Ideeën en suggesties voor upcycling van kleding

Wat doe je met je oude kleding? Weggooien of doneren? Upcycling of hergebruik van oude kleding is een leuke en gemakkelijke manier om tegen minimale kosten bijna nieuwe kleding en accessoires te krijgen. Upcycling van kleding is een geweldige manier om hun leven te verlengen en zelfs iets heel interessants en unieks toe te voegen aan je kast.

Bovendien is upcycling zeer milieuvriendelijk. Vooral als je bedenkt dat Duitsers slechts 15 procent van hun gebruikte kleding doneren of laten recyclen en de rest, meer dan 10 miljoen ton, elk jaar op stortplaatsen belandt.

Kleding upcyclen: creatief & milieuvriendelijk

Upcycling kleding oud t-shirt

We realiseren het ons misschien niet, maar het proces van het maken van kleding kan ook een negatieve impact hebben op het milieu. Bleekmiddel, formaldehyde en andere giftige chemicaliën worden gebruikt om kleding te verven en te behandelen. Deze verontreinigende stoffen kunnen gemakkelijk waterwegen vervuilen en vormen gezondheidsrisico’s voor mens en zeeleven. Niet-biologische katoen is een van de meest pesticide-intensieve gewassen ter wereld. Bovendien wordt katoen behandeld met herbiciden die in de stof kunnen blijven, d.w.z. ze komen gedurende vele jaren vrij uit het kledingstuk.

Gelukkig zijn er duizenden creatieve geesten die briljante manieren hebben bedacht om oude kleding en accessoires te upgraden. Recycling en hergebruik van oude materialen kan helpen voorkomen dat kledingafval op de vuilnisbelt terechtkomt. Het verminderen van de vraag naar meer kleding, accessoires en andere producten vereist ook dergelijke milieuvriendelijke processen.

Kleding opknappen: ideeën om thuis te proberen

Zelf een stoffen tas voor upcycling kleding maken

Hier zijn enkele van onze favorieten:

1. Neem een ​​oud T-shirt en verander het in een herbruikbare boodschappentas.

Upcycled kleding geweldige boodschappentas

Probeer je plastic tassen uit je winkelroutine te halen? Waarom zou je een van je oude t-shirts niet upcyclen? Hoe maak je je eigen milieuvriendelijke tas?!

2. Verander een oud T-shirt in een gevlochten riem

Zelf upcycling kledingriemen maken

We hebben allemaal een enorme stapel T-shirts die we nooit dragen en die ergens in huis liggen. Dus waarom deze shirts niet gebruiken? Je eigen overhemdriem maken is snel en eenvoudig!

3. Upcycle een oude trui en maak een gloednieuwe decoratieve kussensloop

Naai de kussenhoes

Decoratieve kussens kunnen duur zijn. En als je donsvullingen of ongewenste chemicaliën wilt vermijden, kan het maken van je eigen kussensloop een goede optie zijn.

4. Verander een oude trui in een nieuwe wintersjaal

Zelf een upcycling kledingsjaal maken

Bedenk voordat je die oude, misvormde trui weggooit hoe je er een warme sjaal van kunt maken voor de winter.

5. Maak een keukenschort van oude spijkerbroeken

geweldig denim keukenschort

In plaats van de oude denim schoonheden op zolder te verstoppen, maak er iets nuttigs van! Een keukenschort is ook een leuk cadeau!

6. Maak een spijkerstof vloerkleed van oude spijkerbroeken

Upcycled kleding denim vloerkleed

Wanneer u een nieuw tapijt koopt, nodigt u misschien veel vervelende chemicaliën in uw huis uit. Probeer in plaats van een nieuw vloerkleed te kopen er een van alle oude spijkerbroeken die je hebt liggen. &# 128578;

7. Verander een oude trui in een paar winterhandschoenen

Upcycling kleding winterhandschoenen

Je hebt je oude truien waarschijnlijk al zo lang aan dat er toch gaten in zitten. Dus waarom er geen handschoenen van maken?

8. Maak een gloednieuw huisdierbed van oude kleren

Maak zelf een knus bed voor je huisdier

Wiens huisdier houdt er niet van om lekker in kleren te kruipen die naar hun favoriete mensen ruiken? Probeer een bed te maken van een oude trui voor je beste vriend. Misschien voorkomt dat dat het opkrult in je schone was.

9. Maak zelf een patchwork deken

Partchwork deken prachtige look

We houden oude t-shirts omdat ze ons herinneren aan evenementen die we hebben bijgewoond of concerten die we hebben gezien. Dus waarom deze herinneringen niet rangschikken in de vorm van een mooie patchwork deken? Je zou een aantal inspirerende ideeën kunnen halen uit de foto’s in dit bericht!

10. Maak een hondenspeeltje van je oude t-shirts

Instructies voor het upcyclen van kleding voor huisdieren

De kans is groot dat je nog wat t-shirts over hebt nadat je enkele van onze DIY-ideeën hebt gerealiseerd. Verspil ze ook niet! Van de restjes kun je een leuk speeltje maken voor je hond of kat! En hoe gaat het met jou? Bekijk de afbeelding hierboven voor het antwoord!

decoratief denim vloerkleed

Upcycled kledingbekers maken

Kleding upcyclen hoe gaat het?

Upcycling kleding foto instructies

warme winterhandschoenen

Zelfgemaakte gevlochten riem

mooie patchwork deken

Restjes hondenspeelgoed

warme winterhandschoenen rood wit

Upcycled kleding stoffen tas

Stoffen tas met franjes

oude truien upcyclen

Stoffen tassen met oude kleren

Upcycling kledingschorten

Decoratief tapijt rond denim

Stoffen tas voor de supermarkt

Upcycled kleding decoratieve mat

DIY kussenslopen

Maak je eigen kattenmand

DIY hondenspeelgoed

Stukjes stof voor speelgoeddierenbal

oude sokken upcycling handschoenen

Upcycling kleding hoofddoek

Gevlochten speelgoed huisdier

Decoratieve spijkermat

kleine vloerkleed denim stof

Upcycling kleding praktisch schort