Tienerkamer opzetten van moderne telescoop

De behoeften van het kind veranderen ook met de leeftijd, dus de inrichting van een tienerkamer moet anders zijn dan die van een kinder- of babykamer. Het inrichten van een tienerkamer is voor veel ouders een kleine uitdaging, daarom geven we je in deze post een paar inspirerende ideeën en tips die je hierbij kunnen helpen. We hopen dat je onze suggesties leuk vindt en we hopen dat je ze met plezier leest!

Tienerkamers inrichten – een beetje een uitdaging voor veel ouders

Tienerkamer opstelling planken met accentmuurfoto's

Tienerjongen zet kamerjongen accenten olijfgroen

Opstelling tienerkamer accenten geel blauw

Tienerkamer met blauwe en rode accenten

Tienerkamer opgezet zwart-wit gestreept patroon

Tienerkamer met indirecte LED-verlichting

Tienerkamer ingericht in paarse moderne look

Tienermeisjes richten kamer in, witte en blauwe meisjes

Tienerkamers zorgen voor een gezellige sfeer

Tienerkamer versieren meisje grijs roze accenten

Tienerkamer opstelling Scandinavische muurkleur beige

Tienerkamers zijn modern en functioneel ingericht

Wat is het belangrijkste bij het inrichten van een tienerkamer? Eerst en vooral moet de kamer er fris en jeugdig uitzien, dus we raden je aan te kiezen voor heldere, vrolijke tinten. Dat zijn bijvoorbeeld gazongroen, pastelrood, hemelsblauw, lichtoranje. Als het gaat om kleurenschema’s en inrichting, moet je ook rekening houden met de persoonlijke voorkeuren van het kind – misschien heeft je zoon of dochter al een duidelijk beeld van hoe zijn/haar kamer eruit moet zien. Ook zijn kinderen vaak creatiever dan volwassenen, en je tiener zal blij zijn als je naar ze luistert – het doel is om ze zich daar op hun gemak te laten voelen, nietwaar? Een goede keuze voor de tienerkamer is het neutrale kleurenschema – tinten als chocoladebruin, beige, crème en terakkota zijn tegenwoordig bijzonder populair. Hetzelfde geldt voor de zachte pastelkleuren die een rustgevende sfeer creëren. Maar je moet ook niet zonder de sterkere kleuren – gebruik ze spaarzaam en alleen als accenten in de kamer, want ze kunnen je tienerjongen onrustig maken.

Tienerkamers inrichten – een frisse en jeugdige sfeer creëren

Tienerkamer opgezet wereldkaart met accentmuur

Tienerkamer opstelling meisjes wandplanken modern

Tienerkamer opstelling dressoir donkere muurkleur

Tienerkamer opgezet kleine ruimtebesparende meubels

Tienerkamer opstelling ruimtebesparende kledingkast modern

Tienerkamer met neutrale kleuren

Tienerkamer opzetten bureau accent muur sport

Tienerjongen die kamermuur opzet witte jongen

Tienerjongen en meisje zetten kamer in

Tienerkamer opstelling bank bureau kledingkast

Tienerkamer opstelling muurkleur violet kledingkast wit

Tiener kamer inrichten

Tienerkamer opstelling fauteuil origineel

Als het om meubels gaat, is de verscheidenheid aan modellen waar je uit kunt kiezen echt enorm. Het is juist belangrijk dat ze praktisch en flexibel zijn en indruk maken met een aantrekkelijke en moderne uitstraling. Naast een bed moet de tienerkamer ook een kledingkast, bureau en stoel hebben en planken die voldoende opbergruimte bieden. Bedenk ook wat uw kind graag doet in zijn vrije tijd. Afhankelijk van zijn hobby zou je een speciale hoek in zijn kamer kunnen ontwerpen – bijvoorbeeld een gezellige leeshoek met een fauteuil en vloerlamp; een telescoop naast het raam als je kind ‘s nachts graag naar de lucht kijkt of een hoekje met een statief en canvas als ze van schilderen houden. Je moet ook de tienerkamer indrukwekkend inrichten – met posters, muurstickers, enz. Eigenlijk is dit niet alleen een plek om te slapen en te studeren, maar ook om af te spreken met vrienden! Probeer de afzonderlijke functionele gebieden in de kamer visueel af te bakenen – bijvoorbeeld qua kleur of met een scheidingswand – hierdoor ziet de kamer er veel netjes en stijlvol uit. Ook kunt u alle spullen regelen die uw dochter of zoon niet meer nodig heeft, bijvoorbeeld speelgoed, kledingstukken die klein zijn geworden of die het kind niet meer leuk vindt. Tieners zijn nog steeds kinderen, maar ze proberen zich constant als volwassenen te gedragen en een tienerkamer moet er wat stijlvoller en niet zo kleurrijk uitzien als de kinderkamer – deze kamer is geschikt om te wonen en niet meer te spelen.

Tienerkamers ontwerpen – inspirerende ontwerpideeën

Tienermeisje zet gezellige meisjeskamer op

Tienerkamer rommelig gezellig inrichten

Tienerkamer opzetten roze kerstverlichting voor meisjes

Tienerkamer ingericht grijs wit zwart

Tienerkamer meisjesaccenten roze groen inrichten

Tiener die een kamerjongen opzet grijs wit

Tienerkamer skateboard wanddecoratie opzetten

Tienerkamer met muziek muursticker

Tienerkamer, pastelblauwe spiegel voor meisjes

Tienerkamer opstelling muurkleur grijs wit roze gordijnen

Tienerkamer bed opzetten zwart krijtbord

Tienerkamer opgezet bureau zwart krijtbord

Tienerkamer met zwarte en rode accenten

Tienerkamer opstelling muur kleur roze

Een must voor de tienerkamer is de comfortabele zithoek om te werken en te loungen. Comfortabele fauteuils, chique krukjes en kleurrijke zitkussens geven de kamer een knusse touch en nodigen uit om te ontspannen! Zoals eerder vermeld, moeten de meubels er jong en stoer uitzien, maar ook voldoende opbergruimte bieden voor boeken, studieboeken en notitieboekjes. Zorg voor voldoende verlichting – vooral rond het bureau, zodat je zoon of dochter zich ‘s avonds aan het studeren kan wijden. De accentverlichting is ook een geweldig idee voor de tienerkamer – bijvoorbeeld indirecte led-verlichting die je kind ‘s avonds kan aanzetten, zou een echt moderne en zelfs romantische sfeer creëren. We hopen dat je onze tips nuttig zult vinden en wensen je veel succes bij het inrichten van je tienerkamer!