Kako kumariti kumare za zimo, naredite sami recepte

Če želite za zimo kuhati okusno hrano, bogato z vitamini, morate uporabiti najbolj preverjene in dobre recepte. Vaši pozornosti so predstavljeni ti recepti z lastnimi rokami iz konzerviranih kumar in bučk.

Kako kisiti kumare za zimo: priljubljen recept

Za začetek je zelo pomembno izbrati plodove primerne oblike in velikosti. Ni priporočljivo izbirati velikih, rumenkastih kumar, saj ne bodo imele tistega hrustljavosti in trdnosti. Za ohranitev so idealne majhne kumare, ki jih je treba za nekaj ur postaviti v hladno vodo. To se naredi za izpodrivanje zraka, ki je še v tkivih ploda. Tako bo nastala zelo gosta struktura kumar..

Recept za vložene kumare za zimoRecept za vložene kumare za zimo

Ena pločevinka kumar zahteva: 500 g kumar, listov zelene, hrena, peteršilja, kopra, česna, črnega popra, črnega popra, lovorjev list in malo rdeče paprike. Natanko polovico teh zelišč in začimb dajte v čisto opran kozarec, na dno. Nato položite kumare. Poskusite to narediti zelo tesno, da v kozarec vstopi čim več sadja. Potem spet plast začimb in pravic.

Zdaj morate pripraviti slanico. Za to vzamemo 50 g soli na liter vode. Ko voda zavre, je treba slanico precediti skozi gazo. Kozarec kumar je treba sterilizirati. To naredimo tako, da kozarce za 15 minut namočimo v vrelo vodo..

Namesto slanice lahko uporabite tudi marinado. Za pripravo boste potrebovali: 50 g soli, 50 g sladkorja, začimbe in zelišča, kis, sladkor in sol. Marinado je treba prav tako kuhati 15 minut in iz nje odcediti nepotrebne elemente. Nato prelijte pripravljeno marinado po kozarcih kumar in zavijte.

Glej tudi: Recept: Kumare s kečapom Torchin Chili

Recept za hrustljavo vložene kumare za zimo. Druga metoda

Recept za konzerviranje bučk

Za pripravo te slepe hrane potrebujemo bučo. Če so majhne, ​​jih lahko vstavite cele, če so prevelike, jih je priporočljivo razrezati na več velikih kosov. Vsi se prilegajo v kozarec in napolnijo z gorečo marinado. Za pripravo marinade boste potrebovali: 50 g soli, eno čajno žličko kisa, liste zelene, česen, črni poper, peteršilj, koper, lovorjev list. Končano pločevinko 10 minut steriliziramo v vreli vodi.

Vložene slaščice – video recept

Več uporabnih nasvetov preberite v razdelku »Naredi sam«.