Vaak lijkt een kamer op de een of andere manier steriel zonder enige kleurspatten. Daarom wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van één of meerdere kleurencombinaties in de ruimte. Het juiste kleurontwerp in de woonkamer is echt een moeilijke taak. Omdat deze kamer meestal het middelpunt van het hele appartement is. Het kan veel inspanning kosten om de kleuren zo op elkaar af te stemmen dat men zich daar prettig voelt en kan ontspannen. Dat is ook de reden waarom je de kleurinrichting van de woonkamer goed moet plannen. Groen wordt beschouwd als een trendy muurkleur voor de moderne woonkamer en een groene woonkamer is een rage. Bekijk de volgende voorbeelden en zie zelf hoe mooi groen past in de woonkamer.

Groene woonkamer ziet er bijzonder elegant uit

groene woonkamer lichte accenten een frisse uitstraling

Er zijn veel varianten van groen voor moderne woonkamerinrichting

In de zomer brengen mensen graag meer tijd buiten door. De nabijheid van de natuur inspireert veel mensen om een ​​stukje natuur binnen hun eigen vier muren te brengen. Men probeert op de een of andere manier natuurlijke materialen, motieven en kleuren in het interieur te integreren.

De groene kleur heeft een bijzonder effect. Want groen is een symbool van de natuur. Het straalt ontspanning, balans en hoop uit en heeft een gunstige invloed op zowel de stemming als het gevoel van ruimte. Het ligt in het kleurenspectrum tussen blauw en geel en kan enerzijds warm en anderzijds koel overkomen. Groen maakt dus veel interpretaties mogelijk in je eigen woonkamer.

Kruid het groene interieur met kamerplanten

groene woonkamer die groene tinten combineert met planten

De juiste schaduw kiezen voor de muren van de woonkamer

Denk allereerst aan de sfeer in je woonkamer. Welke kleur groen helpt je ontspannen en herstellen? Salie, mint, petrol… Ontwerp dan het woongedeelte in deze kleur. Lichtgroen wordt bijvoorbeeld geassocieerd met eenvoudige elegantie. Geel getint groen is verfrissend en verkwikkend. Groen met een groot aandeel blauw werkt kalmerend en ontspannend. Donkergroen is een zeer edele kleur en straalt stabiliteit uit. Je moet dus de juiste kiezen voor jouw stijl en smaak uit talloze tinten groen.

Groene muren zijn eigenlijk een echte blikvanger, maar tegelijkertijd een geweldige ontwerpoptie. Groene tinten die niet te opdringerig zijn, zijn aan te raden zodat de woonkamer er knus en gezellig uitziet. Maar integendeel, te donkere kleurtinten kunnen er ook troebel uitzien. In een relatief kleine woonkamer maakt een donkergroene accentmuur de kamer echter veel groter dan hij in werkelijkheid is.

Lichtgroene wanden zorgen voor een vriendelijk binnenklimaat waar je lang kunt vertoeven met familie en vrienden. Deze kunnen, afhankelijk van het seizoen, op verschillende manieren worden georganiseerd. In het voorjaar kon je vertrouwen op textiel en woonaccessoires in zachte tinten, in de zomer op felle kleuren. En je kunt bijvoorbeeld sterk grasgroen combineren met warme houttinten en kleurrijke stoffen.

Het is met name relevant of u een samenhangende totaalindruk wilt bereiken of liever de woonkamer wilt losmaken met kleur.

Afhankelijk van de bijbehorende tint zorgt groen voor verschillende sferen 

groene woonkamer stijlvolle muurverf frisse accenten

Individuele accenten in groen

Er zijn eigenlijk verschillende manieren om de woonkamer groen te laten lijken. Het hoeft niet altijd een groene wanddecoratie te zijn. Bijzonder effectief blijkt een woonkamermeubel waarin alleen bepaalde gebieden of elementen in de gewenste kleur zijn ontworpen.

Wil je niet de hele kamer groen inrichten, dan heb je de volgende mogelijkheden:

  • Een woonkamer kan er ook groen uitzien, al was het maar een enkele muur in het groen is verwijderd.
  • Zelf de vloer creëert een gevoel van een groene ruimte. Voeg gewoon nog een paar groene woonaccessoires toe. Overigens komt groen goed tot zijn recht voor witte woonkamermuren.
  • Groente Behangpatroon breng een frisse toets aan de woonkamer. Zeker in woonkamers met een donkere vloerbedekking is dit een goede oplossing.
  • Ook al meubilair in groen kan de woonkamer groen lijken.

Maar waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van de juiste kleur groen voor de woonkamer??

Gekleurde meubels zetten de groene muren in de schijnwerpers

groene woonkamer groene muren lichte bank

Groene woonkamer – niet alleen je eigen voorkeuren zijn belangrijk, maar ook de beschikbare ruimte

Niet alleen de grootte van de kamer speelt een rol bij het kleurontwerp van de kamer. Bij het kiezen van de juiste kleur groen moet je letten op de lichtinval in de woonkamer. In ruimtes met veel natuurlijk daglicht zijn koele, bleke of geelachtige tinten groen geschikt. Woonkamers met koele verlichting zien er beter uit in een donkere tint groen. Neutrale groene tinten passen daarentegen in elke ruimte.

Groene inrichtingsideeën met behang

groene woonkamer groen patroon behang muur ontwerp woonkamer

Conclusie: Met groen creëer je een bijzondere thuisoase of een nobele thuis. Het hangt ervan af welke tint groen je gebruikt en hoe je de afzonderlijke elementen in de ruimte qua kleur combineert. Wees creatief en bedenk een opvallend, maar rustgevend interieurontwerp! Maar kies de tint groen zorgvuldig, want niet al het groen is hetzelfde!

Groen is een gevarieerde kleur voor woonkamerinrichting

groene woonkamer frisse interieuroplossingen grote ramen

Richt een groene woonkamer in en creëer thuis een oase van welzijn

groene woonkamer verse muurverf lichte bank schuin plafond

Groene accenten complementeren de groene accentmuur

groene woonkamer fris design mooie wanddecoratie

Coördineer vakkundig verschillende tinten groen

groen woonkamer gezellig interieur verschillende tinten groen

Groen creëert een gevoel van natuurlijke frisheid en veiligheid

groene woonkamer gezellige woonkamer fatsoenlijke decoratie

groene woonkamer speelse inrichting gezellig en fris

groene woonkamer groene fauteuils ongebruikelijk muurontwerp

groene woonkamer groene banken grijze muren

groene woonkamer groene muren groene meubels grote kamerplant

groene woonkamer groene muren lichte vloer

groene woonkamer groene muren zwarte tafel witte bank

groene woonkamer groene muur design leren bank

groene woonkamer groene bank wit tapijt gekleurde accenten

groene woonkamer minimalistisch elegant

groen woonkamer muurbehang grijze bank bloemendecoratie

groene woonkamer elegante inrichting een frisse uitstraling

groene woonkamer frisse decoratie-ideeën retro-elementen