Knip kleine motieven uit krimpfolie

Vind je het leuk om in je vrije tijd te knutselen en ben je dol op de nieuwe, creatieve doe-het-zelfprojecten? Dan zit je hier goed! In dit artikel laten we je zien hoe je van krimpfolie leuke accessoires en decoraties voor je huis kunt maken. Als handwerkmateriaal is het gewoon perfect voor beginners – ermee werken is uiterst eenvoudig. Daarnaast heeft de film een ​​interessante, zeer bijzondere eigenschap die hem perfect maakt voor verschillende toffe DIY-ideeën. Hieronder leest u hier meer over. Wij wensen u veel leesplezier! Probeer deze van onze suggesties die je het leukst vindt!

Maak coole accessoires en decoraties voor in huis van krimpfolie

Ideeën maken met krimpfolie

Knip kleine motieven uit krimpfolie

Foto op krimpfolie afdrukken hoe doe je dat

Knutselen met krimpfolie origami motief

Krimpfolie veren prachtige look

Krimpfolie wordt veel gebruikt in de keuken en je kent het vast nog uit je kindertijd. Het is op de markt verkrijgbaar in een semi-transparante vorm of in het wit. De transparante film is beter geschikt voor verschillende handwerkprojecten. Als je een sjabloon gebruikt, glinstert het gewoon prachtig door. Met hun hulp kunnen geweldige motieven op de film worden getekend. Als je talent hebt voor schilderen, kun je natuurlijk zonder de sjabloon. Ten slotte worden de motieven uitgesneden en de folie – in de oven geplaatst, waar het krimpt en automatisch steviger en dikker wordt. Hoe het resultaat eruit ziet, kunt u zien op onze foto’s!

Knutselen met krimpfolie – handige tips

Pins versieren hoe doe je dat

Spelden versieren bloemen

Spice up pinnen

Knutselen met instructies voor krimpfolie

maak zelf toffe trailers

Je kunt eigenlijk bijna alle soorten pennen en verf gebruiken om de krimpfolie te schilderen. Het belangrijkste is dat de verf niet uitloopt in de oven. Om deze reden zijn bijvoorbeeld waspotloden niet geschikt voor handwerk. Ter vergelijking: je kunt een geweldig resultaat krijgen met kleurpotloden. Als je niet helemaal zeker weet welke kleuren je moet gebruiken, kun je het beste advies inwinnen bij de hobbywinkel. Er is ook bedrukbare krimpfolie waarop u het gewenste motief kunt overbrengen met een inkjetprinter. Zo gaat het nog sneller en gemakkelijker. Ten slotte hoeft u alleen het ontwerp langs de omtrek uit te knippen.

Zelf sleutelhangers maken

Handafdrukken maken handverven krimpfolie

DIY sleutelhanger handafdruk

Sleutelhanger handafdrukken kinderen

Krimpfolie sleutelhanger kleine handafdrukken

Sleutelhangers maken met de handafdrukken van de kinderen

Sleutelhangers zijn geweldige doe-het-zelfideeën

originele sleutelhanger gemaakt van krimpfolie DIY

Sleutelhanger gemaakt van krimpfolie DIY

Knutselen met krimpfolie geweldige trailers

Ons eerste knutselidee is voor een gepersonaliseerde sleutelhanger met een handafdruk. Je kunt het ontwerpen met de gekleurde handafdrukken van je kinderen – je kunt zien hoe het resultaat eruit ziet op de foto hierboven. Laat de kleintjes actief knutselen – zo wordt het plezier zeker twee keer zo groot! U kunt de namen en leeftijden van de kinderen op de tag schrijven en deze bijvoorbeeld aan grootouders geven.

DIY – unieke sieraden

Maak je eigen armband

Ketting knutselen cadeau oma

Kettingslinger echt stijlvol

Maak ketting geboorteplaats kaart

Maak een hasjketting Krimpfolie oprollen

Originele wolkenketting met regendruppels

geweldige kettingen zelfgemaakt met geometrische motieven

Sieraden krimpfolie maken

Sieraden maken ketting ring oorbellen

originele ketting van krimpfolie, zelfgemaakt

Fantastische sieraden kunnen ook worden gesleuteld met kousenfolie. Oorbellen, armbanden, kettingen – alles is mogelijk! Je kunt alleen je creativiteit de vrije loop laten en met de afgewerkte sieraden trek je ongetwijfeld ieders aandacht. Je kunt een gratis sjabloon downloaden van internet of zelf een cool motief tekenen op een klein stukje folie. Gebruik een permanente marker voor de contouren. De binnenkant kan transparant worden gelaten of in een geschikte kleur worden geverfd.

Het sieraad kan ook uit meerdere elementen bestaan, zoals het geval is bij de ketting hierboven, die een wolk met regendruppels voorstelt. De afzonderlijke elementen kunnen worden verbonden met kettingen die in elke handwerkwinkel te vinden zijn.

Je kunt ook het volgende idee proberen: schilder alle krimpfoliestroken die je wilt en laat ze vanzelf in de oven oprollen. Als dat niet het geval is, kunt u een potlood gebruiken om uzelf te helpen. Werk voorzichtig met de hete folie. Eindelijk kun je er een stoere ketting of armband van maken.

Meer inspirerende knutselideeën om te imiteren

Zelf tags maken van krimpfolie inspirerende knutselideeën krimpfolie

DIY armband krimpfolie donuts

Maak een ketting als cadeau

Knutselen met krimpfolie handige tips

DIY-knopen versieren

Knopen versieren een prachtige look

Bladwijzers voor krimpfolie

Zelf servetringen maken

De DIY-ideeën met krimpfolie die je zelf kunt uitproberen zijn echt enorm. Je kunt bijvoorbeeld geweldige bladwijzers maken, prachtige decoraties voor je huis maken en zelfs spelden opfleuren en decoratieve knopen maken voor je kleding. Je kunt de kleine “kunstwerken” die je hebt gemaakt ook aan je favoriete mensen geven. U kunt meer inspirerende ideeën krijgen van onze foto’s. en hier je kunt meer handige tips vinden voor het sleutelen aan krimpfolie.