Actuele inrichtingstrends voor je keuken

Veel keukens bevatten zowel klassieke als moderne elementen in hun ontwerp. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn. Misschien is het een historisch huis waarvan de esthetiek behouden moet blijven zonder in te boeten aan moderne functionaliteit. Of misschien zijn de gezinsleden van verschillende leeftijden en wil je voor elk wat wils?

Hoe breng je klassiek en modern onder één dak en toch een naadloze uitstraling? Er zijn eigenlijk verschillende strategieën die goed werken. Aan één daarvan willen we nu bijzondere aandacht besteden. Het gaat om het combineren van glas, hout en metaal in de keuken. De drie materialen vullen elkaar prachtig aan en brengen hun eigenschappen echt naar voren. Tegelijkertijd zijn ze qua uiterlijk gelijkmatig verdeeld tussen het klassieke en moderne keukendesign.

Combineer metaal, glas en hout

Keukenapparatuur houten kasten houten details

Of het nu gaat om accenten of hoofdelementen in de keuken, u kunt het gewenste effect bereiken: u heeft een naadloze keuken die zowel moderniteit als traditie eer aandoet.

Houten kasten en accessoires van metaal                       

Een lichte Scandinavische keuken kan er ook heel klassiek uitzien als deze is uitgerust met houten kasten.

Om hun look er wat moderner uit te laten zien, moet je ze combineren met metalen accessoires. De grote ramen zouden het glas in het spel introduceren. Ze creëren een gezonde sfeer waarin traditioneel en klassiek tegelijk prachtig samengaan.

Houten kasten en metalen accessoires zorgen voor een gezonde sfeer

Keukenapparatuur eiland hout en metaal

Keukenmeubels van metaal en details van hout

Het meubilair is een andere manier om het metaal in het interieur te introduceren. U kunt ook enkele functionele voorwerpen met een decoratief effect in de ruimte verdelen. Dat zou een andere manier zijn om beide materialen te combineren. In dit geval spelen ze de rol van details. Toch kun je de look samenvoegen in een keukendecor dat traditionele en moderne elementen combineert. Wat dacht je van een kroonluchter van hout of glas??

Voorbeeld van houten kroonluchters

Keukenmeubilair-verkleinde houten kroonluchter

Keukenmeubels van hout dragen veel bij aan het mooie interieur

Keukenapparatuur houten details metalen accessoires

Metalen en houten kozijnen, glazen oppervlakken

Wanneer er meer licht in een keuken komt en je het gevoel hebt in een ruimere kamer te wonen. Dit maakt de sfeer gezelliger en glas is ook in veel opzichten erg praktisch. U kunt kiezen voor houten of metalen kozijnen zodat de glasvlakken harmonieus passen bij klassieke elementen in het design.

Glazen oppervlakken creëren een harmonieuze sfeer in de keuken

Keukenapparatuur glazen oppervlakken

Ingebouwde planken van hout

Wilt u wat meer warmte in een zeer moderne keuken? Dan kun je dit prachtig bereiken met functionele inbouwmeubels. Planken van vloer tot plafond zouden bijvoorbeeld een geweldige optie zijn. Ze zouden er zelfs geweldig uitzien in de meest moderne minimalistische keuken. Dit is een zeer praktische oplossing voor elk stadsappartement waar de opslagruimte altijd beperkt is.

Planken van vloer tot plafond zijn een perfecte optie

Keukenapparatuur ingebouwde planken van hout

Kookeiland of eettafel van hout

Je kunt alles minimalistisch houden, veel glas en metaal gebruiken in de keuken, en toch in rustieke stijl een eettafel of kookeiland in het midden zetten. Deze combinatie komt ook in veel designkeukens voor. Een huis op het platteland zou een geschikte context zijn voor dergelijke keukenapparatuur. U kunt zich uitleven in moderne luxe, maar tegelijkertijd verwijzen de rustieke meubels naar de buitensfeer.

Trakteer uzelf op luxe met een moderne houten eettafel

Keukenapparatuur houten eettafel details

Uit al deze voorbeelden kunnen we zien dat glas, metaal en hout gemakkelijk met elkaar kunnen harmoniëren in een modern interieurontwerp. Het eerste materiaal wordt heel natuurlijk alleen door de ramen gebruikt. Het metaal is een veel voorkomende keuze voor accessoires. Tegelijkertijd heeft het een spiegeleffect, wat helpt om de kamer opener en gezelliger te maken. In deze moderne context zorgt hout voor een gezellige sfeer. Tegelijkertijd, wanneer deze drie materialen worden gemengd, worden natuurlijke contrasten gecreëerd en worden geweldige visuele accenten gelegd.

Een voorbeeld van een houten kookeiland

Keukenapparatuur ingebouwde planken gemaakt van houten eiland

De typische en klassieke houten eettafel

Keukenapparatuur eettafel van hout

De glazen oppervlakken zijn in veel opzichten erg praktisch

Keukenapparatuur glazen oppervlakken eiland details

Een klassieke en moderne keuken van hout

Keukenapparatuur houten kasten houten details metalen accessoires

Het metaal is een veelvoorkomende keuze voor accessoires

Keukenapparatuur glazen oppervlakken eiland

Een zeer praktisch kookeiland van hout

Keukenapparatuur Kookeiland van hout en metaal

Keukenapparatuur Keukeneiland van hout