Zolder inrichtingsideeën stijlvol

Op zolder wonen wordt de laatste tijd steeds populairder en dat is niet toevallig. Ondanks het schuine dak ogen zolderappartementen vaak lichter en ruimer dan de appartementen op de lagere verdiepingen. Prachtig uitzicht, minder lawaai, ongebruikelijke hoeken en interessante nissen zijn slechts enkele van de vele voordelen van een zolder. In dit artikel laten we je kennismaken met een paar chique zolderinrichtingsideeën die je als model kunt gebruiken. Laat je inspireren!

Maak de zolder modern en praktisch!

Zolderkamer interieurideeën schuine plafonds slaapkamer

Mansard inrichtingsideeën kleurenschema wit grijs

Ideeën voor zolderinrichting, gezellige landhuisstijl

Loft interieur ideeën slaapkamer luxe kroonluchter

Zolderkamer interieurideeën zwevende trappen

Zolderkamerbesparende inrichtingsideeën

Mansarde inrichtingsideeën woonkamer minimalistisch

Zolder keuken inrichtingsideeën

Er zijn veel ideeën voor zolderinrichting op het net, maar hier geven we je ook veel handige tips die je kunt volgen. Het belangrijkste wanneer je begint met opzetten, is dat je precies weet hoe je het moet aanpakken. Want naast voordelen hebben zolderappartementen ook enkele nadelen die je eventueel moet temperen. Hier laten we je zien wat je moet doen en hoe je een chique en uitnodigende sfeer op je zolder kunt creëren! Lees verder!

Ideeën voor zolderinrichting – het kleurenschema is belangrijk

Zolderkamer interieur ideeën slaapkamer houten muur

Zolder slaapkamer inrichtingsideeën stijlvol

Mansard ontwerptips neutrale muurkleuren

Loft hoog plafond woonkamer met open haard

Slaapkamer op de vliering gezellig

Een zolder in vintage stijl inrichten

Zolder slaapkamer muur ontwerp behang

Zolder moderne zwevende trap

De eerste belangrijke stap bij het inrichten van een zolder is het kleurenschema. De appartementen op de zolder zijn meestal ruim, maar hebben vaak lage plafonds, dus je moet optisch hoogte winnen. Een goed idee in dit verband is om het schuine dak in briljant wit te schilderen en een neutrale of warme kleurtint voor de muren te kiezen – zoals pastelgeel of groen, crèmekleur, beige, parelgrijs. Alleen als de zolder erg licht is kun je kiezen voor donkere tinten.

Neutrale en warme kleuren maken het appartement visueel ruimer

Zolderwand design lichtgeel

Kinderkamerzolder met een originele uitstraling

Richt de zolder minimalistisch in

Zolder inrichtingsideeën stijlvol

Zolder opgezet gekleurde accenten

Zolder glazen dak wintertuin

gezellige mansarde in landelijke stijl

Kinderkamer zolder zolder

De warme en neutrale kleuren laten het appartement niet alleen groter en lichter lijken, maar creëren ook een zeer gezellige en uitnodigende sfeer. Maar als je bang bent dat het interieur er te steriel en onpersoonlijk uitziet, kun je een paar opvallende accenten toevoegen – originele foto’s en andere wandbekleding, kleurrijke tapijten, kussens, dekens en gordijnen in gedurfde kleuren. U moet echter slechts twee of drie hoofdkleuren kiezen, zodat het resultaat er stijlvol en niet onzorgvuldig uitziet.

Ideeën voor zolderinrichting: gebruik het licht

geweldige zithoek zolder stijlvol

ruimtebesparende inrichtingsideeën schuin dak

Tips en ideeën voor het inrichten van een zolderappartement

Slaapkamer hoogslaper met pallet

Slaapkamer witte zolder

Badkamer zolder

Muurkleur wit grote dakramen

Appartement zolder glazen oppervlakken

Appartement bovenste verdieping woonkamer scheidingswand

Vlakke glazen oppervlakken in neutrale kleur op de bovenste verdieping

Maak gebruik van het licht om het interieur nog chiquer en uitnodigender te maken. Naast kleuren die schitteren in de zon, kun je ook vertrouwen op glanzend glas en metalen oppervlakken. Met roomdividers, accessoires en meubels met elementen van metaal of glas geef je je eigen vier muren meteen een moderne touch! Een ander advies dat we je kunnen geven is om hanglampen te vermijden. Hierdoor lijkt het plafond nog lager.

Meubels kiezen voor een zolder

ongebruikelijk schuin schuin plafond

Zolder appartement creëert praktisch een zithoek

Zolder licht donkerder muurkleur

Zoldermeubels kiezen

Slaapkamer prachtige look vintage zolder

Zolderkeuken praktisch

Luxe oosterse zolder

Zolder minimalistische woonkamer

Maak gebruik van ongebruikelijke hoeken op zolder

Zolder bijpassende meubels

En als het op inrichting aankomt, moeten de meubelen er niet alleen eigentijds uitzien, maar ook functioneel en vooral ruimtebesparend zijn. In dit opzicht zijn opgemaakte meubels vaak geen goede keuze voor de zolder, omdat de schuine plafonds het moeilijk maken om tegen de muren te plaatsen. Je kunt wat meer geld uitgeven aan op maat gemaakte kasten van de timmerman, of zelf creatieve en praktische oplossingen creëren met flexibele lademodules, stellingsystemen en schuifdeuren. Biedt bijvoorbeeld koele en ruimtebesparende meubels voor appartementen met schuine plafonds IKEA. De zogenaamde “cubes” zijn bijvoorbeeld eenvoudig op elke muur te monteren zodat je de beschikbare ruimte maximaal kunt benutten. Gebruik roomdividers en schermen om de afzonderlijke woonruimtes van elkaar te scheiden. De zolder is vaak een grote leefruimte die je naar eigen smaak en behoefte moet inrichten. Vergeet het appartement niet in te richten, want juist de mooie decoraties zorgen voor sfeer. U kunt profiteren van de ongewone nissen en hoeken op de zolder. Deze kunnen zelfs heel eenvoudig worden omgetoverd tot een blikvanger. Hang bijvoorbeeld eens een schilderij aan het schuine plafond. Het resultaat ziet er ongewoon en echt geweldig uit, nietwaar? U kunt meer originele ideeën uit onze foto’s halen.