Kako se znebiti mravelj na svojem vrtu. Tradicionalne metode ali kemija

S prihodom toplih dni se v državi pojavi veliko število žuželk, od katerih nekatere škodljivo vplivajo na rastline in lahko celo škodijo ljudem. Ali so se na vaši posesti pojavile mravlje? Potem je čas, da razmislimo o vprašanju: kako mravlje spraviti z vrta? Obstaja veliko različnih zdravil, ki pomagajo znebiti teh žuželk, vendar boste v primeru mravlje morali izvesti zapletene ukrepe..

Kako se znebiti mravlje v državi

Mravlje najpogosteje živijo na neobdelanih območjih, kjer se tal redko dotikajo. Na vaše spletno mesto se lahko povzpnejo od sosedov ali iz gozdnega pasu. Glavna prehrana teh žuželk so rastline, zato se ne čudite, da živijo v celicah v posteljah..

Mravlje najpogosteje živijo na neobdelanih območjih, kjer se tal redko dotikajo. Na vaše spletno mesto se lahko povzpnejo od sosedov ali iz gozdnega pasu.

Mravlje grizejo le pri samoobrambi, zato ne ogrožajo človeškega življenja. Boj proti njim se izvaja zaradi dejstva, da lastnikom spletnih mest povzročajo veliko neprijetnosti..

Če se želite znebiti mravelj, lahko uporabite različna sredstva, od naravnih do kemičnih. Vsaka metoda boja ima svoje prednosti in slabosti, zato je izbira odvisna od osebnih želja. Ne pozabite, da so kemikalije učinkovite, vendar negativno vplivajo na tla..

Če se želite znebiti mravelj, lahko uporabite različna sredstva, od naravnih do kemičnih. Vsaka metoda boja ima svoje prednosti in slabosti, zato je izbira odvisna od osebnih želja.

Koristni članek: Kako ravnati z moli v državi

Ljubitelji divjih živali imajo raje fizična sredstva za zatiranje mravelj. Mravljišče skušajo premakniti izven svojega območja. Ta metoda ni vedno učinkovita, saj mravlje živijo globoko pod zemljo. Te žuželke se bojijo vrele vode in pepela, zato lahko preizkusite te preproste metode..

Ljubitelji prostoživečih živali imajo raje fizična sredstva za zatiranje mravelj. Mravljišče skušajo premakniti izven svojega območja. Ta metoda ni vedno učinkovita, saj mravlje živijo globoko pod zemljo.

Med ljudskimi zdravili za mravlje je priljubljeno škropljenje s sodo ali borovo kislino. Tekočine z močnim vonjem, kot sta bencin ali kerozin, so dobra odvračilna sredstva..

Kemikalije za mravlje

Zdravljenje mravelj s posebnimi pripravki je najbolje opraviti spomladi, da ne poškodujemo grmovnic in drugih rastlin v državi. Če nameravate predelavo opraviti pozneje, pazite, da kemikalije ne pridejo v zelenjavo in sadje, nato pa v prehrano ljudi..

Zdravljenje mravelj s posebnimi pripravki je najbolje opraviti spomladi, da ne poškodujemo grmovnic in drugih rastlin v državi.Beljenje dreves pred mravljami

Zdravila za mravlje lahko kupite v kateri koli vrtni ali strojni trgovini. Za dajanje je najbolje uporabiti tekoče izdelke, ki ne izhlapijo hitro in imajo dober učinek..

Ta zdravila so priljubljena kot:

– Raptor

– Racija

– Geth.

Preberite tudi: Kako ravnati s klopi v državi

Če vse te metode ne pomagajo, boste morali uporabiti storitve zatiranja škodljivcev. Mravlje izginejo po prvem postopku, vendar ima ta metoda več pomanjkljivosti:

Če vse te metode ne pomagajo, boste morali uporabiti storitve zatiranja škodljivcev. Mravlje izginejo po prvem postopku, vendar ima ta metoda več pomanjkljivosti:

  • Denarne naložbe
  • Postopek se izvaja z močnimi kemikalijami, ki lahko poškodujejo rastline in hišne ljubljenčke..

Zdaj veste, kako se znebiti mravelj na svojem vrtu in na svojem vrtu, zato se lahko zlahka spopadete s temi žuželkami.Moda soda

Zdaj veste, kako znebite se mravlje na vrtu in na vrtu, zato se zlahka spoprimejte s temi žuželkami. Z lastnimi rokami lahko sadno drevje in grmičevje zaščitite pred škodljivci.