Univerzalna mešanica za vse pridelke

Vsak navdušen poletni prebivalec, ki se z nastopom sezone ukvarja s težkimi vrtnimi deli, se bo z veseljem naučil pripraviti univerzalno mešanico za vse vrste pridelkov. Spodaj bomo poskušali razkriti skrivnost njegove priprave in ugotoviti, kako uporaben je tak podkorteks..

Obstaja vsestranska mešanica, ki bo zaščitila vaš vrt in zelenjavni vrt pred nadležnimi žuželkami, hkrati pa rastlinam zagotovila ustrezno prehrano in razvoj. Kombinacijo več lastnosti redko najdemo v izdelkih, ki jih ponujajo proizvajalci. Praviloma ima večina agrotehničnih pripravkov, predstavljenih v obliki praškov in raztopin, ozek spekter delovanja in so odgovorni za izpolnitev določenega cilja. Vendar pa je vrtnarjem uspelo razviti univerzalno zdravilo. Ima zaščitne funkcije pred škodljivci in služi kot odlično gnojilo..

Peklenska mešanica proti boleznim in škodljivcem na vrtu in zelenjavnem vrtuPeklenska mešanica proti boleznim in škodljivcem na vrtu in zelenjavnem vrtu

Kako zdraviti rastline pred škodljivci in jih hkrati hraniti

Mešanica je primerna za vse vrtne pridelke brez izjeme, vključno z zelenjavo, gojeno v rastlinjakih. Govorimo o papriki, kumarah, paradižniku, melonah, lubenicah. Zdravilo pozitivno vpliva na rast sadnega drevja, grmovja in cvetov. Škodljivci se bodo izognili pridelkom, ki so bili krmljeni z mešanico..

Sestava mešanice

Spodaj opisane sestavine razredčimo v vedru vode. Vzemite 1 čajno žličko. briljantno zelena, 1 čajna žlička. jelkovo olje, 2 žlički. jod, 0,5 žličke. borova kislina, raztopljena v vroči vodi, 2 žlici brezovega katrana.

Kako kuhati

Sestavine temeljito premešamo, da dobimo homogeno matično tekočino. Nato ga razredčimo z vodo, da znižamo koncentracijo. Kozarec pripravljene mešanice vsebuje 10 litrov vode. Razredčenemu koncentratu dodamo 2 žlici. 10% amoniaka. Preprosto povedano, morate zmešati 1 žlico. masterbatch, 1 čajna žlička. amoniaka in 1 liter vode.

Pred škropljenjem se mešanici doda tudi peščica ostružkov mila za perilo, ki omogoča, da se razpršilni filter, iz katerega bo razpršena raztopina, ne zamaši. Da se milo hitreje raztopi, se palica nariba.

Kako shraniti in uporabljati

Kako uporabiti mešanico

Priporočljivo je, da masterbatch shranite v temnem prostoru. Vsebuje ga v plastičnih steklenicah. Mešanica je precej ekonomična. Veliko površino je enostavno obdelati s prostornino ene steklenice.

Kako je to zdravilo uporabno?

Jelovo olje, ki je vključeno v mešanico, vsebuje hranila, kot sta kamfor in karoten. Jelkovo olje je pravo skladišče koristnih bioloških spojin, ki delujejo kot antiseptik in protivnetno sredstvo. Pripravljena raztopina ima regenerirajoče in tonične lastnosti, zato pospešuje rast rastlin in krepi njihovo strukturo. Aroma, ki jo oddaja jelkovo olje, odganja škodljivce. Zahvaljujoč temu so zelenjava in drugi pridelki varni, tveganje za bolezni pa se znatno zmanjša.