Za kaj se uporabljajo pomponi?

S temi puhami lahko okrasite otroški šal, klobuk, palčnike.

Če naredite več majhnih pomponov, je povsem mogoče z njimi okrasiti notranje predmete, na primer prevleke za blazine za blazine, odejo itd..

Iz velikega števila takšnih podrobnosti se bo izkazala bogata in razkošna ukrad – njihovo ustvarjanje bo trajalo dolgo, delo pa bo težko, rezultat pa je vreden.

V našem času veljajo za zelo modne različne krznene dekoracije – broške, obeski za ključe, lasnice. Izgledajo zelo zanimivo.

Prednosti izdelave pom pom z lastnimi rokami

Kako narediti punpon doma? Največ povpraševanja po nakupu pomponov je med ljudmi, ki svoj čas posvečajo navijanju. Športne trgovine danes ponujajo široko paleto lastnosti, ki jih morate imeti, kot so pomponi. Hkrati je vredno razmisliti o možnosti izdelave pomponov z lastnimi rokami, glede na številne nesporne prednosti:

 • nakup pompona v športni trgovini bo zahteval znatna finančna vlaganja, zmožnost izdelave zalog z lastnimi rokami iz improviziranih sredstev pa je veliko bolj ekonomična možnost;
 • Športna garderoba predstavnikov podporne skupine praviloma vključuje več oblek, od katerih vsaka zahteva pompone, ki so primerni po slogu in barvi – nakup več kompletov za vsako garderobo bo zelo drag, medtem ko ne najdete vedno pomponov, ki ustrezajo slog obleke;
 • navijaška ekipa je pogosto velika, vendar je nakup toliko iste vrste športne opreme za vse člane ekipe lahko težka naloga, izdelava izdelkov z lastnimi rokami po eni sami tehnologiji pa je lahko preprosta rešitev tega problema;
 • izdelava pomponov z lastnimi rokami je precej preprosta, sam postopek pa lahko postane prijeten hobi in skupna koristna in vznemirljiva dejavnost za odraslega in otroka.

Navijači za pompe

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Nasveti za izdelavo pom premov

Če želite ustvariti te čudovite izvirne kroglice, morate poznati skrivnosti njihove izdelave. To vam bo pomagalo narediti čiste, zavite izdelke pravilne oblike:

 • Bolje je izbrati gosto, porozno prejo, to bo pripomoglo k temu, da bo element bolj veličasten in lep. Barva je lahko v tonu izdelka, ki ga je treba okrasiti, ali v kontrastnem odtenku.
 • Odvisno od izbrane metode izdelave boste potrebovali vzorce za izdelavo krogle v obliki kroga, kvadrata ali podkve..
 • Nepogrešljivo orodje za ustvarjalni proces so škarje, ki naj bodo čim bolj ostre. To bo pripomoglo k popolni obliki izdelka..
 • Vsak element je treba pritrditi z nitmi, tako da ohrani svojo obliko, izdelek pa ohrani svoj prvotni videz za dolgo časa..
 • Če želite ustvariti izdelek z vzorcem ali večbarvnim, morate natisniti sliko vzorca in se nanj osredotočiti, naviti prejo.

Metode izdelave pom pomnov

Izdelava pomponov ni težaven posel, glavna stvar je, da imate posebno napravo za izdelavo pomponov, izdelanih iz kartona z lastnimi rokami ali iz plastike – kupljene v trgovini, lahko pompone izdelate z uporabo kartonske ali plastične predloge. Plastična naprava za izdelavo pomponov je varnejša, trpežnejša in bolj priročna, vendar lahko kartonsko napravo za izdelavo pomponov naredite sami, namesto da bi jo kupili v obrtni trgovini. Odločite se, katero metodo uporabiti za izdelavo pomponov, vendar vam bomo o vsakem od njih podrobno povedali..

Za izdelavo takega buboja potrebujete le prejo in škarje..

 1. Zavijte nit z dovolj debelo plastjo na štiri prste leve roke (glejte fotografijo).
 2. Previdno odstranite navit z leve roke.
 3. Držite ga na sredini s prsti, izmerite 20-25 cm niti in ga s škarjami odrežite iz kroglice.
 4. To nit večkrat zavijte okoli sredine navitja in jo z zračno zanko privežite v vozel..
 5. Imate dve zanki, ki ju je treba na sredini prerezati s škarjami..
 6. Sedaj razpnite konce niti, tako da dobite kroglico.

