik de beschikbare ruimte verstandig

kleine keukens opzetten L-vorm minimalistische stijl

kleine keukens zorgen voor stijlvolle blauwe accenten

Zet kleine keukens op met moderne eetruimtes

kleine keukens kleurrijke accenten stijlvol

Kleine keukens leveren accenttegels op een puristische manier

Richt kleine keukens in met accentverlichting en betegelde spiegels

Kleine keukens opzetten Spatscherm glas prachtige uitstraling

kleine keukens met originele accenttegels

kleine keukens ontwerptips moderne houten fronten

De kleine keuken zo inrichten dat er genoeg ruimte is voor alles wat je nodig hebt – apparaten, keukengerei, enz., is een uitdaging op zich. Toch is het niet onmogelijk, en het bewijs ervan vind je in dit artikel! Zoals eerder vermeld, vertellen we u hier hoe u het keukenontwerp plant, de juiste meubels kiest, kleuren en oppervlakken combineert, zodat uw keuken er uiteindelijk net zo indrukwekkend uitziet als u zich voorstelt! Het is mogelijk om modern design en functionaliteit te combineren zonder dat de kamer er krap en rommelig uitziet – dit effect moet u zeker vermijden. Om deze reden is een zorgvuldige planning de eerste belangrijke stap bij het ontwerpen van de kleine keuken. Pak een wit vel papier en probeer eerst een ruwe schets van de kamer te maken. Stel je dan eens voor hoe jouw droomkeuken eruit moet zien: wil je niet alleen koken, maar ook eten en zitten? In dit geval heb je wat ruimte nodig voor stoelen en een eettafel. De zogenaamde “werkdriehoek”, die wordt bepaald door drie punten – fornuis, koelkast en spoelbak, speelt ook een belangrijke rol. De onderlinge afstanden moeten zo kort mogelijk zijn. Ook heb je kasten nodig waar je bestek en al het andere keukengerei kunt opbergen. De typische keukenplattegronden zijn L- of U-vormig, eenregelig en tweeregelig. De L-vorm heeft de voorkeur als u ook een kleine eethoek plant, en de U-vorm geeft u maximale werk- en opbergruimte als uw keuken erg klein is. De één- en tweeregelige variant is de beste optie voor smalle keukens met een lange wand. Je kunt de keuken ook op drie wanden plannen of kiezen voor een modern en praktisch kookeiland. Probeer bij het tekenen uw ideeën aan te passen aan de kameromstandigheden.

Een kleine keuken inrichten: kleurenschema, verlichting, selectie van meubels en apparaten

kleine keukens zetten accenten in gele originele lampen

kleine keuken spatscherm accent tegels geometrisch

Kleine keukens met witte fronten spatscherm hout

kleine keuken modern design idee in wit

smalle en kleine keukens de beste ideeën

Richt kleine keukens in met een romantische vintage look

kleine keukens opgezet celpatroon met achterwand

Richt kleine keukens functioneel en praktisch in

kleine keukens zetten ideeën op in retrostijl

kleine keukens zetten driehoeken met accenttegels op

Als je de voltooide schets van je droomkeuken al voor je hebt, kun je overgaan tot het kleurontwerp. Voor kleine keukens zijn de lichte kleuren de beste optie omdat ze de ruimte groter laten lijken. Een geweldig idee is om accentmuren te ontwerpen, te kiezen voor een kleurrijke tegelspiegel of moderne glazen spatscherm. Om de keuken er niet te steriel, maar uitnodigend en gezellig uit te laten zien, kun je de witte kastfronten combineren met licht hout. Als het gaat om modern kleurontwerp, zijn de delicate pastelnuances tegenwoordig een rage en ze zien er gewoonweg prachtig uit. Let ook een beetje op de werkbladen – ze moeten niet alleen qua kleur passen bij het totaalbeeld, maar ook van hoge kwaliteit, krasvast en hittebestendig zijn. Zorg voor voldoende verlichting, vooral rond de werkoppervlakken. En met een paar LED lampjes zet je originele accenten. En als het gaat om de keuze van meubels en apparaten – de grote meubelzaken en winkels, zoals IKEA, hebben speciale aanbiedingen voor kleine keukens die ongelooflijk veel ruimte besparen. Ingebouwde kasten en elektrische apparaten, zoals een koelkast of oven, zouden de keuken veel ruimer doen lijken dan je zou denken! U hoeft alleen maar de aanbiedingen op internet te bekijken en de ideeën te kiezen die u het beste bevalt. Zoals ik al zei, je kunt ook inspiratie putten uit onze foto’s.