glasbene novoletne igre

Vsi ljudje brez izjeme imajo radi novoletne praznike, ki pri nas potekajo že zelo dolgo. Mnogi ljudje na ta čas čakajo zelo dolgo. Tega časa se veselijo tudi otroci. In vse zato, ker je novo leto zanje čaroben dogodek. V tem času prejemajo darila in se v prostem času zelo zabavajo. Da bi počitnice vseh šolarjev postale nekakšen nepozaben dogodek, je treba vsem otrokom ponuditi glasbene novoletne igre za otroke, ki jih lahko igramo tik ob elegantnem božičnem drevescu..

Otrokom je zelo preprosto prinesti veselje. Da bi otroške igre na prostem postale odlična zabava, morate vnaprej kupiti majhna darila, ki jih boste izročili zmagovalcem.

Novoletne igre za otroke v bližini božičnega drevesa, glasbene

Kakšne igre naj se igrajo v bližini božičnega drevesa za predšolske otroke in prvošolce

Novoletne igre z glasbo za otroke veljajo za odličen način zabave. Uskladite naše igre z ritmičnimi melodijami, ki bodo otrokom omogočile zabavo.

Novoletna igra – klobuk.

V tej igri bo gostitelj dedek Mraz sam. Otroci bi se morali postaviti v vrsto, Božiček pa bo prvemu udeležencu dal klobuk na glavo. V tem času se vklopi glasba in igralci si izmenično nataknejo klobuke na glavo. Takoj, ko se glasba izklopi ali Božiček z osebjem udari po tleh, se igralci ustavijo in kdor ima klobuk, mora zapeti smešno pesem ali povedati kakšno rimo.

Vesel vrtiljak.

V tej igri morate okoli božičnega drevesa namestiti stole. Vendar pa mora biti število stolov za 1 manjše od števila igralcev. Otroci naj skupaj z Božičkom ali drugim udeležencem prireditve tečejo po zeleni lepoti ob veseli glasbi. Če glasba preneha, morajo vsi udeleženci zasesti svoja mesta na stolih. In tisti otrok, ki ni imel dovolj prostora, bo moral povedati pravljico ali zapeti pesem.

Novoletne igre – “Vzemite klobučevino”.

Božičkovi čevlji bodo sodelovali v tej igri. Otroci naj stojijo v vrsti in izmenično podajajo ta predmet drug drugemu. Seveda bi morala v tem času zveneti smešna glasba. In Božiček v tem času poskuša otrokom odvzeti čevlje.

Oblecite božično drevo z glasbo

V tej publikaciji navajamo zanimive novoletne igre za otroke ob božičnem drevescu ob glasbi. Za naslednje tekmovanje boste potrebovali: božične igrače iz plastike in dve majhni božični drevesci. Za igro potrebujete nekaj igralcev. Otroci z glasbo okrasijo božično drevo, žirija pa se odloči, katero božično drevo je lepše.

Glasbena igra – “Košare s snežinkami”.

Sneguljčica v tej igri meče veliko papirnatih snežink po dvorani. Fantje bi jih morali zbrati v svojih majhnih košaricah ob glasbi. Zmaga tisti udeleženec, ki mu je uspelo zbrati veliko snežink.

Vredno je povedati, da so vse zgoraj opisane igre primerne za zabavno zabavo predšolskih otrok in prvošolcev. Spodaj v tem članku bomo opisali tiste igre, ki jih bodo starejši otroci lahko igrali na novoletnih praznikih..

Novoletne igre za otroke ob božičnem drevescu ob glasbi

Igre za najstnike v bližini božičnega drevesa

Novoletna igra – “Bombažni sneg”.

Ta igra se izvaja tudi z glasbo. Vsi udeleženci te igre morajo imeti dobra pljuča. In vse zato, ker bodo morali v zraku držati majhne koščke vate. Pihaj naprej, ki hkrati z vso močjo. Voditeljica bo otrokom podelila bombažne snežinke, nanje pa bodo pihale. Udeleženec, ki mu bombažna kroglica pade na tla, bo izgubil.

Igra za otroke – “Nariši Božička”.

Ta igra velja za nenavadno risbo. Igralci so razdeljeni v 2 ekipi. Vsaka ekipa mora dobiti kos papirja. Na tem listu morate verodostojno narisati Božička. Risbe pa ne smete izvajati z rokami, ampak v tem primeru v zobe vstavite flomaster..

Igra – “Hokej v bližini božičnega drevesa”.

Božiček v tej igri stoji na vratih v bližini božičnega drevesa. V tem času morajo udeleženci s pomočjo palic zabiti mehak pak v gol..

Igra za otroke – “novoletni simboli”.

V tej igri se šolarji zberejo tudi okoli božičnega drevesa. Šteje se cilj te igre – zapomnite si vse besede, povezane z novim letom. Zmagovalec je tisti udeleženec, ki poimenuje čim več teh besed.

Končno

Zabavna zabava je ključ do dobrega razpoloženja. Zato ne omejujte prostega časa otroka na standardni dogodek. Popestrite ga s tako zanimivimi igrami. Ne pozabite, da bodo otroci v tem primeru zelo veseli..