We zouden zeggen dat het ontwerpen van de kinderkamer een verantwoordelijke taak is. Natuurlijk willen alle ouders een heerlijke kinderkamer creëren. Met een fascinerend wanddesign! Het is echter niet zo eenvoudig om deze speciale kamer in te richten als het klinkt! De euforie als het gaat om interieurinrichting is vaak zo groot dat men zijn toevlucht neemt tot verschillende oplossingen die eigenlijk niet nodig zijn. Veel relevanter is het om een ​​ruimte te creëren waar de jongeren zich prettig voelen. De wandinrichting is een onderdeel in de inrichting van de kinderkamer waar rekening mee moet worden gehouden. De muren zijn wat ons in de ene of de andere stemming brengt! En een mooie accentmuur maakt van de kinderkamer een bijzondere plek. Daarom willen we hieronder enkele waardevolle muurideeën voor de kinderkamer met u delen, waaruit u inspiratie kunt halen.

Wandideeën voor kinderkamers in harmonie met de spannende kinderwereld

kinderkamer muurideeën creatief muurontwerp kinderkamer vrolijk gekleurd

Wandideeën voor kinderkamers – waar moet je op letten bij het ontwerpen van een muur??

Als u zich op het wanddesign wilt concentreren, vertrouwt u meestal op een mooie wand. Het kinderdagverblijf is geen uitzondering op deze regel. Overweeg dus om een ​​coole accentmuur te maken die in het oog springt.

Dat zou het kinderkoninkrijk een eigen karakter geven. Een fris behangpatroon of een kleurrijke muurschildering zijn bijvoorbeeld een uitstekende optie voor de kinderkamermuur.

Bovenal is het belangrijk of het een babykamer of een meisjes- of jongenskamer is. Want iets oudere kinderen hebben al zo hun eigen voorkeuren en meningen. Zo kunt u ook met ideeën en wensen meedenken over het ontwerp van de accentmuur. De babykamer daarentegen wordt naar eigen smaak ingericht. Maar dat betekent niet dat het zo eenvoudig is om de muren van de babykamer te versieren. Er is hier bijvoorbeeld geen ruimte voor te kleine behangpatronen of te grote wandmotieven.

Ook aandacht voor het kleurenpalet is een must. Houd er ook rekening mee dat kinderen kleuren en vormen iets anders waarnemen dan wij volwassenen. Deze worden meestal geïnterpreteerd op basis van de ervaring die de kleintjes tot nu toe hebben opgedaan. Zo associeer je de verschillende kleuren en vormen met je eigen herinneringen en ervaringen.

Last but not least moet de juiste plaats voor de ongewone wanddecoratie worden gevonden. Of het nu achter het bedje is of aan de muur erboven. Het grootste deel van de ruimte moet worden aangesloten op het interieur. Daarnaast moet je goed opletten dat je de speelhoek en het slaapgedeelte passend inricht. Terwijl grimmige kleuren en opvallende patronen geschikt zijn voor de speelruimte, zijn subtiele patronen en rustige kleuren meer geschikt voor de ontspanningsruimte.

Wat zouden je nakomelingen leuk vinden? Misschien een regenboog?

kinderkamer muurideeën subtiele kleuren accentmuur

Hoe zou je de kinderkamermuren kunnen versieren?

Eerst en vooral is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het wandontwerp geschikt is voor kinderen. Te dure wandbekleding of muurschilderingen zouden geen goed idee zijn voor een ruimte waar de wereld constant en constant wordt ontdekt. Want in de kinderkamer wordt veel geleerd en geslapen, maar ook veel gespeeld. Het is niet uit te sluiten dat de wanden per ongeluk vervuild raken. Eigenlijk zijn er zoveel ontwerpmogelijkheden voor de kinderkamerwanden dat je er gewoon niet één kunt kiezen. Hier zijn er een paar:

