Handige tips om zonnebrand te behandelen

Brengt u elk jaar uw zomervakantie aan zee door? Dan heb je vast wel eens zonnebrand opgelopen. De kracht van de zon op het strand wordt vaak onderschat en het is al te laat om jezelf te verbranden. Bij een gevoelige huid is bijvoorbeeld een half uurtje in de felle zon voldoende om te roosteren. Gelukkig zijn er enkele huismiddeltjes die kunnen helpen de ongemakkelijke symptomen zoals roodheid, pijn, jeuk en branderigheid te verlichten en de huid sneller te laten genezen. In dit artikel geven we je 10 daons, en we hopen dat deze informatie je kan helpen. Veel plezier tijdens het lezen!

Huismiddeltjes tegen zonnebrand: kwark, yoghurt of magere melk

Yoghurt verbrandt effectief door de zon

Strand sterke zon huidverzorging

Yoghurt helpt bij zonnebrand

Yoghurt, kwark of magere melk zijn prachtige en zeer effectieve remedies tegen zonnebrand. De vetten en eiwitten die deze producten bevatten kalmeren de geïrriteerde huid en versnellen de genezing. Het enige wat je moet doen is yoghurt op de verbrande plek smeren en afwassen met lauw water zodra het warm wordt. Als je magere melk gebruikt, kun je deze mengen met water in een verhouding van 1: 1, voeg een paar ijsblokjes toe en laat er een schone doek in weken. Laat de doek ongeveer 5 minuten inwerken op de verbrande huid.

Effectieve natuurlijke remedie tegen zonnebrand – aloë vera

Aloë Vera helpt zonnebrand

Aloë Vera huidverzorging

Effectieve huismiddeltjes tegen zonnebrand

Aloë Vera voor een mooiere huid

Aloë Vera is een van de beste huismiddeltjes voor elk type huidprobleem. De gel in de bladeren van de plant heeft een verkoelende werking en voorziet de huid van vitamines, mineralen en vocht. Snijd een vel aloë vera in de lengte door en gebruik een mes om de gel eruit te schrapen. Breng vervolgens de gel eenvoudig aan op de verbrande huid en herhaal indien nodig.

Behandel de zonnebrand met appelciderazijn

Appelciderazijn kalmeert de geïrriteerde huid

Breng zonnebrandcrème voor op het strand in de zomer aan

Huismiddeltjes met appelciderazijn zijn effectief

Je kunt zonnebrand ook behandelen met appelciderazijn. De azijn heeft een verkoelend effect en kan irritatie verlichten. Gebruik appel- of witte azijn, die niet zo sterk is als de wijnazijn, en breng de vloeistof aan op de aangetaste plekken met een watje. We raden aan om de azijn te mengen met een beetje water omdat het de huid net zo snel kan uitdrogen.

Aardappelschijfjes hebben een kalmerend effect

Huismiddeltjes zonnebrand aardappel

Zomer strand zonbescherming kinderen

Bedek de verbrande huid met aardappelen

De verbrande huid kan ook worden gekalmeerd met aardappelschijfjes. U hoeft alleen maar een aardappel in plakjes te snijden en deze direct op de rode plekken te leggen. Nadat het verkoelende effect is uitgewerkt, kunnen de schijven worden omgedraaid of verwijderd. In het geval van een sterke en zeer pijnlijke zonnebrand raden we aan om de aardappelen in een blender te pureren en de brandwond te behandelen met de resulterende pasta.

Verlicht het ongemak met zuiveringszout

EHBO bij zonnebrand bij zonnebrand

Zuiveringszout Huismiddeltjes Zonnebrand

Zomerhitte droge lippen

Drink veel water in de zomer

De onaangename symptomen kunnen net zo effectief worden verlicht met zuiveringszout. Zuiveringszout kan de pH van de huid reguleren, zodat het kan worden gebruikt om de geïrriteerde huid te kalmeren. Los wat frisdrank op in koud water en wrijf het mengsel voorzichtig met een watje op de brandende huid.

Tomatenschijfjes koelen de verbrande huid

Tomaat EHBO zonnebrand

Zonnebrand behandelen gezicht

Huismiddeltjes tegen zonnebrand tomaten

Onze volgende suggestie is om de zonverbrande huid te bedekken met plakjes tomaat. Tomaten hebben een kalmerend en verkoelend effect, waardoor je klachten kunt verlichten.

Zwarte of groene thee

Thee huismiddeltjes zonnebrand

Zwarte thee behandelt zonnebrand

Handige tips om zonnebrand te behandelen

Het volgende huismiddeltje om te gebruiken voor zonnebrand is thee. Zwarte of groene thee bevat looizuur, wat een gunstig effect heeft op de huid en pijn kan verlichten. Giet kokend water over 5-7 theezakjes en als de thee is afgekoeld, neem dan een doek op en behandel de brandwond. Bevochtigde theezakjes kunnen ook als kompressen worden gebruikt. En als het vuur bijzonder groot is, kun je zelfs in thee baden.

komkommer

Gebruik komkommers als huismiddeltje

Plakjes komkommer behandelen zonnebrand

Net als de aardappelen en tomaten hebben komkommers een kalmerend effect op een verbrande en geïrriteerde huid. Bedek het getroffen gebied met plakjes komkommer en geniet van hun verkoelende effect!

havermout

Huismiddeltjes voor havermout bij zonnebrand

Havermoutpap zonnebrand

Bij een sterke en uitgebreide brand kunt u havermout gebruiken. Er zijn twee opties: ofwel een pasta van 1/2 kopje havermoutmeel, 1/4 kopje melk en een beetje honing bereiden, ofwel een kopje fijne havermout geven in een vol bad met warm water. Laat het water afkoelen en laat het ongeveer 20 minuten weken.

Kokosnootolie

Kokosolie voor een mooie huid

Voordelen van kokosolie Huidverzorging

Gebruik zonnebrandcrème voor op het strand

Kokosnootolie hydrateert de huid en heeft een ontstekingsremmende werking. Dit maakt het het ideale huismiddeltje voor een verbrande en geïrriteerde huid die het ongemak snel kan verlichten.