Accessoires naaien

Het maakt niet uit of u tijdens het winkelen niet hebt gevonden wat u zoekt of dat u gewoon oude kleding een nieuwe glans wilt geven – met de juiste apparatuur kunt u het thuis doen, in de doe-het-zelf-versie . Dit bericht laat zien wat je nodig hebt voor maatwerk. Er zijn ook instructies voor kussenslopen, zitzakken en strandtassen.

Op de machine, set, go! De kleermakershobby krijgt steeds meer volgers. Deze hebben beheersbare apparatuur nodig

Wat-heb-je-nodig-om-doe-het-zelf-naaimachine-kleurrijke-stof op maat te maken  

  • Om te knippen: schaar en tornmesje

Tailoring is een ambacht en het is dan ook niet verwonderlijk dat er vooral één ding nodig is: tools of the trade. Hoe grappig het ook klinkt, een schaar die heel goed knipt, is het belangrijkste om je kleermakershobby te beginnen. Bij de zogenaamde stoffenschaar rust de onderrand op het werkvlak. Het is belangrijk dat de schaar zijn exclusiviteit behoudt, met andere woorden: De schaar voor het knippen van stof mag alleen zijn mesjes op stof leggen.

Voor kleine klussen, het doorknippen van naden etc. is een scherpe schaar of een zogenaamde naadscheider een verstandige aanwinst. De bladen van deze scharen zijn meestal bijzonder scherp en snijden de naad met een kleine snede. Ter vergelijking: een tornmesje kan worden gebruikt om naden te scheiden of zelfs om knoopsgaten te maken. Kartelschaar is altijd het overwegen waard als u van plan bent om vaste materialen te verwerken.

  • In elkaar zetten: naald en draad

Een speciale naald kan helpen om zulke heldere decoratieve naden te maken

wat-heb-je-nodig-om-een-naaimachine-roze-stof-doe-het-zelf-jurken-maken

Natuurlijk zijn deze twee componenten essentieel om wat is gescheiden weer in elkaar te zetten. Naalden voor de naaimachine zijn wat een beginner snel bloedheet kan maken, omdat: Ze breken maar al te vaak en meestal wanneer er geen vervanging is. Daarom moet de goede raad – om een ​​kleine voorraad naaimachinenaalden aan te houden – ter harte worden genomen als het plezier van het naaien op zondagmiddag niet onverwacht ten einde komt. Bij het kiezen van de juiste naald is het belangrijk om naar de stof te kijken, omdat naald en draad bij elkaar horen. Een blik op de volgende tabel laat zien welke varianten er zijn en waarvoor ze geschikt zijn:

Borduurnaalden Speciaal garen en metaaldraden kunnen bijzonder goed worden verwerkt met de borduurnaald. Ook jersey en gebreide stoffen kunnen met deze naald goed worden genaaid. Het heeft een afgeronde punt en een groter naaldoog.
Stretchnaalden (jeansnaalden) Leer of denim kan bijzonder goed worden verwerkt met een stretchnaald, omdat: De punt zowel puntig als stabiel is.
Doorstiknaalden Wie accenten wil leggen met doorgestikte naden en sterk siergaren doet er goed aan een topsteeknaald te gebruiken.
Universele naalden Deze naalden zijn een vriend voor beginners omdat ze heel goed overweg kunnen met een breed scala aan stoffen. In principe geldt echter de volgende vuistregel: hoe fijner de stof, hoe fijner de naald moet zijn.
Tweeling naalden Twee naalden in slechts één zuiger geven deze naaimachinenaalden hun unieke naam. Deze speciale vorm is nodig voor echte kunstenaars die zelf gewatteerde naden en decoratieve naden hebben ontdekt.

De beste naald heeft echter geen nut zonder draad, daarom behoort de draad onvermijdelijk tot de onmisbare uitrusting van een jonge naaister. De basis mag nooit opraken. Naast zwart-wit kan alles wat leuk is in de naaidoos worden genaaid. Beginners gebruiken meestal polyester, zijde en katoenen naaigaren. Wie decoratieve stiksels wil maken, heeft speciale vormen nodig.

  • Voor planning: speldenkussen, liniaal en meetlint

Dit trio is ook een van de basisbenodigdheden in de uitrusting van elke hobbykleermaker. De maten worden overgebracht met een liniaal en meetlint, de naalden zijn goed opgeborgen in het speldenkussen, wat nodig is bij het knippen van patronen op de speen van een kleermaker. Deze naalden zijn in de praktijk ook bijzonder populair voor het aan elkaar spinnen van mogelijke knoopfamilies. Om het patroon op de stof over te brengen, heb je ook krijt, een kopieerwiel en kopieerpapier nodig. Het patroon kan vervolgens worden overgebracht naar het geselecteerde stuk stof op een dikke krantenonderlaag.

Excursus: Grote apparatuur vereist grote overwegingen

In het ideale geval is het mogelijk om op de machine van uw keuze te naaien met dezelfde materialen die later als proef worden genaaid. Tip: open je oren als je probeert te naaien! Als de machine je trommelvlies verscheurt, is het niet de juiste keuze. Het kiezen van een geschikte naaimachine is in deze context nog complexer, maar er zijn op deze blog Een paar tips voor beginners: De twee grootste kosten bij het inrichten van een hobbykleermakerij zijn zeker de naaimachine en de kledingvorm. In de Keuze van kledingvorm Van te voren moet worden bepaald van welk materiaal (PU-schuim of piepschuim) het gemaakt moet zijn en of de hoes bijvoorbeeld wasbaar moet zijn. De basisvorm moet natuurlijk ook worden bepaald, dus de vraag die moet worden beantwoord, is of kleding op maat gemaakt moet worden voor mannen, vrouwen of kinderen. Om zoveel mogelijk ontwerpvrijheid te hebben, is er de mogelijkheid om variabele modellen aan te schaffen. Deze houden rekening met het echte leven en hun vormen kunnen worden aangepast.

 Wat wordt gebruikt als een tentoonstelling in een winkel, dient als werkinstrument voor de hobbykleermaker

wat-heb-je-nodig-om-grijs-pak-bruin-stropdas-mode-overhemd-op maat te maken

  • Wat er genaaid moet worden, moet ook vooraf worden versmald om dit model te vinden dat past bij de naaistijl en het naaidoel.
  • Als je het serieus meent, moet je een paar euro meer investeren in de naaimachine om een ​​apparaat te hebben dat de naalden niet uitschakelt bij de eerste ondoorgrondelijkheid.
  • Het aantal functies en programma’s is geenszins bepalend. Vooral in het begin kunnen de specials sowieso niet gebruikt worden. Daarom is het logischer om een ​​beheersbaar aantal functies te hebben.