Modern hoogglans rechthoekig wandmeubel

Het wandmeubel is tegenwoordig een noodzaak in elk modern appartement en hier bieden we je 30+ coole ontwerpideeën waaruit je inspiratie kunt putten. Bekijk onze foto’s voor moderne bovenkasten en laat u inspireren!

Modern wandmeubel – een noodzaak voor elk appartement

Moderne wandmeubel

Een modern wandmeubel is een goed idee voor in de woonkamer, maar kan ook heel handig zijn in de slaapkamer of keuken. Het wordt ook wel wandmeubel of aanbouwwand genoemd en bestaat uit meerdere elementen – open planken, vitrinekasten met glazen deuren, opbergelementen zoals lades etc. Vaak is het wandmeubel ook voorzien van een tv-element. Op deze manier zijn de televisie en alle extra apparaten goed geïntegreerd in de faciliteit.

De voordelen van een wandmeubel liggen voor de hand: het bespaart ruimte en kan daarom erg handig zijn in een klein appartement. De bovenkasten bieden veel opbergruimte waar je van alles kunt opbergen – zo voorkom je chaos in de woonkamer. En last but not least: wandkasten zien er stijlvol en modern uit en kunnen een blikvanger in de kamer worden. Er zijn een aantal modellen om uit te kiezen, waarvan hieronder enkele. Lees verder!

Een slim idee om ruimte te besparen

Modern wit leren imitatie wandmeubel

De eigentijdse wandkasten zijn vaak voorzien van geïntegreerde led-verlichting en kunnen zelfs omgebouwd worden zodat ze meerdere creatieve oplossingen bieden voor het interieur. Vooral dat laatste is typerend voor de modulaire wandkasten, die zijn opgebouwd uit losse componenten die naar eigen smaak en behoefte kunnen worden ingedeeld. Er zijn ook modellen met een variabele opstelling van de planken. In de meubelzaken vind je bovenkasten in verschillende designs – van klassiek hout tot elegant staal tot de modernste hoogglans oppervlakken. De spiegel- en glasfronten evenals de kastdeuren van interessante materialen met mooie details zijn een echte blikvanger in de woonkamer! Het is niet altijd nodig om hem aan de muur te bevestigen. Voor de wandkasten die aan de wand worden bevestigd, worden meestal houtvezelplaten van eiken, walnootfineer of beukenhout gebruikt. De montage is zo eenvoudig dat u het gemakkelijk zelf kunt doen.

Modern wandmeubel: coole designideeën om verliefd op te worden

Modern minimalistisch wandmeubel

Wij raden u aan het design van de bovenkast af te stemmen op de inrichtingsstijl. Voor een minimalistisch of Scandinavisch interieur hebben de neutrale en pasteltinten de voorkeur, maar is je woonkamer ingericht in een landelijke stijl, dan kan je ook kiezen voor een kleurrijk wandmeubel in warme tinten. Het kleurrijke meubel zal zeker meer sfeer in het interieur brengen! De eenvoudige en monochrome modellen met hoogglanzende oppervlakken zien er echt elegant en discreet uit en zijn de beste keuze voor een modern interieurontwerp! Op de planken en in de kasten kun je borden, glazen, fotoalbums, gezelschapsspelletjes en decoraties rangschikken. Met de juiste verlichting zet je de objecten op de juiste manier in de scene. Als de wandkast geen geïntegreerde verlichting heeft, kun je deze ook zelf vormgeven – bijvoorbeeld met led-strips. Een flatscreen-tv past normaal gesproken bij de bovenkasten met een tv-element.

Tips voor de kopen

Wandmeubel moderne kasten dicht

In de woonwinkels vind je naast het wandmeubel ook bijpassende highboards, dressoirs en vitrines. Zo breid je je wandmeubel als het ware uit en creëer je nog meer ruimte voor verschillende objecten. Enkele voorbeelden hiervan vindt u onder onze afbeeldingen hieronder. Bij het kopen van een wandmeubel raden wij u aan om bijzondere aandacht te besteden aan kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit. De mooie uitstraling zou ook een voordeel zijn. De prijs kan sterk variëren – er zijn zowel eenvoudige bovenkasten gemaakt van houten latten, die erg goedkoop zijn, als designmodellen gemaakt van hoogwaardige materialen, leer en stoffen die veel geld kosten. Zoals reeds vermeld, kunt u het wandmeubel ook zelf bouwen. Dit doe-het-zelf-idee is interessant, niet bijzonder moeilijk en gewoon perfect als een project voor je vrije tijd!

Wandmeubel modern zwart wit stijlvolle look

zwart wandmeubel met geïntegreerde led-verlichting

Modern wandmeubel, houten kasten praktisch

Selecteer wandmeubel

Wandmeubel vierkante planken

Bovenkast, rechthoekig, afgerond, hoogglans

Tips voor wandmeubels kopen

DEdesignideen aanbouwmuur

Aanbouwmuur minimalistische woonkamer

Aanbouw muur hout

Moderne ruimtebesparende bovenkast

Modern wandmeubel met LED behang, stoere uitstraling

Aanbouwwand gewoon praktisch

Aanbouwwand met TV LED verlichting

Wandmeubel tv-element

Tips en ideeën voor wandmeubels kopen

Modern tv-element wandmeubel met geïntegreerde led-verlichting

Modern wandmeubel als accent in de woonkamer

Modern wandmeubel met praktische boekenplanken

Wandmeubel moderne hoogglans LED-verlichting

Wandmeubel moderne coole designs

Wandmeubel in wit minimalistisch

Designer wandmeubel lange planken

Modern wandmeubel met een prachtige uitstraling

Moderne wandmeubeltips kopen

Wandmeubel met vierkante houten planken

minimalistische woonkamer met wandmeubel

Modern hoogglans wandmeubel zeer stijlvolle uitstraling

Wandsysteem moderne open planken kasten TV element

Ideeën en suggesties voor moderne wandmeubels

Wandmeubel met indirecte verlichting