Odri

Odri so konstrukcija, potrebna za izvajanje gradbenih in popravljalnih del na čim bolj priročni in varni višini. Obstaja več glavnih vrst gozdov, upoštevajte nekatere od njih:

  1. Okvirni odri

Odri sestavljajo navpični (manj pogosto vodoravni) okvirji, povezani z diagonalnimi in vodoravnimi okvirji. Montaža je čim bolj enostavna, brez potrebe po posebnem orodju. Pogosto imajo takšne konstrukcije nizke stroške, zaradi česar so ena izmed najbolj priljubljenih in zahtevanih možnosti pri popravilu in dekoraciji ravnih fasad..

  1. Klinasti odri

Pri tej zasnovi morajo biti povezovalni elementi pritrjeni z jeklenimi klini, ki zadostujejo za pogon z navadnim kladivom. Te vrste konstrukcij se pogosto uporabljajo v letalstvu in ladjedelništvu, za postavitev prizorov in popravilo fasad..

  1. Vpenjalne konstrukcije

Odri te vrste se odlikujejo po relativno težki montaži, vendar imajo svoje prednosti: največja višina, uporaba – do 80 metrov, se lahko uporablja pri delu s kompleksnimi fasadami, na velikih površinah.

Za montažo boste potrebovali slepe in vrtljive sponke.

  1. Pin odri

Pri takšnih modelih odrov se uporabljajo varjeni zatiči, vstavljeni v cevi, ki jih z varjenjem pritrdimo na prečne stebre. Spodnji rob opornika se prilega čevlju. Za povečanje togosti se uporabljajo diagonalne. Ti modeli se pogosto uporabljajo pri zidarskih delih..

Za optimalno izbiro vrste konstrukcije je treba poznati naslednje parametre: višino stavbe, površino, na kateri bodo dela izvedena, konfiguracijo fasade, razpoložljivost mesta za namestitev, zahtevano nosilnost.

Nekaj ​​priporočil za izbiro odra za posebne naloge:

Za obloge in zidarska dela pri nizki višini – so primerni modeli okvirja.

Za popravila na visokih višinah – objemka, klin ali zatič.

Za delo s fasadami s kompleksno konfiguracijo, loki in kupolami je najbolje uporabiti vpenjalne konstrukcije.