Wasmachines symbolen

Wasborden zijn veel meer dan vervelende kledinglabels. Vaak worden ze gewoon afgeknipt en weggegooid, maar dat kan een grote vergissing zijn omdat ze ons belangrijke informatie geven over het soort textielverzorging dat het specifieke kledingstuk nodig heeft – wassen, drogen, strijken, bleken, professionele reiniging, enz. Dat wil zeggen waarom leggen we je uit In dit artikel de betekenis van de belangrijkste wassymbolen die je kunnen helpen om de schoonheid en goede conditie van je kleding zo lang mogelijk te behouden. Veel leesplezier!

Wasborden geven ons belangrijke informatie

Wasmachine teken onderhoudsinstructies

Wasetiketten betekenis

Af te drukken wassymbolen

Wasmachine teken

Wasmachine teken lijst

Wasmachines symbolen betekenis

Wasmachine teken pictogrammen

Handwas wasborden

Wasborden verzorgingssymbolen textiel

Onderhoudsinstructies kleding wassen

Af te drukken wassymbolen

De symbolen voor wassen stellen meestal een wastobbe voor met in het midden het cijfer dat de hoogste wastemperatuur aangeeft waarop het kledingstuk gewassen kan worden zonder het te beschadigen. Normaal gesproken is dit 30 graden voor fijne was, 40 graden voor gekleurde kleding, 60 graden voor gekleurd beddengoed en 90 graden voor wit beddengoed. Een streep onder het symbool betekent dat het kledingstuk alleen gewassen mag worden op een zacht programma waarbij de trommel maar halfvol is. Twee lijnen onder de wastobbe staan ​​voor zeer gevoelige stoffen die alleen mogen worden gebruikt op een speciaal zacht programma / wolprogramma. In dit geval mag de trommel niet meer dan een derde vol zijn. Als er geen temperatuurinformatie te zien is, maar een hand in de wastobbe, is alleen handen wassen toegestaan. En een doorgestreepte wastobbe betekent dat dit wasgoed niet in de wasmachine mag, maar alleen professioneel.

Belangrijke wasborden – bleken

Uitleg symbolen wasmachines

Wasbord was kleren op de juiste manier

Onderhoudsinstructies voor bleken

Het driehoekje geeft informatie over de mogelijkheden om het kledingstuk te bleken. Een lege driehoek staat voor mogelijk bleken zowel met chloor als met allesreinigers die zuurstof bevatten. Twee schuine lijnen in de driehoek betekenen echter dat het kledingstuk alleen met zuurstof kan worden gebleekt. De letters “CL” in de driehoek staan ​​voor kledingstukken die alleen met chloor behandeld mogen worden, en als de driehoek is doorgestreept is bleken niet toegestaan.

droog

Uitleg waslabel

Wasbord droger

Onderhoudsinstructies voor het drogen van was

Droog je kleren

Wasetiketten belangrijke informatie

Wasbord droger

Wassen om de was te drogen

Het algemene symbool voor drogen is een vierkant, maar het heeft veel verschillende variaties waarvan u moet weten wat ze betekenen. Als er een cirkel in het vierkant is, betekent dit trommeldrogen. Als er een punt in een cirkel is, betekent dit alleen drogen op de zachte cyclus en op een lage temperatuur. Twee stippen in de cirkel symboliseren echter dat je de normale uitrusting kunt gebruiken om het kledingstuk te drogen. Als het symbool is doorgestreept, betekent dit natuurlijk dat trommeldrogen niet is toegestaan. Een leeg vierkant staat voor natuurlijk drogen – een verticale lijn in het vierkant geeft bijvoorbeeld aan dat je het stuk lijm aan de waslijn moet hangen. Als je twee verticale lijnen hebt, moet je de was druipnat ophangen en als je een of twee schuine lijnen in de linkerhoek ziet, moet het kledingstuk in de schaduw worden gedroogd.

ijzer

Wasbord strijken kleding

Was teken betekenis

Wasmachine teken

Waslabel belangrijke betekenis

Onderhoudsinstructies voor wasteken

Het teken voor strijken is gemakkelijk herkenbaar – een klein strijkijzer. Als er een stip in het strijkijzer zit, betekent dit dat het kledingstuk alleen op een lage temperatuur (rond 110 ° C) mag worden gestreken. Op twee punten zou je een gemiddelde temperatuur (150 ° C) kunnen gebruiken, en op drie punten – hoog (200 ° C). Net als bij de andere wassymbolen betekent een doorgestreept strijkijzer dat je niet mag strijken.

Professionele reiniging

Connect kachel was teken

Wasbord stomerij

Wassen drogen Onderhoudsinstructies

Een cirkel is het symbool voor professionele reiniging. De lege, doorgestreepte cirkel geeft aan dat het kledingstuk niet chemisch gereinigd mag worden. Een cirkel met de letter “P” geeft aan welke stoffen moeten worden gebruikt voor het reinigen – in dit geval perchloorethyleen en koolwaterstof. De letter “F” betekent alleen koolwaterstof. Als er een lijn of twee onder de cirkel staat, duidt dit opnieuw op een zachtaardig proces. De letter “W” in de cirkel is een symbool voor nat reinigen, waarbij het wasgoed wordt gereinigd met een oplossing op waterbasis. Zodra de “W” is onderstreept, betekent dit zachte reiniging, en als u twee slagen onder de cirkel doorgeeft, moet het proces bijzonder voorzichtig zijn. Als het symbool is doorgestreept, is professionele natreiniging weer niet toegestaan.