Glazen versieren ideeën en inspiraties

Besteed je je vrije tijd graag aan zinvolle doe-het-zelfprojecten? Dan ben je hier aan het juiste adres want in deze post gaan we je laten zien hoe je een bril kunt decoreren! Hieronder leer je wat de verschillende technieken zijn die je kunt gebruiken om glas te schilderen, en vind je ook enkele inspirerende ideeën om als voorbeeld te gebruiken. Het is zeker de moeite waard om ons voorstel uit te proberen, want zelfs versierde glazen zien er uniek uit en zijn een prachtig cadeau-idee voor vrienden en kennissen. We hopen dat je ons voorstel leuk vindt en we hopen dat je geniet van je handwerk!

Glazen decoreren met glasverf – een creatieve vrijetijdsbesteding

Glazen sieren sierlijke abstracte patronen

Brillen versieren bruidsmeisjes

Glazen sieren kobaltblauwe imitatie edelsteen

Glazen versieren glitter gouden mousserende wijn

Glazen versieren creatieve ideeën voor bruiloften

Glazen sieren maritieme bruiloft

Glazen versieren theelichthouders Pasen

Bril versieren zilveren stippen geweldige look

Glazen versieren sprankelend gouden stippenpatroon

Brillen sieren bloempatronen op een originele manier

Kunstig gedecoreerde wijn-, whisky-, water- of sapglazen zijn een echte blikvanger – u zult er zeker indruk mee maken op uw gasten. De gemakkelijkste manier om glazen te versieren is om ze te schilderen, en hier gaan we je laten zien hoe je het echt doet. Je hebt hier niet veel materialen voor nodig, het resultaat is blijvend en er is een veelvoud aan creatieve knutselideeën om uit te kiezen – het klinkt gewoon fascinerend, nietwaar? En met de technieken die we je hieronder laten zien, kun je niet alleen glazen opfleuren, maar ook oude schalen en vele andere voorwerpen van glas. In feite is het decoreren van glas vergelijkbaar met het schilderen van porseleinen kopjes, maar maak je geen zorgen als je er geen ervaring mee hebt – zoals mooi vermeld, de taak is zelfs voor beginners gemakkelijk.

Glazen decoreren: benodigde materialen

Versier glazen met glasverf

Brillen sieren bloemen stijlvol blauw

Versier glazen Versier de basis met strass-steentjes

Glazen sieren stolp Japanse motieven

Versier glazen DIY theelichthouders voor Halloween

Glazen versieren kleurrijke stippen

Als je glazen wilt decoreren, heb je eerst speciale glasverven nodig, die verkrijgbaar zijn in speciaalzaken. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten: op waterbasis en op acrylbasis. De glasverven hebben een dikke consistentie en lopen niet uit – hierdoor kunnen ze zelfs op verticale oppervlakken worden aangebracht. Er zijn zowel doorschijnende als dekkende kleuren. Bij het decoreren van glazen is ook de keuze van de penselen erg belangrijk. Deze moeten de juiste lijndikte hebben; Voor het sjabloneren worden ook speciale stippelborstels of -sponzen gebruikt. Sommige glasverven moeten in de oven worden bevestigd zodat ze vaatwasmachinebestendig zijn, maar andere niet – lees daarom zorgvuldig de instructies van de fabrikant op de verpakking. De baktijd en temperatuur zijn ook verschillend voor de individuele producten. Zorg er ook voor dat de glazen vooraf hittebestendig zijn. Leg ze in de koude oven en laat ze na het vuur ook daar afkoelen.

Glazen versieren – hoe doe je dat??

Versier glazen met een sjabloon

Glazen versieren, contouren schilderen

Hoe een bril te versieren met glas-in-loodverf Instructies:

Versier de glazen en plaats ze in de oven

Versier glazen met namen

Bril versieren sjabloon vogeltje

Glazen versieren sjabloon verliefde vogel

Glazen versieren sjabloonkatten in liefde

Glazen versieren harten sjabloon

Bril versieren sjabloon uil

Het eerste dat u moet doen bij het decoreren van een bril, is om de contouren te maken – hiervoor wordt meestal een contrasterende kleur gebruikt, zodat het voltooide beeld duidelijk opvalt. Hiervoor plaatst u een sjabloon met het gewenste motief op het glas, plakt u deze aan de binnenkant vast met plakband en trekt u daarna eenvoudig de contouren over. De verf wordt rechtstreeks uit de tube aangebracht – zoals eerder vermeld, is er geen risico op bloeden vanwege de dikke consistentie. Zorg er bij het schilderen alleen voor dat de rand van het glas, d.w.z. het drinkgedeelte, niet is geverfd met contourpasta of glasverf – het motief moet minimaal 1,5-2 cm lager zijn. Als je klaar bent met de contouren, laat je de verf een beetje drogen en ga je voorzichtig verder met schilderen.

Glazen versieren – andere fascinerende ideeën

Gebruik stencil om glazen te versieren

Glazen versieren stencil rozen

Brilversiering Edding marker Kerst

Glazen versieren hoe doe je dat

Versier glazen met markeerstiften

Bril versieren lettertype marker pen

Glazen versieren glazuureffect

Er is ook een andere zeer eenvoudige manier om glazen te schilderen, maar zonder vooraf contouren te tekenen – dit wordt “stencilen” genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, worden hiervoor zelfklevende stencils (verkrijgbaar in hobbywinkels) gebruikt, die aan de buitenkant van het glas worden geplakt. Daarna wordt de verf eraf gedept met een spons en als deze is opgedroogd, wordt het sjabloon voorzichtig verwijderd. Compleet! Als je iets op het glas wilt schrijven of een eenvoudig figuur wilt tekenen, gebruik dan een markeerstift – de kleur is licht-, water- en hittebestendig. De glasverven met frost-effect, die semi-transparant zijn en een fascinerend ijseffect op glasoppervlakken creëren, zijn ook zeer aantrekkelijk.

Versier glazen voor Kerstmis

Glazen versieren druif lila

Glazen versieren theelichthouder feest

Versier een bril met een hartpatroon van nagellak

Glazen versieren maritieme bruiloft met mousserende wijn