Bolj ko bo vijugasta, bolj puhasta in obsežna bo vaša žoga..

Uporaba obrazcev

Obstaja tudi bolj zapletena tehnika, ki vam omogoča, da naredite čeden pompon katere koli velikosti. Kot obliko vzemite 2 kroga kartona z izrezanimi središči.

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Velikost pompona je odvisna od debeline stene kalupa. Osnove so zložene skupaj in ovite z nitjo. Nato se kalupi potisnejo narazen, niti se potegnejo na sredino, obdelovanec pa se razreže med kartonske vložke. Zaradi tega je izdelek natančnejši..

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Plastična naprava za izdelavo pom pomnov

Najbolje je, da se založite s kompletom plastičnih predlogov pompona. Olajšali bodo delo, saj lahko prejo okoli njih navijate neposredno iz krogle. Lahko kupite predlogo premera, ki jo potrebujete, ali si založite komplet, ki vključuje predloge različnih velikosti, na primer naslednjih premerov: 3,3; 4,5; 5,5 in 9 cm. Za izdelavo enega pompona boste potrebovali dve polpredlogi, to je dva plastična polkroga iz enega kompleta.

naprava za izdelavo pom pomnov

Lepenka za izdelavo pom pom

Seveda lahko iz kartona naredite okrogle predloge, vendar boste morali odrezati nekaj metrov niti, da jo previjete skozi luknjo v šabloni (kos preje ne bo šel). To naredite tako, da v iglo za zavijanje vtaknete dolgo nit in jo vedno znova potegnete skozi luknjo v kartonski predlogi. Takšno predlogo lahko naredite na naslednji način:

1. Narišite krog na debel karton s kompasom in v njem drugi krog. Naredite dve od teh kartonskih predlog naslednjih premerov: 3,3 / 1,2 cm; 4,5 / 1,9 cm; 5,5 / 2,5 cm; 9/4 cm.

2. Predloge previdno izrežite z rezalnikom.

Več o tem, kako narediti pom-pom z lastnimi rokami z uporabo kartonske naprave za izdelavo pomponov, preberite tukaj..

Izdelava pomponov: kako pravilno narediti pom pomne

1. Zložite obe polovični šabloni skupaj s povezovalnimi trakovi navzven..

2. Prejo navijte čim bolj enakomerno in tesno, skoraj do celotne višine preklade – odvisno od izbrane velikosti.

izdelava pomponov

3. Zavijte, dokler ni polni vzorec poln. Enako ponovite z drugimi dvema polovičnima predlogama. Konci niti morajo biti vedno na zunanji strani.

4. Izrežite nit iz kroglice in združite dva para pol vzorcev skupaj. Z ostrimi krojaškimi škarjami prerežite niti po zunanjem robu med pol-vzorci..

izdelava pomponov

5. Povlecite povezovalno nit preje iste barve skozi režo med obema polovičnima vzorcema in jo močno zavežite v vozel, po možnosti dvojni vozel. Previdno odstranite vse predloge.

6. S škarjami obrežite štrleče niti, da oblikujete kroglo v pompon. Bolj gladko kot je pompon, gostejši bo videti..

kako pravilno narediti pompone

Pri izdelavi igrač iz pomponov boste morda morali narediti večbarvni pompon.

Izdelava pomponov iz preje različnih barv (večbarvni pomponi)

Če predloge ovijete s prejo različnih barv (v dveh, treh ali več nitih), dobite pom-pom z učinkom melange. Z ovijanjem vsakega polovičnega vzorca s prejo različnih barv ali z navijanjem preje različnih barv na majhne odseke po celotnem vzorcu lahko izdelate pompone najrazličnejših barv. Če po vrsti navijete prejo različnih barv v različne dele polvzorca – poleg niti prve barve in čez nit prve barve – boste dobili barvno piko ali z nadaljnjim navijanjem trak.

Točko ali piko lahko naredite tudi tako, da med nitmi iste barve navijate prejo druge barve..

Če v navodilih za igrače iz pomponov obstajajo taka navodila za izdelavo pomponov, kot so “četrtina v modrem”, “tri četrtine v rumeni”, “na polovici površine”, “pol debeline”, potem ohranite ne pozabite, da so približne, ker je vse odvisno od debeline uporabljene niti. Na primer, če uporabljate debelejšo prejo ali jo ohlapno navijte, se navodila za navijanje ne bodo več ujemala z velikostjo predloge. Zato, če ste v dvomih, najprej naredite testno navijanje..

