Zelf slijm maken

Er is misschien geen kind in de schoolgaande leeftijd dat niet met slijm zou willen spelen! De Glibber is natuurlijk te koop, hij is super makkelijk zelf te maken met maar een paar ingrediënten. De voordelen hiervan zijn duidelijk – de kleintjes kunnen ook meedoen en ze zouden samen een geweldige, sociale tijd hebben! In dit artikel laten we je zien hoe je je eigen slijm kunt maken – probeer onze recepten met je kinderen en plezier is gegarandeerd!

Zelf slijm maken – het basisrecept

Zelf slijm maken met glitters in 3 kleuren

Maak zelf slijm noodzakelijke ingrediënten

Zelf slijm maken met kleurstof

Slime zelf maakt geweldige ideeën transparant

Maak zelf Schlein recept met knutsellijm

Zelf slijm maken Instructies in foto's

Zoals ik al eerder zei, voor het zelf maken van slijm zijn maar een paar ingrediënten nodig die normaal gesproken in huis verkrijgbaar zijn. Om de goo te maken heb je alleen nodig:

 • Vloeibaar wasmiddel
 • wateroplosbare hobbylijm (deze moet ook oplosmiddelvrij zijn)
 • een glas warm water
 • Kleurstof voor levensmiddelen (naar wens)
 • grote kom

Als je alles hebt wat je nodig hebt, ben je klaar om slijm te maken! Neem een ​​grote kom en meng ongeveer 1 glas van de in water oplosbare knutsellijm met 1 glas warm water erin. Het is belangrijk om oplosmiddelvrije lijm te gebruiken – alleen in dit geval is het eindproduct niet giftig en geschikt voor kinderspellen. Roer alles heel goed door en voeg naar wens kleurstof toe – het duurt ongeveer de punt van een mes. Als je denkt dat de kleur niet intens genoeg is, voeg dan een beetje meer toe totdat je het gewenste resultaat krijgt. Voor een transparant, kleurrijk slijm kun je het beste transparante hobbylijm gebruiken. Ten slotte moet u een dop van het vloeibare wasmiddel erdoor mengen. Probeer nu of de massa aan je vingers blijft kleven – als dat zo is, voeg dan een beetje afwasmiddel toe. Het slijm is pas klaar als het van je vingers komt zonder resten achter te laten.

Zelf slijm maken met maizena

Zelf slijm maken met kleurstof

Zelf slijm maken DIY-ideeën

Zelf slijm maken inspirerende ideeën DIY

Maar je zou ook zelf slijm kunnen maken zonder lijm. In dat geval zou de consistentie minder plakkerig en een beetje steviger zijn. We bieden je een geweldig recept waarvoor je het volgende nodig hebt:

 • 2 kopjes maizena
 • een groot glas heet water (ongeveer 350 ml)
 • Kleurstof voor levensmiddelen
 • 2 kommen

In dit geval is het maken van slijm nog makkelijker. Neem een ​​kom en meng het hete (maar niet kokende!) water met de kleurstof. Breng de twee kopjes maizena over naar een andere kom en begin langzaam de vloeistof toe te voegen, onder voortdurend roeren. Als de massa aan het einde te stevig wordt, voeg dan nog wat water toe tot je de gewenste consistentie hebt. En als het te vloeibaar is, moet je natuurlijk maizena toevoegen. Als het slijm niet meer aan je vingers plakt, kun je het het beste in een zak of blikje doen – zo voorkom je dat het langer uitdroogt.

Zelf slijm maken – met glitter, parels en scheerschuim

Zelf slijm maken met scheerschuim

Maak zelf slijm om de juiste consistentie te krijgen

Zelf slijm maken hoe is dat

Zelf slijm maken met glitter

Het maken van je eigen slijm zou voor jou en je kinderen een stuk leuker zijn als je er kleine parels of glitter doorheen mengt – dit zou het slijm er uiteindelijk prachtig uit laten zien. Een geweldig idee is om te werken volgens het basisrecept, maar gebruik een beetje glow-in-the-dark kleur in plaats van de gebruikelijke kleurstof – op deze manier krijg je een gloeiend slijm waar de kleintjes zeker veel plezier mee zullen hebben in het donker! Ook krijg je een mooi resultaat als je zelf slijm maakt in 2-3 verschillende kleuren (liefst met glitter) en dit vervolgens kneedt (maar niet te intensief kneed zodat de kleuren niet helemaal mengen!). En voor een bijzonder luchtig slijm, probeer ons recept met scheerschuim:

 • 40-50 ml transparante hobbylijm
 • Kleurstof voor levensmiddelen
 • een klein beetje contactlensvloeistof
 • 2 handen vol scheerschuim

Doe de scheerschuim in een kom en kleur deze in met wat kleurstof naar keuze. Voeg de ambachtelijke lijm toe en meng de ingrediënten goed. Voeg nu ook de contactlensoplossing toe aan de overige ingrediënten. Wees voorzichtig als je dit doet, want de oplossing is er om de massa steviger te maken! compleet!