feng shui kinderkamer inrichtingstips kinderkamer kinderkamer kleuren

Dus je moet de kinderkamer ontwerpen volgens de principes van Feng Shui

Kinderen zijn intuïtief en hebben minder ontwikkelde beschermende mechanismen dan volwassenen. Hierdoor nemen ze de wereld intenser in zich op. Het is des te belangrijker voor hen in wat voor soort omgeving ze opgroeien en zich ontwikkelen als persoonlijkheden.

Zorgde je daar bij het inrichten van de kinderkamer voor de juiste energie? Zo niet, dan zou je misschien iets in die richting willen doen, toch? Haal inspiratie en ideeën uit de Feng Shui-principes.

Feng Shui kinderkamer – het juiste kamerontwerp

muurkleuren kinderkamer feng shui kinderkamer decoratie ideeën kinderkamer

Voordat je begint met het inrichten van de kinderkamer, moet je goed nadenken over de locatie van de kinderkamer. Het mag in geen geval in de buurt van de ingang van het huis zijn. Het mag ook niet ver van de slaapkamer van de ouders zijn.

Wat de oriëntatie betreft, zou het volgens Feng Shui-experts het beste naar het zuiden moeten zijn. Zo bevordert u de groei van de kleintjes.

Grootte en vorm van de kinderkamer

kinderkamerkleuren feng shui kinderkamerinrichting

Het spreekt voor zich dat de kinderkamer kleiner moet zijn dan de ouderkamer. Wat de vorm betreft, is de lange rechthoekige in dit geval het meest geschikt. Dit brengt veel meer dynamiek met zich mee. Daarentegen is de vierkante vorm veel te statisch en daardoor niet bepaald gunstig voor de groei.

Het bedje plaatsen

feng shui kinderkamer kinderkamer decor kinderkamer kleuren

In een Feng Shui kinderkamer staat het bedje zoals in de slaapkamer van de ouders. Uitzondering zijn de varianten waarin er meer dan één is. Geen van de bedden kan direct tegenover de deur staan. Meer geschikt zou de diagonale uitlijning zijn en zo ver mogelijk weg van de ingang.

Als u een kamer voor twee kinderen ontwerpt, stelt de Feng Shui-regel het volgende: de kinderen moeten in twee verschillende bedden slapen en niet in één groter bed. De twee bedden mogen niet tegenover elkaar worden geplaatst. Dit kan ertoe leiden dat er vijandschap ontstaat tussen de twee kinderen.

Gebruik geen roomdivider

ontwerp kinderkamer feng shui kinderkamer decoreren kinderkamer

Volgens de Feng Shui-regels is de kans groter dat de verstrikkingen in een kinderkamer worden vermeden. Zoek een andere manier van zonering. Om ervoor te zorgen dat de energie vrij kan stromen, moet de ruimte zo breed en breed mogelijk aanvoelen.

Kies de juiste strategie voor zonering

verdeel kinderkamer feng shui kinderkamer kinderkamer inrichten

Het Feng Shui kinderkamerontwerp omvat ook het opdelen van de kamer in verschillende zones. Ze moeten minstens drie zijn – een om te spelen, een om te studeren en natuurlijk – een om te slapen.

Deze moeten zeer duidelijk gedefinieerd zijn en duidelijk van elkaar verschillen. Dit is de enige manier om hun energie te vermengen en alle ondernomen acties werken effectief en goed.

De keuze van kleuren

kinderkamer inrichtingsideeën feng shui kinderkamer inrichtingstips

Volgens de Feng Shui-ontwerpregels voor kinderdagverblijven, moet je voor heel kleine kinderen nuances in de kamer kiezen die vredig en rustgevend zijn. De eerste jaren moet je het daar ook bij laten. Als je een meisje hebt, ga dan voor warme kleuren. De mannelijke nuances passen bij de jongens. Zulke zijn van het blauwe kleurenpalet.

Zodra het kind zelfstandiger is, heeft het weer felle kleuren nodig. Ze brengen meer energie in de kamer en helpen een tiener levendiger en energieker te zijn. Afhankelijk van het karakter van je kind kun je zelf bepalen in hoeverre de felle kleuren je interieur domineren of niet.

De zachte en heldere vormen zijn een prachtige compensatie voor de sterke kleuren.

Feng Shui ontwerpregels voor kinderkamers, die bijdragen aan het verwijderen van negatieve energie.

inrichtingstips feng shui kinderkamer ontwerp

Vergeet niet dat de energie overal om ons heen is en circuleert. Dit proces mag niet worden geblokkeerd, anders zal de stemming erg negatief zijn. Haal de overbodige dingen tijdig uit de kinderkamer en leer de kleine dat ze dit ook zelf moeten doen.

Zorg voor een helder en kleurrijk kinderkamerontwerp

  inrichtingstips kinderkamer feng shui kinderkamer

Feng Shui kinderkamer voor twee meisjes

inrichting kinderkamer feng shui kinderkamer kinderkamer muurverf

Gebruik felle accenten in de jeugdkamer

kleurenpalet kinderkamer feng shui kinderkamer decoreren kinderkamer

Een praktisch en rustgevend kinderkamermeubel volgens de Feng Shui regels

kinderkamerkleuren kinderkamerinrichting feng shui kinderkamer

Welke Feng Shui kleur zou jij kiezen voor de kinderkamer?

feng shui kleuren feng shui kinderkamer inrichting

Behangideeën voor de kinderkamer

kinderkamerinrichting kinderkamerkleuren feng shui kinderkamer