boomhutten voor kinderen bosbomen moderne architectuur

Boomhutten voor kinderen en volwassenen – voorbeelden uit het boek “Boomhutten”

Heb je als kind in de zomer soms veel meer tijd in een boomhut doorgebracht dan in de kinderkamer? Zo ja, dan weet je hoe leuk het is en wil je je kleintjes zeker dezelfde ervaring geven.

Mijn huis was gemaakt van gerecycled hout en ik kon destijds niets beters bedenken.

Ik heb me daar heel goed ontspannen. Maar als ik de ideeën van toen kende die ik nu zie, zou ik zeer waarschijnlijk iets veel beters willen.

Er zijn werken zoals “Tree Houses” (september 2013, Skyhorse Publishing), die op meer dan 512 pagina’s voorbeelden van prachtige dergelijke werken laten zien. Ongelofelijk, niet? Geloof me, dit zijn niet de typische boomhutten. In plaats daarvan zullen jij en je kinderen het gevoel hebben dat je in een aflevering van “Lord of Rings” zit. Dus hier kun je de reikwijdte uitbreiden die schaars was bij het ontwerpen van een kinderkamer. Voorbeelden van huizen die aan takken van over de hele wereld hangen, vind je in dit boek.

Het boek is te vinden in acht verschillende talen. Ze schiet 400 foto’s en 50 boomhutten. Op de omslag staat een boom genaamd The Cabin. Dit voorbeeld (de afbeelding hierboven) komt uit Zweden, zoals je eigenlijk meteen kunt zien aan de stijl zelf.

Bruggen en een terras leiden naar deze moderne structuur die uitkijkt over de vallei van de rivier de Lule.

Het volgende voorbeeld heet The Tree Pi en is iets groter dan 7,6 meter. Het staat in Californië en is deels een indianentent, deels een huis. Een reeks kabels binnen en buiten wordt gebruikt om dit platform te ondersteunen.

Breid de kinderkamer uit naar de tuin met deze prachtige boomhutideeën!

boomhutten voor kinderen tuin kwekerij

Deze luifel is gemaakt van gerecyclede fragmenten van canvas. De structurele staaf van de constructie is de boom zelf.

Hier hebben we een voorbeeld dat niet alleen als verlengstuk kan dienen voor de kinderkamer, maar ook voor uw eigen huis. Het is de “vier-boomhut” uit Ontario.

Het “huis met vier bomen” – de naam verraadt al veel

boomhutten voor kinderen tuin kinderkamer verlichting groot

Zoals je je kunt voorstellen, is het huis gebaseerd op vier bomen. Een extra sterk metalen touw werd gebruikt om ze aan elk van hen te bevestigen. Twee Douglas-sparrenbalken worden op hun plaats gehouden door andere kabels en dienen als platform voor de constructie.

Het belangrijkste idee achter dit soort voorbeelden is volledige harmonie met de natuur. U heeft te maken met een vogelappartement in Comor City, Japan. Ando Momofuku Centre wilde met dit ontwerp activiteiten in de natuur stimuleren. De structuur heeft ruimte voor 78 nesten en een observatiecabine voor één persoon.

Vogel appartement in Comor City, Japan

boomhutten voor kinderen tuin kinderkamer speelkamer

De volgende constructie heet Geo Donar. Het ontwerp is van het bedrijf O2 Treehouse. Hier wordt een combinatie van RVS kabels en leidingen gebruikt om een ​​draagconstructie te creëren. Het heeft ook een hardhouten dek. De knapperige witte schaal is gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid.

Een stabiele constructie van roestvrijstalen kabels en leidingen 

boomhutten bouwen voor de speelkamer in de kindertuin

De driehoekige panelen sluiten raamflappen, die openen en sluiten met ritsen.

 De structuur is waterdicht

boomhutten voor kinderen tuin kinderkamer tuinmeubilair raam

Geo Donar boomhut

boomhutten voor kinderen tuin kwekerij boomhutten indoor

Geo Donar heeft een diameter van ca. 4 meter. Wanneer de rits geopend is, kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Deze Honey Sphere komt van hetzelfde bedrijf. De geometrische bol wordt ondersteund door roestvrijstalen kabels en zo kan men de integriteit van de boom behouden. Elke diamant werd apart ontworpen en over de boomtakken geschoven. Deze constructie heeft 210 openingen, 420 facetten, 12 in- en uitgangen.

De unieke boomhut “Honey Sphere”

boomhutten voor kinderen tuin kinderkamer houten bol

Binnenin toont de honingbol een elegante vloer en decoratieve, herhalende stencilpatronen. De hangende structuur hier is slechts een deel van de serie, de werken uit deze serie heten Weaver Neste en komen uit Zuid-Afrika. Alle stukken zijn ontworpen om op te hangen.

Binnen toont de honingbol een elegante vloer

boomhutten voor kinderen tuin kinderkamer houten bol vloer

Heb je zin om het hele boek te lezen? Blader door en vind ideeën voor het ontwerpen van een buitenkwekerij, andere kamers en uw tuin!

Een “geweven nest” in Zuid-Afrika

boomhutten voor kinderen tuin kwekerij opknoping