Izdelava gredice z lastnimi rokami. Skrb za gredico na poletni koči

Urejene gredice in trate, lepo obrezano grmičevje in drevesa na vrtnem območju – to je idealna slika, o kateri sanja vsak vrtnar. Natančneje, gredica je zasnovana tako, da okrasi celotno spletno mesto in dvigne razpoloženje v celotni topli sezoni. Za njegovo ustvarjanje je potrebno veliko časa, potrpljenja in ustvarjalne domišljije, vendar bo rezultat vreden. Tako dišeči cvetlični otok narave bo zagotovo postal ponos svojih ustvarjalcev in navdušil obiskovalce..

Ustvarjanje in okrasitev gredice z lastnimi rokami

Izbira sedeža

Prvi korak je izbira mesta za gradnjo gredice. Ta postopek je treba sprejeti z veliko odgovornostjo, saj bo sijaj cvetenja rastlin odvisen od kraja. Gredico lahko postavite na odprto sončno območje ali v polsenčno območje. Zaželeno je, da sončna svetloba osvetljuje območje čim dlje, vendar vsaj 2-3 ure na dan. Ni priporočljivo izbrati senčnega območja, saj večina cvetočih rastlin za poln in kakovosten razvoj potrebuje veliko sončne svetlobe..

Zahteve glede tal

Obilno cvetenje rastlin v gredici je neposredno odvisno od hranilne vrednosti tal na njej. Zato zemlja potrebuje rodovitno, ohlapno, z dobrim dostopom do kisika in vodoprepustnostjo. Korenine rastlin morajo dobiti vsa potrebna hranila, zato je pred sajenjem cvetočih rastlin (približno v 1,5-2 mesecih) priporočljivo izkopati izbrano območje in med kopanjem dodati organska gnojila v tla..

Oblika in vsebina gredice

Vsak lastnik lahko po lastni presoji oblikuje obliko bodoče gredice, odvisno od njegove domišljije, velikosti spletnega mesta

Vsak lastnik lahko po lastni presoji oblikuje obliko bodoče gredice, odvisno od njegove domišljije, velikosti mesta. Vendar bi bilo dobro vnaprej razmisliti o njeni lokaciji, da bi bilo primerno skrbeti za rastline. Poleg tega je najpomembnejše vzdrževanje gredice. Tu je že vredno skrbeti za vsako podrobnost in malenkost, izbrati in kupiti le najbolj potrebne rastline. Pomembno je upoštevati čas in trajanje njihovega življenja in obdobja cvetenja, načine razmnoževanja in presaditve, dekorativne lastnosti, značilnosti nege in vzdrževanja.

Enoletnice in trajnice lahko posadimo na gredico, saj imata oba svoje prednosti. Na primer, ko vsako leto posadite enoletno cvetje, se bo gredica preoblikovala in izgledala kot nova. Poleg tega imajo enoletnice daljše obdobje cvetenja. Pozitivna kakovost trajnic je lažja nega, vendar potrebujejo redno pozornost. Cvetje – trajnice po določenem obdobju je treba presaditi, saj hitro rastejo in se starajo.

Če naj bi gredico postavili na odprto sončno območje in čez dan močno osvetlili, je treba cvetje izbrati v skladu s tem trenutkom. Svetloljubne rastline vključujejo kamilico, šarenice, vrtnice, dalije, potonike in lilije. Te trajnice dolgo cvetijo in se odlično ujemajo s številnimi sošolci..

Večnamenske zasaditve lahko naredite iz pritlikavih, srednje velikih in visokih osebkov. Na primer, v ospredju, ob robu gredice, so vrste in sorte talne odeje videti odlično. So okras gredice ne le v času cvetenja, ampak tudi na njenem koncu, saj se po celem poletju širijo po tleh z gosto, bogato zeleno preprogo.

Tudi rože, ki dosežejo višino 1,5-2 m, lahko posadimo v veliko gredico.V ozadju bodo videti popolno. Če je površina ročno izdelanega cvetličnega vrta majhna, morate posaditi rože, ki zrastejo v višino 50-60 cm.

Če pri izbiri rastlin upoštevamo čas cvetenja vsake izmed njih, potem bo gredica neprestano cvetela in dišala do pozne jeseni. Na primer, spomladansko cvetje, kot so tulipani, narcise in krokusi, za kratek čas razveseli oko. V približno enem mesecu bo mesto izgubilo svojo privlačnost. Po koncu cvetenja lahko posadite druge rastline (enoletnice) – ognjiče, petunije, ageratum ali cinije. Te vrste ohranijo svoj dekorativni učinek do prve zmrzali..

Za gredico na senčnem mestu se priporočajo trajnice praproti, astilbe, hosta, zimzeleni, šmarnice, buzulnik in enoletne pozabljenke, mačeh. V oskrbi so nezahtevni, v poletnih mesecih izgledajo odlično na spletnem mestu in potrebujejo le obilno dnevno zalivanje.

Skrb za gredico na poletni koči

Skrb za gredico na poletni koči

Glavna nega cvetlične postelje je naslednja:

  • Redno in pravočasno zalivanje.
  • Rahljanje tal in odstranjevanje plevela.
  • Obrezovanje odmrlih rastlin in odmrlih brstov.
  • Uporaba prelivov in gnojil.

Vse te dejavnosti prispevajo k ohranjanju dekorativnih lastnosti, bujnemu in dolgemu obdobju cvetenja, zagotavljanju potrebne prehrane in odpornosti na škodljivce in bolezni. Ena glavnih stvari pri kakovostni oskrbi je pravočasna uporaba gnojil, potrebnih za rastline. Priporočljivo je, da vsaj dvakrat na mesec v presledku 15 dni nanesete kompleksno mineralno oblogo z vsemi pomembnimi mikroelementi..

S kreativnim razmišljanjem in veliko željo lahko tudi najbolj navadna gredica postane prava mojstrovina. Za začetek bo za ustvarjanje izvirne cvetlične aranžmaje dovolj en kvadratni meter zemlje.

Izdelava gredic v bližini hiše (video)

Počitniška hiša v cvetju Dekoracija gredic v bližini hišePočitniška hiša v cvetju Dekoracija gredic v bližini hiše