Pompom na vilicah

Priročna podlaga za ustvarjanje izvirnih majhnih kroglic je vilica. Ta dekoracija bo odlična rešitev za rute, otroške čevlje in bluze. Uporabljajo se tudi kot nenavaden dekor za odeje in pregrinjala..

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Če želite ustvariti pompon, morate nit naviti okoli zob do želene prostornine in jo pritrditi s pritrdilno nitjo med osrednjimi zobmi vilic. Dobili boste nekakšen lok, katerega loke lahko prerežete tako na napravi kot z odstranitvijo izdelka iz vilic.

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Izdelava pol-blazinic

Za izdelavo polovičnih blazinic (na primer za izdelavo nog ali rok igrač iz pomigunov amigurumi) morate prejo navijati samo na en pol vzorec.

Pred rezanjem preje položite tanko žico vzdolž polovičnega vzorca pod nitmi..

1. Med deli polovičnega vzorca potegnite tanko žico (premera 0,25-0,4 mm) pod navoje za navijanje..

2. Konce žice zvijte skupaj. Ob zgornjem robu prerežite prejo, navito na polovični vzorec, in polo vez povežite s povezovalno nitjo.

izdelava pomponov

Kako narediti čopič s pomponom

Tassel je ena izmed sort pompona. Uporabljajo se za okrasitev zaves, preprog, nakita in drugih predmetov. Izdelava čopiča sploh ni težka. Za delo morate vzeti prejo, škarje in pravokotno kartonsko predlogo.

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Proizvodni proces:

 • Prejo potrebne količine zavijte v kartonsko predlogo..
 • Z zgornje strani obdelovanca zavežite niti na sredini.
 • Od dna predloge odrežite niti vzdolž pregiba.
 • Odstranite karton in prejo ponovno pletite na razdalji 1-2 cm od začetka rese.
 • S škarjami obrežite konce čopiča.

Za pritrditev rese lahko kvačkate vrvico..

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako enostavno in hitro narediti veliko majhnih pomponov?

– Obrnemo stolček ali otroško mizo;

– 2, 3 ali 4 noge ovijemo s prejo (odvisno od tega, koliko krofov potrebujemo);

– Z isto nitjo gremo skozi celotno jato in na enaki razdalji zavežemo močne vozle.

– Odstranite navitje in prerežite na sredini vsakega segmenta.

Bolj ko prejo previjete, bolj čudovit bo črpalka..

Odstranljiv pom pom

Tako puhasto se popolnoma ne razlikuje od običajnega, prišito na klobuk ali šal. Toda za takšne izdelke je veliko lažje skrbeti. Konec koncev je veliko bolj priročno krzno preprosto odpeti, stvar oprati in nato spet pritrditi. Ni potrebe po stalnem šivanju in rezanju.

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Edino pomembno pravilo je, da se mora gumb ujemati s pomponom. Ne bi smel biti viden, vendar bi se moral tudi zelo dobro držati. V nasprotnem primeru boste na vetroven dan izgubili pompon..

Kako narediti tak dodatek? Preprosto in enostavno! Pompon je ustvarjen na enak način, kot je opisano prej, gumb pa je odpet in ena polovica je pritrjena na pokrovček, druga pa na pompon.

Kako narediti ščetke z lastnimi rokami?

Obrtnice pogosto želijo svoje izdelke okrasiti z resicami. Na primer šal, jakna, torba, kapa …

Kako hitro in enostavno narediti čopič?

– Položimo več kosov niti.

– Na sredini ga zavežemo z isto nitjo.

– Zložite ga na polovico in, ko se odmaknete 1-2 cm, naredite več zavojev, trdno pritrdite.

– Konico skrijete v krtačo.

Kako narediti čopič

Če morate narediti veliko krtačo, naredite več plasti niti. Če potrebujete dolgo krtačo, odrežite dolge dele niti, kratke – majhne.

Drugi način je s kartonom:

– Nit postavite čez šablono.

– Začnite navijati pravokotno na položeno prejo.

– Ko končate navijanje, prejo zavežite z navojem, ki je bil položen čez.

– Umaknite se 1-2 cm in močno povlecite.

– Če konice niso ravne, jih odrežemo.

Rese iz preje

Delavnica izdelave krznenih pomponov – video

Video z nauki mojstrskega razreda

Ponujamo vam izbor videoposnetkov z mojstrskimi tečaji, ki vam bodo pokazali, kako lahko hitro naredite pompone iz preje sami..

