Bestrijd ongedierte - zo voorkom je ongedierte in huis!

We kijken allemaal uit naar de zomer! Dit is het seizoen dat ons de meeste stemming geeft. Helaas niet alleen dat, maar ook veel ongewenste gasten in hun eigen vier muren. Wanneer de temperaturen stijgen, beginnen de paradijselijke tijden voor het ongedierte en de nachtmerries voor elke huiseigenaar. Je kunt niet lekker in bed liggen als er ook bedwantsen “leven”. Zelfs de gezellige zomeravond en het heerlijke diner zijn moeilijk te genieten als er fruitvliegjes of voedselmotten in de keuken zijn, of erger nog – wanneer muizen van achter de kast naar buiten gluren. Het zou ook erg ongemakkelijk zijn als onze favoriete kleding beschadigd zou raken door kledingmotten. De insecten in het appartement zijn echter niet alleen vervelend, ze kunnen ook onze gezondheid schaden. Hierdoor is de Ongediertebestrijding uitermate belangrijk. Om het ongedierte met succes te bestrijden, moet je de soort goed kennen om er op de beste manier en met de juiste huismiddeltjes vanaf te komen. Klinkt dat moeilijk? Maak je geen zorgen – er komt hulp! In dit bericht noemen we de meest voorkomende soorten ongedierte en hoe je er vanaf kunt komen!

Thuis ongedierte – vecht tegen verschillende soorten ongedierte

Insecten in huis - bestrijd verschillende soorten ongedierte

Om een ​​succesvolle strategie voor een goede bestrijding te ontwikkelen, is het allereerst belangrijk om het soort plaagdier te bepalen. Voordat u zelf het ongedierte in het appartement probeert te verwijderen, raden we u aan professionele hulp te zoeken. de Verdelger bieden tegenwoordig moderne middelen en technologie waarmee de ongediertebestrijding efficiënter en effectiever is zonder schadelijke gifstoffen. Wil je het ongedierte zelf bestrijden, dan hebben wij de meest voorkomende ongediertesoorten en handige tips voor je op een rijtje gezet.

 • Vecht tegen kledingmotten – Er zijn speciale vangplaten op de markt die feromonen bevatten om de mannetjes aan te trekken. Als je het ongedierte met huismiddeltjes wilt bestrijden, zijn de lavendelzakjes in de garderobe zeer effectief tegen kledingmotten. Een ander type natuurlijke mottenbescherming zijn de cedermottenringen. We raden ook aan om kleding op 60 graden te wassen die mogelijk is aangetast door wasmotten.
 • Bedmijt professionele behandeling vereisen en bedwantsbestrijding moet zeker door een verdelger worden gedaan. Anders is het belangrijk om te weten dat bedwantsen niet van extreme temperaturen houden. Alle dingen uit besmette kamers moeten worden ingepakt en ingevroren, of ze kunnen enkele uren in de zon worden gelaten. Aangetaste kleding en beddengoed kunnen in de wasmachine op 60 graden gewassen worden.
 • Mieren in huis is een veel voorkomend probleem waarmee huiseigenaren worden geconfronteerd. Om de mieren te bestrijden, moet je eerst het nest vinden. Meng bakpoeder met poedersuiker en strooi het mengsel direct op het nest. Een alternatief is om daar wat azijn te spuiten. De geur van kruiden, tea tree olie, lavendel en munt kan ook heel nuttig zijn bij het bestrijden van de mieren in huis.
 • Vecht tegen wespen – in de zomer is onze eigen tuin ons tweede thuis. Ieder van ons weet heel goed wat een gezellige barbecue-avond in de tuin kan verstoren. Natuurlijk de vervelende wespen en muggen. De geur van knoflook, basilicum en citrusvruchten kan de wespen weghouden van de tafel. Het koffiepoeder is ook een echt wonder als het gaat om het bestrijden van wespen.

Vecht tegen wespen

8 tips om het vervelende ongedierte te voorkomen

Als je al van de beestjes in huis af bent, dan wil je zeker geen ongenode gasten meer in je appartement. Volg deze tips en trucs om ongedierte in uw huis in de eerste plaats te voorkomen:

 1. Dicht de gaten en scheuren af bij u thuis met voegmiddel of plamuur.
 2.  Essentiële oliën voel het ongedierte – doe-het-zelf geurende zakjes met lavendel of geurballen kunnen helpen om het ongedierte uit je huis te houden.
 3. Ventileer regelmatig! 
 4. Winkel Eten alleen in goed afgesloten blikken.
 5. Verwijder etensresten onmiddellijk. 
 6. Monteer de vliegenhor
 7. Houd het slaapgedeelte van uw huisdier schoon.
 8. Plaats ze alleen verse was in de kast.

Leg alleen verse was in de kast.

Afbeeldingsbron: Depositphotos