obrti iz želoda

Verjetno mnogi otroci med jesensko hojo zunaj radi nabirajo naravne materiale. Otroci v svojo kasico zbirajo čisto vse. Lahko je različno: storži, kostanj, vejice in želod. Če govorimo o želodih, so na voljo skoraj na vsakem vogalu. In danes vam bomo ponudili zanimive obrti iz želoda za otroke, ki jih lahko izdelate z lastnimi rokami..

Enostavne domače obrti iz želoda

Pes iz plastelina in želoda.

Predšolski otroci so zelo koristni za izdelavo različnih obrti. Za ustvarjanje takšnih obrti so izbrani popolnoma drugačni materiali. Toda v tem članku smo se odločili ponuditi najpreprostejše in najbolj zanimive ročne izdelke iz želoda, ki jih je običajno narediti jeseni..

Da bi dobili tako ljubkega psa, morate pripraviti nekaj želodov in plastelina. Najprej želod povežemo s plastelinom. Nato iz črnega in rjavega plastelina oblikujte preostale podrobnosti..

obrti iz hrastovega želoda

S svojim otrokom lahko izdelate tudi najrazličnejše živali iz plastelina in želoda..

fotografija obrti iz želoda

Ladje iz želoda.

Če ne veste, kako narediti obrt iz želoda, vam bo ta publikacija pomagala videti sveže obrtne ideje, ki vam bodo zagotovo všeč. Če želite narediti floto želodov, morate oprati in posušiti hrastove plodove. Poleg želodov boste morali pripraviti:

  • igla, nit, škarje;
  • suhi hrastovi listi, zobotrebci;
  • brezovo lubje v majhnih kosih, pištola za lepilo.

obrt iz želodaobrti iz želodaDIY želodopazujte obrti iz želodaobrt iz želoda

Napredek:

  1. Najprej morate nastaviti jambor. Če želite to narediti, vzamete velik želod in ga z iglo nabodite na strani. V nastalo luknjo morate vstaviti zobotrebec. Ostri zobotrebec je treba potisniti v globino želoda. Takšni ukrepi bodo pomagali narediti jambor..
  2. Zdaj v svoji zbirki poiščite nekaj hrastovih vršičkov. Vzemite: cel pokrov, pol pokrova in en pokrov v peclju.
  3. Polovico pokrova morate pritrditi na širši del želoda. To bo krma plovila. Pokrov s pecljem pritrdimo na ozek del hrastovega želoda. In pokrov, ki vam ostane, bo stojalo. In ga je treba pritrditi na stran želoda.
  4. Čoln postavimo na vodoravno površino in vzamemo hrastov list. Treba ga je preboditi in postaviti na jambor čolna. Vaše jadro je pripravljeno. Toda vrh jambora, če je dolg, je treba skrajšati.
  5. Za namestitev jambora morate vzeti navoj, ki ga je treba pritrditi na krmo. Nato ga ovijemo okoli jambora in privežemo na premcu čolna. Nato zastavo pritrdimo na sam vrh jambora.

Lahko tudi eksperimentirate in naredite še nekaj možnosti za čoln..

fotografije obrti iz želoda

Še nekaj žira.

Če ne veste, katere obrti iz hrastovega želoda lahko izdelate doma, si oglejte še nekaj idej. Na primer, lahko naredite ljubkega prašiča ali jagnjetino. Prav tako se bo iz želoda izkazalo, da bo vesel moški..

obrti iz želoda za otroke fotografija

Mali ljudje iz nezrelega želoda.

Nezrel želod je odličen tudi za ustvarjanje zanimivih obrti. Iz njih lahko na primer naredite smešne ljudi. Za ustvarjanje teh bitij uporabite zobotrebce in lepilo. Naberite tudi želod s pokrovčki, na katerih bo vejica ostala.

DIY obrti iz hrastovega želoda

Snežaki iz zelenega želoda.

S svojim otrokom naredite zanimive snežake. Če želite to narediti, uporabite velike zelene želode in zrele majhne želode. Pokrove prilepite na majhne želode in jih nato narišite – to bo glava snežaka. Pojdite do zelenega telesa s plastelinom. Za dekoracijo uporabite majhne trakove iz toplega materiala, ki bodo šali.

obrti iz želoda za otroke fotografija

Kul igrače.

Če ste v gozdu ali v parku nabrali veliko želodov, poskusite iz njih narediti luštne igrače. Samo pobarvajte želod in se čudite, kakšen rezultat lahko dobite..

lahke obrti iz želoda

Gobec jagnjeta iz želoda.

Če želite narediti jagnječji obraz, najprej izrežite ušesa iz belega materiala. Odstranite pokrovček z želoda in nanj prilepite ušesa. Po tem pritrdite te dele na sam želod. Na koncu na želod nariši oči ljubkega jagnjeta..

obrt iz želoda

Set za čaj iz želoda.

Če želite ustvariti tako nenavaden čajnik in skodelice, morate vzeti samo pokrovčke želoda. Prav tako je vredno uporabiti plastelin, iz katerega oblikujete dodatne podrobnosti..

lahke obrti iz želoda

sklepe

Na splošno lahko iz jesenskega materiala izdelate veliko različnih obrti, kot je želod. V tem članku smo podali le nekatere možnosti za obrt iz tega materiala. Upamo, da vam bodo naše ideje zagotovo všeč in da boste z veseljem izdelovali takšne obrti doma.