 • V tej video vadnici se boste naučili, kako narediti velik in obsežen pompon iz preje..

 • Če ne veste, kako narediti čudovit pompon iz preje za klobuk, si oglejte ta kratek video.

 • Video o tem, kako narediti buboje iz preje na pet različnih načinov.

 • V tej video vadnici se boste naučili še enega načina ustvarjanja volumetričnega buba.

 • Video vadnica o tem, kako hitro narediti bubo z eno roko.

 • Video o tem, kako narediti bubo z že pripravljeno plastično predlogo v obliki vilic.

 • Če ste se že naučili izdelovati buboje na različne načine, vam ponujamo mojstrski razred o izdelavi odeje iz njih..

 • Ta video prikazuje primer tkanja preproge iz večbarvnih bubonov, ki lahko okrasijo otroško spalnico, kopalnico in dnevno sobo..

 • Ta mojstrski razred nikogar ne bo pustil ravnodušnega, saj se boste s pomočjo njega naučili narediti svetle in izvirne buboje v obliki sadja in jagodičja.

 • V tem videu se boste naučili oblikovati bubo v obliki koale, ki jo bodo cenili majhni otroci..

Če imate radi pletenje, vam predstavljamo še dve video vadnici o pletenju – izdelke iz pletene preje – ki vam bodo v pomoč:

 • V tem videu boste izvedeli vzorec pletenja – vrečke iz pletene preje -.

Radi bi z vami delili še eno koristno informacijo, ki vam bo povedala o preji iz volne alpake. Mimogrede, pomponi iz njega so še posebej lepi in puhasti..

Upamo, da bodo te spretnosti zagotovo prišle prav pri ustvarjanju pletenih predmetov. In če pokažete svojo domišljijo, lahko iz bubonov naredite zelo ustvarjalne stvari. Morda poznate druge načine za ustvarjanje pomponov in jih delite v komentarjih..

Kako hitro narediti pom pom

Ženske z iglicami poznajo veliko načinov, kako hitro ustvariti čudovite pompone za okrasitev izdelkov iz preje ali drugih stvari, ki jim dajejo izvirnost in edinstvenost. Zaradi preprostosti postopka in zmožnosti uporabe razpoložljivih, razpoložljivih orodij lahko tudi najstnik naredi puhasto žogo. Po želji lahko preprosto ustvarite svetel večbarvni pompon, ki bo stvarem dodal prefinjenost.

Sadje

Sadne pom pom lahko uporabite kot otroške igrače ali za okrasitev otroških oblačil. Stopnja kompleksnosti izdelave je višja kot pri enobarvnih izdelkih.

Spodaj je opisano, kako narediti pompon iz preje za izdelavo puhastih plodov. Za delo boste potrebovali ostre škarje, prejo v barvi sadja, veliko iglo, karton visoke gostote.

Iz kartona je treba izrezati oblike, ki spominjajo na podkve. Nadalje, odvisno od sadja, morate navijati niti v spodaj opisanem vrstnem redu..

Jagoda

Napredek:

 1. Rdečo prejo zavijte v sredino podkve.
 2. Belo prejo na obeh straneh navijte na rdečo.
 3. Postopek ponovite 2 -krat.
 4. Na vrh zavijte rdečo prejo.
 5. Če želite narediti rep, zavijte zeleno nit levo od rdeče.
 6. Z veliko iglo z vlečeno nitjo zavežite vozel na obdelovancu in iglo potegnite skozi prejo.
 7. Prerežite niti na eni strani. Močneje zategnite vozel.
 8. Škarje za oblikovanje pompona v jagodo.

Kivi

Zaporedje:

 • Belo prejo zavijte v več plasti na kartonsko slepo.
 • Črno prejo na vrhu zavijte na več mestih.

Kako narediti bučo iz preje. Navodila po korakih s fotografijami, videoposnetki

 • Belo in črno prejo ovijemo z zeleno prejo.
 • Če želite dobiti pol kivija, zeleno prejo in preostale robove kartonske predloge navijte z rjavo prejo..
 • Če želite ustvariti drugo polovico kivija, zavijte celotno kartonsko predlogo z rjavo prejo..
 • Zložite 2 polovici praznin skupaj in jih razrežite.
 • S škarjami oblikujte izdelek v kivi.
 • Pri rezanju s škarjami ne prerežite niti, ki drži sadje na sredini.

