Kabouters maken kerstversieringen met kinderen - geweldige look

Wil je wat meer tijd met je kinderen doorbrengen? We raden je aan om samen iets te knutselen! Een prachtig idee in dit opzicht zijn kabouters, die perfect zijn voor herfstdecoraties en ook een must zijn voor Kerstmis. Ze kunnen gemakkelijk worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals dennenappels, eikels en walnoten, zien er echt indrukwekkend uit en zullen tijdens het koude seizoen een gezellige sfeer in uw appartement creëren. In dit bericht laten we je zien hoe je kabouters kunt maken met kinderen. We hopen dat je enkele van onze suggesties zelf zult proberen en we hopen dat je ervan geniet!

Kabouters knutselen met kinderen – met natuurlijke materialen

Kabouters maken originele ambachten met natuurlijke materialen, dennenappels

Kabouters maken dennenappels noodzakelijke materialen

Kabouters maken houten kralen, dennenappels, prachtige look

Kabouters maken dennenappels en beukennootjes

Tinkerelfen, hangend met dennenappels

Kabouters maken dennenappels viltdraad

Kabouters maken houten kralen, dennenappels

Kabouters maken kerstboomversieringen, natuurlijke materialen

Kabouterhandwerk is een geweldig idee om het appartement op een originele manier voor het koude seizoen te versieren en zal erg populair zijn bij kinderen van alle leeftijden – eigenlijk, wie denkt dat de kleine helpers van de kerstman niet schattig zijn? Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken van bijvoorbeeld dennenappels – hiervoor heb je een houten bal, een heet lijmpistool nodig, evenals wat vilt, een zwarte en een rode finelinerpen. Lijm de houten bal op de dennenappel met het hete lijmpistool (zoals op de foto hierboven) – dit wordt het hoofd van de imp. Gebruik de stiften om de mond en ogen te schilderen en knip een kleine “sjaal” en een driehoekig stuk van vilt dat je kunt gebruiken om een ​​cilindrische hoed te maken. De vilten stof kan worden versierd met draad en naald, en je kunt de hoorn verfraaien met kleine belletjes als je wilt. Ten slotte moet je alles op zijn plaats lijmen, en je bent klaar! De afgewerkte kabouters zijn perfect voor kerstboomversieringen of tafeldecoraties – in het tweede geval kunt u deze kleine “schoentjes” van vilt maken zodat ze rechtop kunnen staan. Een andere variant is het maken van originele hoeden van beukennootjes voor de elfjes. De kleine figuren kunnen ook worden verfraaid met glitterspray om ze er nog origineler uit te laten zien!

Kabouters knutselen met kinderen jonger dan 3 jaar – geweldige ideeën van papier

Kabouters maken papieren borden van bouwpapier

Kabouters maken grappige dingen van wc-papierrollen

Kabouters maken papieren pompons

Gnome tinker papier vilt snoep stokken kerstdecoratie

Kabouters maken haaraccessoires van vilt

Kabouters maken vilten zuurstokken

Als je knutselt met peuters, is papier misschien de beste optie. Gekleurd papier is de gemakkelijkste manier om kabouters te maken – met de kleintjes kun je de afzonderlijke delen uitknippen, decoreren en lijmen. De schattige kabouters van papier of karton kunnen ook worden versierd met wol, vilt, googly eyes, stukjes stof en zelfs kleine belletjes – laat je fantasie de vrije loop! U kunt ook enkele inspirerende ideeën opdoen uit de bovenstaande foto’s.

Indrukwekkende kabouters knutselen in Scandinavische stijl en andere inspirerende ideeën

Kabouters maken prachtige kerstboomversieringen

Kabouters maken kerstversieringen met kinderen - geweldige look

Kabouters sleutelen aan wijnflessen

Kabouters maken kleine versieringen

Kabouters maken een prachtige Scandinavische look met een baard

Gnome tinker Scandinavische stijl instructies

Kabouters maken schuimkegels om met stof te bedekken

Kabouters maken Scandinavische foto-instructies

Kabouters maken Scandinavische tak prachtige kerstversieringen

De grote pixies met baarden in Scandinavische stijl zien er bijzonder schattig uit, en we laten je zien hoe je ze gemakkelijk zelf kunt maken! Om dit te doen, krijg je schuimkegels in verschillende maten, wat nepbont, een heet lijmpistool, draad, houten kralen, stof in elke kleur en patroon, grijze fleece voor de hoeden (of in een andere kleur – afhankelijk van je voorkeuren) en wat zwart vilt. Neem eerst een schuimkegel, bedek deze met de gekozen stof en bevestig deze met het hete lijmpistool. Knip de baard en snor voor de pixie uit de vacht (zoals weergegeven in de foto’s hierboven), zonder te hard te drukken met het knutselmes om het haar eronder niet te knippen. Lijm vervolgens de baard op zijn plaats en steek een langer stuk draad in de bovenkant van de kegel – hierdoor blijft de hoed rechtop staan. Maak dit door een driehoekig stuk grijs vlies losjes om de draad te wikkelen en vast te zetten met wat hete lijm. Uiteindelijk moet je nog steeds het gezicht van de kabouter ontwerpen. Lijm een ​​houten kraal als neus en knip twee kleine cirkels voor de ogen uit het zwarte vilt – deze kunnen worden gelijmd of vastgemaakt. En klaar! In plaats van schuimkegels kun je ook zakken gevuld met watten of linzen gebruiken, of lege wijnflessen ontwerpen – het resultaat ziet er net zo goed uit! Zie onze foto’s hieronder voor meer inspirerende ideeën voor het maken van pixies!

Wichtel knutselen met kinderen Hilz prachtige look

Kabouters maken ideeën en suggesties met kinderen

Imp amusant handwerk met wijnkurken

Gnome tinker stof speelgoed foto instructies

Kabouters maken linzen van stoffen foto-instructies

Kabouters maken speelgoed grappig

Kabouters maken pom poms Kerstboomversieringen