Spice up grijs haar met highlights

Voor het geval je het nog niet wist: grijs haar ligt momenteel op ieders lippen. Vroeger, toen de eerste grijze haren werden ontdekt, moest je meteen een bezoekje aan de kapper plannen om je haar te laten kleuren. Maar tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat degenen die echt grijs worden (en hun haar niet opzettelijk verven), hun grijze haar liever verbergen met highlights. Donkere en blonde highlights brengen mooie contrasten met elk kapsel en zijn niet zo opvallend als een volledige kleuring. Bovendien is grijs haar nu synoniem geworden met vrouwen die de kracht van hun natuurlijke schoonheid ontdekken. Klinkt dat interessant? Lees verder om alles te weten te komen over hoe je highlights kunt toevoegen om grijs haar op te fleuren!

Spice up grijs haar met highlights: hoe het te doen?

Spice up grijs haar met highlights

Highlights en lowlights brengen beweging in het haar en maken het kapsel multidimensionaal door een mix van natuurlijk ogende nuances. Met deze moderne technologie zet je jouw grijze haren in stijl in de spotlight! Tegelijkertijd ziet grijs haar met donkere en lichte highlights er fris uit en maakt het je ook jonger!

Omdat het zelf maken van highlights en lowlights een bepaalde vaardigheid vereist, laat je deze taak het beste over aan een professionele colorist. Een ding om in gedachten te houden voordat je je kapper vraagt ​​naar highlights, is dat ze je haar eerst moeten bleken en het dan opnieuw moeten kleuren. Houd ook rekening met uw natuurlijke haarkleur bij het bepalen van de kleur van de highlights. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder presenteren we u de beste ideeën voor elke natuurlijke haarkleur.

De kleur van de highlights kiezen: handige tips

Spice up grijs haar met highlights: hoe het te doen

Als je van nature blond bent, kun je je grijzende blonde manen opfleuren met een mix van verschillende tinten – van parelblond tot honingblond. Deze natuurlijk ogende, koele astinten harmoniëren prachtig met koele, zilvergrijze tinten.

Als je een natuurlijke brunette bent en grijs haar wilt opfleuren met highlights, moet je spelen met donkere lowlights. Espresso en karamelbruin geven het haar bijvoorbeeld een spannende diepte. En wanneer je blonde highlights aan je bruine haar toevoegt, breng je de grijzen die er al zijn naar voren.

Als je een roodharige bent, is het een goed idee om een ​​reeks lowlights en highlights te gebruiken met chocoladebruine en goudblonde tinten. Nog niet klaar om afscheid te nemen van je vurige manen? Als je maar een paar grijze haren hebt kun je deze behandelen met de Hair Glazing Methode zodat ze niet zo afsteken van je natuurlijke haarkleur.

Spice up grijs haar met highlights: 3 technieken

Spice up grijs haar met highlights haarkleur zout en peper

Een ander punt om te overwegen bij het kiezen van de highlights voor je haar is het type techniek dat je de look geeft die je wilt. Hieronder staan ​​drie verschillende technieken voor grijs haar waar je je colorist naar kunt vragen.

“Cover” grijs haar met balayage

Spice up grijs haar met highlights balayage

Bij balayage worden highlights uit de vrije hand met een borstel op het haar aangebracht voor een natuurlijk ogende look. De ombre-verftechniek is in dit geval niet geschikt, omdat highlights die halverwege het hoofd beginnen helemaal niets doen tegen grijze haarwortels. Met de balayage-techniek daarentegen kun je de plaatsing van de highlights individueel aanpassen en zelfs dichter bij de haarlijn brengen.

Spice up grijs haar met highlights: Foilyage

Spice up grijs haar met highlights Foilyage

Foilyage is een combinatie van balayage en foil technologie. De punten van het haar zijn ook lichter gekleurd. Het enige verschil is dat je folies gebruikt. De highlights worden op de gewenste locatie geplaatst en vervolgens omwikkeld met folie om het effect te versterken. De folies maken je lokken helderder en stralender voor een dramatische, opvallende look.

Babylights

Spice up grijs haar met highlights in babylights

Deze techniek is perfect voor mensen met dun haar of mensen die alleen individuele grijze haren willen verbergen. Met babylights breng je superfijne blonde lokken over je hele haar aan voor een sunkissed look. Deze blonde highlights maken je manen lichter en laten je er jonger uitzien.

Spice up grijs haar met highlights Tips voor een geweldige look

gemarkeerd grijs haar

grijs haar korte bob stijlvol

Highlights en lowlights voor grijs haar

Spice up grijs haar met highlights

Haarkleur zout en peper stijlvol

grijze haarlijn verbergen

Krullend kapsel kleur zout en peper

Balayage voor grijs haar

Haar kleuren op oudere leeftijd

kleur grijs haar blond

grijs haar aardbei blond

Kleur haar in leeftijdshighlights

Grijs haar met highlights maakt het bobkapsel erg stijlvol

grijs haar bleek krullend kapsel

grijs haar gemarkeerde tips

grijs haar met highlights geweldige look

elegante kapsels verouderd

kleur grijs haar stap voor stap

Spice up grijs haar met highlights Instructies

Haarkleuring op oudere leeftijd voor na

grijze haarlijn verberg elegante ideeën

highlights voor grijze haren

Voeg kleurrijke highlights toe aan grijs haar

korte bob A-lijn snit