Konzerviranje zelenjave ali sadja za zimo

Konzerviranje zelenjave ali sadja za zimo ni le način priprave hrane za to hladno sezono, ampak tudi primeren postopek, da dobite veliko užitka in izpilite umetnost kuhanja. Konec koncev je tako prijetno odpreti kozarec marmelade ali kakšno kislo kumarico, ki jo naredite z lastnimi rokami pozimi, s tem pogostite svoje goste..

Edino, kar mnoge prestraši, je potreba po ročnem rezanju ogromne količine zelenjave ali sadja, kar traja zelo dolgo in prav toliko truda. Na srečo pa sodobna tehnologija omogoča uporabo takšne opreme, ki to nalogo olajša. To je električni mlinček za meso. S to tehniko lahko v nekaj minutah zmanjšate vsa pripravljalna dela na minimum. Na primer, zelo hitro razreže in nareže zelenjavo v poljubni količini. Zato vam bo njegova uporaba sprostila veliko prostega časa, kar vam bo omogočilo, da uživate v toplem jesenskem denarju..

Konzerviranje zelenjave ali sadja za zimo ni le način priprave hrane za to hladno sezono, ampak tudi primeren postopek.

Razmislite o nekaj receptih, ki bodo pokazali, kako enostavno jih je konzervirati z mlinom za meso.

Zimska solata "Deset" v bankah

Deset solat. Za to, ki ga imajo vsi radi, je treba solato vzeti v enakih količinah: jajčevci, solata paradižnik, paprika in srednje velike čebulice. Potrebovali boste tudi tri glave česna, en kozarec sončničnega olja, malo grenkega popra, peteršilj, koper, 100 g kisa, 100 g sladkorja in eno žlico soli.

Z mlinom za meso morate sesekljati vso zelenjavo, tam dodati česen, sesekljati zeleno, kot za običajno solato. Celotno pripravljeno zmes prenesite v veliko ponev, dodajte olje, začimbe in postavite na majhen ogenj. Takoj, ko vse zavre, je treba zmanjšati toploto in posodo držati na plinu še 20 minut. Po tem odstranite ponev z dodajanjem kisa, premešajte vsebino in razporedite po že pripravljenih kozarcih. Za styling vzemite 10 minut in zavijte pokrove. Čudovita okusna solata za zimo je pripravljena!

Konzerviranje zelenjave za zimo, recepti z mlinom za meso

Izdelava bučenega kaviarja z mlinom za meso

Squash kaviar. Buč kaviar obožujejo vsi, še posebej otroci. Zato za njegovo pripravo potrebujemo: kilogram bučk, dve korenčki, tri velike čebule, tri velike paprike in tri solatne paradižnike.

Vse se začne z dejstvom, da je treba vso zelenjavo sesekljati z mlinom za meso. Dobljeno zmes vlijemo v veliko ponev ali visoko ponev in dušimo dve uri. Nato po okusu dodajte sladkor, sol, poper, limonin sok ali druge najljubše začimbe. Pripravljen kaviar na ognju dušite še 2 uri. Po tem kaviar nalijte v kozarce in zavijte pokrove.

Konzerviranje zelenjave za zimo, solata

Konzerviranje zelenjave za zimo, solata "Vrt"

Zelenjavna solata. Najljubša solata vseh vrtnarjev, saj spominja na poletje. Za to solato potrebujemo: kumare, bučke, čebulo, papriko, paradižnik. Z uporabo mlinčka za meso morate vso to zelenjavo narezati na obroče. Nato jih po sterilizaciji položite v litrske kozarce. Vso zelenjavo dodajte nekaj zelenjave, pa tudi ribezove liste, češnje in začimbe. V vsak kozarec morate naliti 1 žlico soli. l., sladkor 1 žlica. l., kis 2 žlici. l. Vse to prelijte z vodo, zavrite, sterilizirajte 15 minut in zavijte pokrov.

Recept, polnjen z jajčevci

Recept, polnjen z jajčevci. Za pripravo te jedi na zimo potrebujemo: 2 kg sladke paprike, ki jo je treba najprej očistiti in nekaj sekund blanširati v vreli vodi.

Za polnjenje potrebujemo: 1 kg jajčevcev in 1 kg korenja. Vse to je treba preliti skozi mlinček za meso. Nato rahlo prepražimo v ponvi, dodamo zelišča, česen, poper in sol. Dobljeni nadev tesno dajte v poper in vse zložite v sterilizirane kozarce.

Za marinado boste potrebovali: 1 žlico rastlinskega olja, 1 žlico kisa, 1 žlico soli. l. in sladkor 2 žlici. l. Vse to premešamo in zavremo. Pripravljene kozarce s polnjeno papriko prelijemo s to marinado in steriliziramo 15 minut.

Več uporabnih receptov preberite v naslovu "Konzerviranje naredi sam"