We lichten de sluier van de mysterieuze wereld van de kunst op 

Verzamelaars over de hele wereld besteden miljoenen dollars aan het kopen van enkele van de beroemdste en kostbaarste schilderijen van de grootste schilders in de geschiedenis. Elke foto weerspiegelt het wereldbeeld en de manier van denken, de mentaliteit van de corresponderende kunstenaar – namelijk dit vermogen om de eigen emoties en innerlijke werelden zo levendig en levendig op het doek te brengen, is wat de zeer getalenteerde en ingenieuze schilder onderscheidt. De afbeeldingen, de versleutelde berichten, verborgen betekenissen en symbolen die jarenlang zijn geanalyseerd, genieten grote belangstelling over de hele wereld. Veel reisliefhebbers gaan naar een bepaalde bestemming omdat ze zich aangetrokken voelen door de cultuur en het artistieke erfgoed. Als je gepassioneerd bent door de schilderkunst, kom dan langs om een ​​geweldige wereld te ontdekken!

Het genie – Leonardo da Vinci

leonardo beroemde schilder genie

We beginnen met wat ongetwijfeld het grootste genie aller tijden is en zijn meest besproken en gereproduceerde schilderij aller tijden – Leonardo da Vincis La Gioconda (de serene) uit de 16e eeuw. Er zijn verschillende veronderstellingen gemaakt over het beroemdste schilderij ter wereld – sommige kunstonderzoekers pleitten zelfs voor de stelling dat de zogenaamd afgebeelde vrouw van een koopman eigenlijk een eigenaardige vrouwelijke representatie van de kunstenaar zelf zou moeten zijn.

Op de vraag hoe de vrouw erin slaagde zo lang bewegingsloos te blijven met behoud van haar unieke glimlach, antwoorden veel wetenschappers met de hypothese dat Mona Lisa leed aan een ziekte die haar gezichtsspieren verlamde. Volgens Franse en Canadese onderzoekers was de Mona Lisa zwanger toen Leonardo de foto voltooide. Het meest bezochte museum van vandaag bewaakt het beeld en trekt jaarlijks duizenden bewonderaars. Sommigen geloven echter dat in plaats van het origineel een reproductie van de Gioconda in het Louvre is te zien – het werk van da Vinci zelf zou eigenlijk niet in Parijs kunnen staan, maar in de Hermitage in Sint-Petersburg?!

Beroemde schilders – Vincent van Gogh en zijn sterrennacht

van gogh beroemde schilders

Sterrennacht – een van de beroemdste schilderijen van van Gogh, die nu in de Museum voor Moderne Kunst in New York is te zien en inspireerde componist Don McLean om in 1970 het nummer “Starry, Starry Night” uit te brengen. Hoewel de kunstenaar in zijn hele leven maar één schilderij verkocht, veranderde hij na zijn dood in een van de beroemdste schilders ter wereld en een vertegenwoordiger van het post-impressionisme.

Guernica – het meesterwerk van Pablo Picasso

picasso beroemde schilder genie

Picasso maakte het wereldberoemde schilderij Guernica voor het Spaanse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Parijs in mei 1937, in opdracht van de regering van de Spaanse Republiek. De schilder illustreert zijn eigen kijk op de luchtaanval op de vredige Spaanse stad Gernika, die tijdens de burgeroorlog volledig werd verwoest door de Duitse en Italiaanse bondgenoten van Francisco Franco. Het schilderij is toegewezen aan het kubisme en is geschilderd in zwart-wit. Dit schilderij, dat vooral schaduweffecten en kleurnuances aanraakt, impliceert het idee van de beeldende kunst dat de afbeelding zelf een grote waarde heeft die niet wordt beïnvloed door de tonaliteit en de schildertechniek. Omdat het werk de chaos en het geweld van de oorlog weergeeft, werd het al snel een symbool van vrede en pacifisme. Tegenwoordig is Guernica in Museo Reina Sofia in Madrid.

Beroemde schilder – Sandro Botticelli

beroemde schilder sandro botticelli

Dankzij zijn politieke connecties slaagde Botticelli erin zijn meesterwerk The Birth of Venus te redden van openbare verbranding vanwege het heidense thema. Op het doek stond de Griekse godin van liefde en schoonheid Venus afgebeeld – de Horen (godinnen van de seizoenen) geven haar een mantel terwijl ze uit een enorme schelp springt. Het schilderij is te vinden in het centrum en de geboorteplaats van de Renaissance – Galleria degli Uffizi in Florence.

Gustav Klimt – degene die de kus schilderde

gustav klemt beroemde schilders

Het schilderij The Kiss is gemaakt tijdens de gouden periode van de kunstenaar 1907-1908 en toont een paar geliefden in verschillende tinten goud. Het schilderij wordt beschouwd als het bekendste werk van Klimt – sommige kunstonderzoekers zijn van mening dat deze foto de schilder zelf weergeeft met zijn oude partner Emilie Flöge in het meest intieme moment van kussen. van de Oostenrijkse Galerie Belvedere in het Belvedere Paleis.

Beroemde schilders – De Schreeuw en Edvard Munch

edvard munch schilder noorwegen

Het beroemde en ietwat vreemde schilderij van de Noorse kunstenaar Edvard Munch is gemaakt in 1893, de schilder heeft vier versies van dit schilderij gemaakt. Een ervan bevindt zich in de Norwegian National Gallery in Oslo, de tweede is in privébezit van een Noorse miljonair en de andere twee bevinden zich in Munch Museum in de Noorse hoofdstad. Zo zag het er tenminste uit tot 2004, toen een van de twee versies werd gestolen en tot op de dag van vandaag als verloren wordt beschouwd.

Claude Monet en de waterlelies

Het beroemde schildertalent van Monet

De Franse impressionist Claude Monet creëerde een serie van 250 olieverfschilderijen – de ‘waterlelies’ die hij noemde, verbeelden de felgekleurde tuinen in zijn huis in Giverny, Noord-Frankrijk. De schilderijen zijn verspreid over de hele wereld en bevinden zich in de grootste musea in Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan. De grootste collectie van Monet (meer dan 150 kunstwerken) is ondergebracht in een 19e-eeuws landgoed – de Marmottan-museum in Parijs.

In principe zou het onmogelijk zijn om alle beroemde en bezienswaardige schilderijen van de grote schilders in één artikel te presenteren. Onze kunstschat bevat ook tal van foto’s die gewoon wachten op uw bezoek!

Nou … dat is het … ga je gang en verken de wereld van de kunst zelf!

Enkele van de beroemdste kunstwerken bevinden zich in het Louvre

Louvre beroemde schilders musea

Beroemde schilders – kom hier en laat u betoveren door het meesterwerk van van Gogh

new york museum moderne kunst

Beroemde schilders – The Guernica Original is in Spanje

museum spanje beroemde schilders foto's

Florence is de moeite waard met zijn talrijke bezienswaardigheden en vooral La Galleria degli Uffizi

beroemde schilder florence galerij

Beroemde schilders – Paleis Belvedere en Gustav Klimt wachten op uw bezoek!

belvedere oostenrijk galerij museum

Het Munch Museum trekt jaarlijks duizenden bezoekers

veel museum oslo schilderkunst

Parijs is de stad van de kunst!

museum mormottan parijs monet