Engelen creëren geweldige ideeën voor Kerstmis

Kerstmis is die magische tijd van het jaar waarin velen van ons bijzonder creatief worden en allerlei mooie decoraties maken voor het appartement, de gevel, het terras en de tuin. Daarom presenteren we in dit artikel een fascinerend knutselidee dat u samen met uw kinderen kunt uitproberen, namelijk – engelen maken! De schattige engeltjes zijn gewoon perfect voor kerstboomversieringen, stijlvolle tafel- of raamdecoraties en kunnen gemakkelijk worden gesleuteld met verschillende materialen – maak kennis met onze ideeën om het zelf te zien. Wij wensen u een onvergetelijke kerst!

Engelen maken handwerk van dennenappels

Engelen knutselen kerstboomversieringen dennenappel lus

Maak engelen en versier dennenappels met glitterspray

Engelen maken dennenappels

Engelen maken houten stokken

Engelen ketellapper houten kraal

Engelen maken wijnkurken voor kerstboomversieringen

Engelen knutselen is een prachtige suggestie voor de aanloop naar Kerstmis en zoals gezegd zou je dit met je kinderen kunnen realiseren – het plezier zal zeker twee keer zo groot zijn! Als je de afgewerkte engelen aan de kerstboom wilt hangen, kun je dennenappels gebruiken om te knutselen. Daarnaast heb je nog grotere houten kralen, strikken, een heet lijmpistool, knutseldraad, tissuepapier en een onuitwisbare marker nodig. De dennenappels zullen dienen als het lichaam van elke engel – indien gewenst kunnen ze ook worden gespoten met goud- of zilververf om ze er nog mooier uit te laten zien. Natuurlijk moet je de dennenappels dan volledig laten drogen op een vel krantenpapier voordat je verder gaat met knutselen. Teken de mond en ogen van de houten kralen met de onuitwisbare stift en bevestig ze aan elke dennenappel met het hete lijmpistool – op deze manier hebben de engelen al een lichaam en een hoofd! Bind een kleine strik bij de nek van elk figuur en maak een halo van knutseldraad. De vleugels kunnen gemakkelijk uit vloeipapier worden gesneden. Nu heeft elke engel een draad nodig om op te hangen en dat is alles! De engelen gemaakt van dennenappels zien er volledig natuurlijk en origineel uit en dat maakt ze de ideale decoratie voor de kerstboom!

Maak engelen – stijlvolle versieringen voor Kerstmis

Engelen maken kralen van bloemendraad

Engelen knutselen papieren trechter houten kralen

Engelen maken papieren kerstboomversieringen

Engelen maken papier, vouwen accordeon

Engelen maken notitiepapier vintage look

Engelen maken muffinvormpjes en kleedjes

Engelen maken papieren cirkels voor muffinvormpjes

Engelen maken muziekpapier Kerstboomversieringen

Engelen maken papier met kinderen

Angels tinker koffiefilters veren houten kraal

Zeer stijlvolle engeltjes voor in de kerstboom kunnen ook gemaakt worden van kralen en bloemendraad. Om de draad gemakkelijk te kunnen buigen, heb je ook een tang nodig. Knutselen is heel eenvoudig, zelfs als je papier gebruikt. Het kleurrijke inpakpapier bijvoorbeeld, waarmee je een hoofd en vleugels kunt maken door er een accordeon van te vouwen, is hiervoor zeer geschikt. Schilder tot slot een gezicht op een papieren cirkel en lijm het hoofd over de vleugels. Compleet! Of je kunt het papier in een trechter vormen, een houten kraal op de “tip” lijmen en vervolgens de engel versieren zoals je wilt. Laat je fantasie de vrije loop!

Schattige engeltjes knutselen met kerst – ideeën en suggesties

Engelen maken pasta voor kerstboomversieringen

Hoe maak je engelen van pasta Instructies

Engelen maken pasta in verschillende vormen

Angels maken pasta glitterspray met een originele look

Engelen maken de benodigde materialen

Engelen maken papieren bekertjes van knutseldraad

Engelen maken kleipotlussen, knutseldraad

Angels tinker ambachtelijke draad houten kralen kant

Je kunt heel ongebruikelijke engelen krijgen door droge pasta te gebruiken voor handwerk! Verzamel pasta in verschillende vormen, bijvoorbeeld Rigatoni voor het lichaam, Treccine voor de armen, Farfalle voor de vleugels. Met het hete lijmpistool kunnen de afzonderlijke elementen zorgvuldig aan elkaar worden bevestigd. Nadat je klaar bent, kun je de engelen opnieuw versieren met strikken of spuitverf. De kleine figuurtjes van pasta zijn ook gewoon perfect voor in de kerstboom en voorbeelden daarvan zie je onder de foto’s hierboven. En wil je de engeltjes als originele decoratie voor de feesttafel of de schoorsteenmantel, dan kun je hiervoor een paar plastic wegwerpkoffiebekers gebruiken. Maak een halo van knutseldraad en zet deze op zijn plaats door een klein gaatje in de bodem van de beker te maken. Knip een cirkel uit papier voor het hoofd en teken er een gezicht op. Lijm vervolgens eenvoudig de cirkel op de beker zodat deze precies onder de halo komt te liggen. Maak tot slot originele vleugels van een kanten kleedje – dergelijke wegwerppapieren kleedjes zijn in bijna elke supermarkt te vinden. Een goed idee is om ook engelen van verschillende groottes te maken, niet alleen met plastic koffiekopjes, maar ook met yoghurtpotjes of kleine kleipotten.

Engelen maken vilt houten kralen veer

Engelen maken vilten steentjes

Engelen maken raamdecoratie van papier

Engelen maken pasta ambachtelijke kralen

Engelen maken geweldige ideeën voor Kerstmis

Engelen maken garen prachtige look

Engelen maken houten lepels voor kerstboomversieringen

Engelen maken houten lepels kleedjes

Engelen maken knopen ambachtelijke kraal

Engelen maken grappige toiletrollen

Engelen maken glitterspray schoorsteenmantel

Angels tinker koffiefilters afbeelding instructies

Engelen maken grappige koffiecapsules

Engelen maken sterretjes van papier

Engelen maken op originele wijze wijnflessen