Lubenica

Opis:

 1. Okoli obdelovanca navijte rožnato prejo, na vrhu – malo črne preje.
 2. Drugi isti zavitek ovijte z zelenimi nitmi dveh odtenkov: temno in svetlo. Na vrhu zavijte belo nit.
 3. Na belo prejo nanesite rožnate niti.
 4. Združite dve predlogi za navijanje skupaj, zavežite in razrežite s škarjami.
 5. S škarjami spremenite obliko pompona, dokler ne izgleda kot rezina lubenice.

Limona

Kako narediti pompon iz preje v obliki limone:

 • Za prvo polovico limone navijte belo prejo okoli obdelovanca.

Kako narediti bučo iz preje. Navodila po korakih s fotografijami, videoposnetki

 • Na vrhu zavijte rumeno prejo, pri tem pa pustite majhen kos bele preje v sredini odvit.
 • Zavijte z belim vzorcem preje na sredini.
 • Na vrh zavijte plast rumene preje manjše širine kot prejšnja rumena plast.
 • Spet plast bele preje.
 • Zadnji korak bo navijanje rumene preje..
 • Če želite ustvariti drugo polovico limone, na šablono nanesite samo rumeno prejo..
 • Vezati 2 vzorca in izrezati.
 • Izravnajte obliko s škarjami in dajte pomponu videz limone.

Simpatične malenkosti iz krznenega pompona

Seveda se fantazija fashionistk ni mogla ustaviti pri eni sami uporabi tako srčkane malenkosti, kot je krzneni pompon. In zdaj vidimo:

 • Šal iz krznenih pomponov je danes na vrhuncu mode.
 • Broška pompom. Ta izvirnost bo oživela najbolj dolgočasno obleko..
 • Obesek za ključe na torbi. Ne le okrasi torbe, ampak tudi pomirjujoče deluje na voditeljico, ko ga boža.

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Takšna torbica bo nedvomno opozorila na svojega lastnika.

 • Kravata za lase s pomponom, manikura s pomponom, uhani s pomponom … Na splošno je ta nakit danes prodrl povsod..

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

No, ni tako srčkano – pomponi na nohtih?

Krzneni pompon naredi klobuk zelo eleganten. Večji in debelejši je pom-pom, lepše izgleda klobuk. Stroški dobrega pompona so lahko nekajkrat višji od stroškov samega klobuka. Zato lahko poskusite narediti krzneni pompon z lastnimi rokami. Za to bodo potrebni kosi krzna, ki so lahko stari ovratnik ali celo krzneni plašč. Paziti morate, da ne poškodujete krzna, izrežite krog z britvico ali pisarniškim nožem. Šivajte po robu z močnim navojem. Na sredino položite grudo oblazinjenega poliestra. Zdaj morate previdno odstraniti robove kože tako, da povlečete nit. Po potrebi dodajte še oblazinjen poliester. Konce niti zavežemo, z isto nitjo lahko izdelku prišijete pompon.

Vzamemo kos krzna – meso s kupom. Izrežemo krog po mesu s premerom približno deset centimetrov, možno je tudi manj, vse je odvisno od velikosti pompona, ki ga boste »upodobili«. Naredite mehko polnilo (lahko je košček penaste gume), ki ga ovijete z mesom v notranjosti in obrobite na enem mestu. Izkazalo se je, da krzno štrli iz krogle v vse smeri.

Vse je zelo preprosto. Iz papirja izrežite krog, ga obkrožite na koži, z rezilom razrežite vzdolž narisane konture. Rob zašite z ne premajhnimi šivi, umaknite se 5-6 mm in zategnite. Pometla sem krog in spet pol kroga, tako da so bili konci niti na nasprotnih straneh. V notranjost lahko postavite kos oblazinjenega poliestra, da ohranite pompon v obliki. Potegnite konjske niti za nit, jo močno privežite in to je to. Pripravljen.

Tako je narejen puhast krzneni pom-pom in pritrjen na vaš klobuk. Z rezultati opravljenega dela ste zadovoljni. Upoštevati je treba le eno stvar – pri oblačenju klobuka s pomponom ne pozabite na nasmeh in dobrodušen izraz na obrazu. Pompon na klobuku in namrščen zlobni obraz sta nezdružljivi stvari!

Pritrditev pompona

 1. En konec niti (ali traku) podamo v ušesce igle. Vrh glave prebodimo na pokrovčku in znotraj raztegnemo nit.
 2. Na enak način podamo drugi konec niti v notranjost..
 3. Pompona trdno potegnemo na vrh glave (to je pomembno, sicer bo grdo visel na klobuku) in zavežemo lok. Če želite, lahko najprej naredite vozel, nato pa lok..

