Knutselideeën voor volwassenen die origami-kolibrie vouwen

Origami-rimpels hebben een kalmerend effect en zijn een geweldige manier om de stress van het dagelijks leven te verlichten, daarom is het zonder twijfel een van de beste knutselideeën voor volwassenen. Hier laten we zien hoe je zelf originele origami vogels kunt vouwen, die eruitzien als echte “kunstwerkjes”! Je kunt je huis ook verfraaien met de kleine papieren vogeltjes, of ze gebruiken als huwelijksdecoratie of kerstversiering. We hopen dat je geniet van onze ideeën en vouwinstructies en hopen dat je ze met plezier leest!

Knutselideeën voor volwassenen: rimpels van origami vogels hebben een ontspannend effect

Knutselideeën voor volwassenen origami vogelvouw

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami bruiloft tafeldecoraties voor vogels

Knutselideeën voor volwassenen kranen origami bruiloft

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami naamkaartje bruiloft voor volwassenen

Knutselideeën voor volwassenen vogel opvouwbare tafeldecoratie bruiloft

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami decoratie slaapkamer voor volwassenen

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen vogel origami taartdecoratie bruiloft

Knutselideeën voor volwassenen vogel origami bruiloft decoraties slingers

Knutselideeën voor volwassenen origami kraanvogel in een glazen bruiloft

Knutselideeën voor volwassenen origami kraanvogel onder een stolp

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami kraan babykamer decoratie

Als het gaat om geweldige knutselideeën voor volwassenen, heeft het vouwen van origami tal van voordelen – zoals ik al zei, het heeft een kalmerend effect, je hebt alleen papier nodig en het resultaat ziet er fantastisch uit! De vogels behoren tot de meest populaire origami-motieven omdat ze er bijzonder delicaat en schattig uitzien, en ze zijn ook niet moeilijk te vouwen. In de Japanse cultuur hebben origami-vogels een speciale betekenis en worden ze beschouwd als symbolen van een lang leven, liefde en geluk. Hieronder zullen we je vertellen welke vogelsoorten de belangrijkste rol spelen in de Japanse kunst en cultuur, en we zullen je ook enkele eenvoudige vouwinstructies geven die perfect zijn voor beginners. Lees verder!

Knutselideeën voor volwassenen: maak zelf origamikraanvogels

Knutselideeën voor volwassenen origami kraan vouwinstructies

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami kraanvogels ombre look decoratie

Knutselideeën voor volwassenen origami kraanvogels ombre

Knutselideeën voor volwassenen, huwelijksdecoraties, slingers, kraanvogels

Knutselideeën voor volwassenen Origami kraanvogel vouw als huwelijksdecoratie

Knutselideeën voor volwassenen slingers DIY origami vogel

De kraanvogel is misschien wel het meest populaire en meest voorkomende vogelmotief als het gaat om het vouwen van origami. In Japan staat het voor geluk, gezondheid, een lang leven en wijsheid. Hij wordt vaak afgebeeld naast de zeven geluksgoden van Japan (Shichifukujin) en wordt bijzonder gewaardeerd. De kraanvogels hebben een vergelijkbare symboliek, maar ook in andere landen, zoals China, waar ze worden aanbeden als goddelijke boodschappers uit de hemel. In de christelijke symboliek worden deze vogels gezien als vijanden van Satan en in de Griekse mythologie werden ze geassocieerd met de godin van vruchtbaarheid en oogst. De kraanvogels zijn ook een symbool van uithoudingsvermogen – vanwege hun zeer lange trektijd, daarom worden ze vaak gebruikt als talismannen voor reizigers. En last but not least, er is nog steeds een traditie bij Japanse bruiloften dat een lid van de familie van de bruid 1000 papieren kraanvogels vouwt als huwelijksgeschenk. Origami-kraanvogelslingers zijn eigenlijk een fantastische decoratie voor bruiloften en andere feestelijke gelegenheden, en ze vouwen is erg leuk – probeer het zelf om het zelf te zien!

Knutselideeën voor volwassenen – uil vouwen

Maak zelf knutselideeën voor origami-uil voor volwassenen

Knutselideeën voor volwassenen origami uil instructies

De uil (fukuro), die wordt beschouwd als een symbool van wijsheid, kunst en wetenschap, en ook wordt gedragen als een geluksbrenger die zou moeten werken tegen moeilijkheden, heeft ook een speciale betekenis in de Japanse cultuur. Interessant is dat in de Griekse mythologie de godin van de wijsheid Athena ook wordt afgebeeld met een uil op haar schouder. Een uil vouwen is ook niet moeilijk, en hierboven geven we je een fotogids die je kunt uitproberen als je dat wilt.

Origami haan: symbolen en vouwinstructies

Knutselideeën voor volwassenen origami hahn foto-instructies

Knutselideeën voor volwassenen origami kip vouwinstructies

De haan is een symbool van moed in heel Japan. Volgens de legende lokte hij de godin van de zon Amaterasu uit haar grot om na een periode van donkere duisternis weer licht aan de hemel te brengen. Vanwege hun relatie met de godin worden de hanen aanbeden als heilige vogels die vrij mogen rondlopen in de boeddhistische tempels. Het idee van de haan als heilig dier werd ook gedeeld door de oude Grieken en Romeinen. En de kip is een symbool van moederliefde. Vouwinstructies voor de twee vogels vind je hierboven.

Knutselideeën voor volwassenen: maak zelf origamizwaan

Knutselideeën voor volwassenen origami zwaan DIY

Knutselideeën voor volwassenen origami zwanenvouw

De zwanen behoren ook tot de meest populaire origami-vogels. Het opvouwen hiervan is nog makkelijker dan bij de origami kraanvogels, dus ze zijn gewoon perfect voor beginners. Origami-zwanen zijn een populaire decoratie voor jubilea of ​​bruiloften omdat ze voor het leven paren en daarom een ​​symbool zijn van eeuwige liefde.

Folders uit papier vouwen

Knutselideeën voor volwassenen maak zelf origami nachtegaal

De nachtegaal – de vogel die alleen ‘s avonds zijn melodieuze lied zingt, is een symbool van verlangen en liefde. Origami-nachtegalen zijn ook relatief eenvoudig te vouwen, en hierboven staat een fotogids. Bekijk onze foto’s hieronder voor meer inspirerende ideeën!

Meer inspirerende ideeën voor origami-vogels

Knutselideeën voor volwassenen Origami kraanvogel kerstboombal

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami kolibrie bladwijzers

Knutselideeën voor volwassenen die origami-kolibrie vouwen

Knutselideeën voor volwassenen origami papegaai foto-instructies

Ambachtelijke ideeën voor volwassenen origami papegaai prachtige look

Knutselideeën voor volwassenen origami duif vouwen

Knutselideeën voor origami-vogelinstructies voor volwassenen

Knutselideeën voor volwassenen origami vouw vogels papegaai

Knutselideeën voor volwassenen vogel origami donkerblauw papier