  • Ongeacht leeftijd en geslacht gekleurde muurontwerpen erg populair bij alle kinderen. De muur moet gekleurd zijn, maar mag in geen geval te opdringerig zijn. Omdat grimmige kleuren verontrustend kunnen zijn. Integendeel, zachte pasteltinten zijn een voltreffer. De gekleurde muur zou dan kunnen worden afgerond met slingers en kerstverlichting.
  • Het schilderen van de muur is niet de enige manier om de muur een vrolijke en kleurrijke uitstraling te geven. de muurstickers zijn een ander alternatief voor wanddecoratie in de kinderkamer. En een heel praktische! Omdat deze eenvoudig te bevestigen en weer te verwijderen zijn. Dieren, kindermotieven en helden uit favoriete programma’s of sprookjes verfraaien de kinderkamer. Oversized patronen zijn echter geen goed idee voor een jonge kinderkamer. Deze kunnen beangstigend zijn voor de kleine.
  • de muurschilderingen zijn ook erg decoratief. Zo maak je de ruimte thematisch af met de juiste motieven.
  • De moderne Fotobehang kan de dromen van uw kroost waarmaken! Zo creëer je een bijzondere kamer om verliefd op te worden!
  • En een Schoolbord muur is het perfecte wandontwerp voor een ouder kind. Daar kan het elke keer andere motieven toevoegen en variatie brengen in het kinderrijk.
  • Dat is ook erg populair zelfgemaakte wanddecoraties. Zelfgemaakte foto’s met handafdrukken zijn heel geschikt. Zo creëer je een individuele ruimte.

Ontwerp de kinderkamerwand in vrolijke kleuren

kinderkamer muurideeën frisse kleuren combineren decoratie-ideeën

Zorg voor kleurcontrasten

kinderkamer muur ideeën meisjeskamer schoolbord muur witte stippen

Waarom is het belangrijk om de kinderkamermuren te versieren??

Niets heeft zo’n sterke invloed op het gevoel van welzijn in een ruimte als het wanddesign. Bij het inrichten van de kinderkamer geldt dit natuurlijk ook met volle kracht. Het spreekt voor zich dat er grote verschillen zijn in de behoeften van ouders en hun kinderen als het gaat om wandinrichting. Dat zou de eerste en belangrijkste vereiste zijn voor een succesvol wandontwerp in de kinderkamer.

De wanden in de kinderkamer moeten een frisse sfeer creëren, maar ook een huiselijke sfeer. Een geschikt muurontwerp kan de ontwikkeling van het kind stimuleren en de verbeeldingskracht bevorderen.

De bloemmotieven laten de fantasie de vrije loop

kinderkamer muurideeën prachtig muurontwerp naast het bed

Conclusie: Het is niet altijd even tijdrovend om een ​​mooie accentmuur in de kinderkamer te ontwerpen. Maar dit moet creatief en ook bijzonder decoratief zijn! Er is een schat aan ideeën voor kinderkamermuren op internet. Onze fotogalerij illustreert ook verschillende opties voor wanddecoratie in het kinderrijk. Bekijk deze en maak van de kinderkamermuren een echte eyecatcher!

De redactie wenst u veel succes en veel plezier!

Wandideeën voor een kinderkamer voor een sfeervolle ambiance

kinderkamer muurideeën opknoping gekleurde pompon winkel

Gekleurde accentmuur met een geometrisch patroon verfraait zowel de meisjes- als de jongenskamers

kinderkamer muurideeën gekleurd behang speelzone deco-ideeën

Creatief muurontwerp met muurschilderingen

wandideeën voor kinderkamers creëren een frisse speelruimte met wanddesign

Discrete wanddecoratie met stippen

kinderkamer muurideeën creëren een frisse sfeer

Zelfs de boeken kunnen een decoratie zijn in de kinderkamer!

kinderkamer muurideeën fotostrips om boeken weer te geven

kinderkamer muur ideeën frisse wanddecoratie muur foto's gekleurde accenten

kinderkamer wandideeën wanddecoratie bloemmotieven kleurrijk design

kinderkamer muurideeën frsiches muurontwerp meisjeskamer

kinderkamer muurideeën geometrisch motief kleuren combineren

kinderkamer muur ideeën jongens kamer schuin dak deco ideeën

kinderkamer muurideeën klassiek behang ontwerp stippen

kinderkamer muur ideeën scandinavische flair zwarte schoolbord muur

kinderkamer muurideeën creatieve gekleurde jongenskamer ontwerpideeën

kinderkamer muur ideeën stijlvolle en vrolijke design muren

kinderkamer muur ideeën schoolbord muur gekleurd tapijt

kinderkamer muur ideeën frisse kleuren mooie accenten