S tem načinom pritrditve pompona ga je mogoče enostavno odstraniti, da operete klobuk ali zamenjate pompon v drugega. S to nitjo lahko samo prišijete pompon do klobuka.

Nekateri na svoj klobuk pritrdijo pompon z gumbom. V tem primeru je pomembno, da izberete pravi gumb po velikosti, da ne gleda izpod pompona in ga hkrati trdno drži. Ko dvignete gumb, boste morali eno polovico prišiti na pokrovček, drugo pa na pompon..

Pomponi iz tila

Pomponi iz tila

Za izdelavo boste potrebovali:

 • trakovi iz tila, širina od 7 do 15 cm;
 • karton za predlogo;
 • kos traku, vrv.

Kako narediti pom-pom iz tilskih trakov ali niti z lastnimi rokami

Odločimo se za zahtevani premer bodoče dekoracije. Kot predlogo bomo uporabili improviziran predmet točno tega premera..

Obkrožimo zunanji premer šablone.

Pomponi iz tila

Če veste, kako lahko naredite pompon z lastnimi rokami iz preje, vam bo nadaljnji postopek zelo enostaven za razumevanje..

Označite sredino kosa, izrežite majhno okroglo luknjo. S to predlogo smo izrezali isto sekundo.

To lahko še lažje naredite tako, da s kompasom narišete dva kroga iz enega središča..

V več zavojih niti naredimo obroč iz vrvice in ga koncentrično položimo na eno od šablon z manjšim izrezanim krogom.

Pomponi iz tila

Nit zapremo z drugim vzorcem. Začnemo navijati trak tila po celotnem območju šablone.

Pomponi iz tila

Poskušamo to narediti enakomerno, brez vrzeli..

Pomponi iz tila

Po končanem navijanju naredimo rez vzdolž celotne črte kroga..

Pomponi iz tila

Konce vrvice nežno izvlecite in jih zategnite.

Pomponi iz tila

Kartonske predloge izrežemo in odstranimo. Zategnite vrvico čim bolj tesno. Pompon je pripravljen.

Pomponi iz tila

Če nameravate sobo okrasiti z narejenimi pomponi, pustite daljšo vrvico. Lahko se uporablja kot pritrdilni element.

Za navijaško dekoracijo lahko okras pritrdite na ročaj ali naredite udobno zanko.

Kako narediti navijaške pompone: reševalno sredstvo

Nasveti za šivanke pri izdelavi pomponov

Kako narediti pom-pom iz niti z lastnimi rokami, tako da se izkaže lepo in enakomerno? To je zelo enostavno in hitro narediti sami. Pri ustvarjanju izdelka je priporočljivo upoštevati nekaj nasvetov:

 • Da bo pompon videti bujen in obsežen, uporabite niti z gosto in porozno teksturo. Za to je najbolj primerna preja z vlakni iz naravne volne. Izdelki iz take preje bodo bolje ohranili obliko in postali bolj voluminozni in puhasti.
 • Za lažje ustvarjanje predloge lahko kupite posebna ravnila. Običajno se uporabljajo vzorci v obliki kroga ali kvadrata..
 • Škarje morajo biti nabrušene.
 • Bolje je, da za pompon izberete barvo, ki bo ustrezala izdelku, ki ga boste okrasili, ali pa ga kontrastirajte.
 • Če želite ustvariti predmet z večbarvno zasnovo, za to uporabite posebno shemo..
 • Da bi izdelek dolgo časa ohranjal čeden videz, je treba pompon tesno pritrditi z navojem na sredini. Za močnejšo vezavo preje lahko za to uporabite svilene niti. Na končnem izdelku so močnejši in nevidni. Za večjo trdnost lahko nit namočite in izdelek večkrat privežete. Izdelek lahko pritrdite tudi s posebnim vozlom – zožilcem. Ta vozel je zelo močan in ga je mogoče močno zategniti.
 • Priporočljivo je pranje pomponov samo ročno pri temperaturi vode 30 stopinj. Izdelek se posuši v suspendirani obliki. Po sušenju se pompon počesa in obreže s škarjami..

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Foto primeri domačih pomponov

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji

Kako narediti pom-pom iz preje in krzna: navodila po korakih, nasveti, primeri fotografij, video mojstrski tečaji