Vetvlekken van tapijt verwijderen

Vetvlekken zijn hardnekkig en meestal niet te verwijderen met een gewoon wasmiddel in de wasmachine. Maar is het de moeite waard om je favoriete blouse weg te gooien alleen vanwege bijvoorbeeld een lelijke olievlek of het nieuwe tapijt te verwisselen? In dit artikel geven we je een paar handige tips om gemakkelijk verschillende soorten vetvlekken te verwijderen – van kleding, gestoffeerde meubels, tapijten en zelfs behang en muren. Probeer onze ideeën uit en laat het appartement stralen met netheid!

Verse vetvlekken verwijderen – effectieve reinigingsmethoden

Vetvlekken uit kleding verwijderen

Effectieve reinigingsmethoden verwijderen vetvlekken van jeans

Vetvlekken verwijderen uit kleding in de wasmachine

Verwijder vetvlekken vers shirt

Verwijder vetvlek van het etiket Voorbeeld van het kledingstuk

Verwijder snel en gemakkelijk olie uit kleding

oude vetvlekken kleding volledig verwijderen

In principe geldt: hoe verser de vlekken, hoe makkelijker ze uit kleding te verwijderen zijn. Na verloop van tijd dringt het vet diep in de vezels door en wordt schoonmaken steeds moeilijker, dus het is van het grootste belang om zo snel mogelijk te reageren. Probeer eerst de vlek met de hand uit te wassen – met een goed waspoeder op ongeveer 60 ° C. Wees echter voorzichtig – sommige stoffen, zoals wol en zijde, zijn kwetsbaar en kunnen geen hoge temperaturen verdragen! Het is het beste om het etiket op het kledingstuk te controleren voordat u begint met wassen. Voor delicate stoffen die alleen koud gewassen kunnen worden, moet u speciale ontvettingsmiddelen gebruiken – u vindt een breed assortiment in supermarkten. Als alternatief kunt u ook vloeibare zeep of wasmiddel gebruiken. Verse vetvlekken kunnen ook droog worden verwijderd – hiervoor heeft u een beetje babypoeder of aardappelmeel nodig, dat het vet enkele minuten uit de tissue kan opnemen.

Oude vetvlekken verwijderen – tips en trucs voor kleding en textiel

Vetvlekken verwijderen uit kledingoverhemd

Vlekken verwijderen Vet Overhemd Tips en trucs

Verwijder verse vetvlekken uit kleding

Verwijder olievlekken van jeans in de wasmachine

Vlekken verwijderen vet effectieve reinigingsmethoden galzeep

verwijder oude vetvlekken uit kleding galzeep

Oude vetvlekken uit kleding verwijderen met zuiveringszout

Oude vetvlekken uit kleding verwijderen Tips en trucs

Helaas is het vaak niet mogelijk om de vlekken direct te behandelen – bijvoorbeeld als je tijdens je lunchpauze je favoriete blouse bevlekt met mayonaise. Oude vlekken kunnen ook volledig worden verwijderd met galzeep, pure alcohol uit de apotheek of terpentine, omdat deze stoffen de eigenschap hebben het vet zeer snel op te lossen. U moet de galzeep op de vlekken aanbrengen en 15 minuten wachten, en als u benzeen of alcohol gebruikt, kunt u het beste een schone doek in de vloeistof weken en ongeveer 10 minuten laten intrekken.

Vetvlekken reinigen – gestoffeerde meubels

Verwijder vetvlekken vers stoffering bank

Vetvlek verwijderen met huismiddeltjes voor bekleding

Verwijder vetvlekken volledig van de bank

Vetvlekken verwijderen van stoelbekleding

Bekleding reinigen en vlekken verwijderen

Vetvlekken auto verwijderen

Vetvlekken van bekleding verwijderen

verwijder oude vetvlekken bekleding bank

Tips en trucs om vetvlekken te verwijderen

Verwijder vetvlekken van stoffering babypoederstofzuigers

In principe zijn de vetvlekken op gestoffeerde meubels zoals banken, fauteuils en banken bijzonder hardnekkig omdat het vet diep onder de bekleding doordringt. In dit geval is de volgende reinigingsmethode het beste: een beetje mineraalwater op de verse vlek gieten en even laten inwerken (het aardappelmeel kan een deel van het vet opnemen). Reinig de bekleding vervolgens met een mild schoonmaakmiddel of een beetje terpentine. Succes gegarandeerd!

Vetvlekken verwijderen uit tapijten

Maak het tapijt schoon met huismiddeltjes om vetvlekken te verwijderen

Vlekken verwijderen vet met aardappelmeel

Vlekken van vettapijt verwijderen met zuiveringszout en azijn

Vetvlekken verwijderen Tips voor het genezen van tapijt

Stofzuigers verwijderen vetvlekken van het tapijt

Vetvlekken verwijderen met huismiddeltjes voor tapijt

Verwijder olievlekken van tapijt babypoeder

Vetvlek van het tapijt verwijderen

De verse vetvlekken op het tapijt kunnen het beste worden verwijderd met babypoeder – laat het poeder 10-15 minuten op het vervuilde oppervlak liggen en zuig het af. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, probeer dan een schone katoenen doek, zeep en lauw water om hem volledig te reinigen. Dezelfde methode helpt bij oude, reeds uitgedroogde vetvlekken. Maar je moet de vlek vooraf vloeibaar maken met warm water of, nog beter, met een eetlepel plantaardige olie, zodat je hem kunt verwijderen met babypoeder. U zult overtuigd zijn – met deze reinigingsmethode zijn de lelijke vlekken in een mum van tijd verdwenen!

Vetvlekken verwijderen – behang en muren

Effectieve methoden om olie uit kleding te verwijderen

Vetvlekken van keukenmuur verwijderen

maak de keuken schoon vetvlekken verwijderen

Vetvlek verwijderen met galzeepmuur

Vetvlekken van behang verwijderen

Vetvlekken behangmuur verwijderen

Vooral in de keuken komen vetvlekken op behang en muren veel voor. De volgende reinigingsmethode is echter bijzonder effectief: druk een vel vloeipapier op de vlek en pak het strijkijzer. U moet bijzonder voorzichtig zijn bij het strijken van het papier en ervoor zorgen dat de temperatuur niet te hoog is. Het doel is om de warmte te gebruiken om het vet weer vloeibaar te maken, zodat het vloeipapier het kan opnemen. Als het gaat om vetvlekken op behang, kun je ze ook proberen af ​​te wassen met een beetje galzeep – deze variant is ideaal voor zowel verse als oude en droge vlekken. We wensen je veel succes!